Дългото чакане след трансфер- тема 114

• 42 351
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Ааа що за стойност е тази на прогестерон, май точката трябва да е една цифра вляво. Аз съм 12 ден ЗЕТ, също на 5 дневен и моя прогестерон е 60.60 nmol/L.  Аз слага 2х1 Циклогест.

Здравейте,  дами. Пак аз. Пуснах днес излседвания на 10 ден след трансфер на 1 петдневен ембрион.

Progesterone 606.000 nmol/l
total hCG ( общ бета ЧХГ ) 249.000 IU/L

Слагам само по 1 циклогест вечер и все пак по всички референтни стойности ми изглежда голяма тази цифра на прогестерона. Това нормално ли е?

Поздрави!

# 586
Ааа що за стойност е тази на прогестерон, май точката трябва да е една цифра вляво. Аз съм 12 ден ЗЕТ, също на 5 дневен и моя прогестерон е 60.60 nmol/L.  Аз слага 2х1 Циклогест.

Здравейте,  дами. Пак аз. Пуснах днес излседвания на 10 ден след трансфер на 1 петдневен ембрион.

Progesterone 606.000 nmol/l
total hCG ( общ бета ЧХГ ) 249.000 IU/L

Слагам само по 1 циклогест вечер и все пак по всички референтни стойности ми изглежда голяма тази цифра на прогестерона. Това нормално ли е?

Поздрави!

Нямам представа, буквално го копирах резултата. До сега като съм следила темата не съм видяла такава стойност. След свеж трансфер съм, дали може това да се отчете като разлика?

# 587
Мацки имам прогестерон който продавам за 60 лв , не искам да изтече срока и да го хвърля , след като е толкова нужен на много жени .

# 588
  • Благоевград
Прогестеронът е в различни мерни единици. Превърнете го в ng/ml, така ще разберете точно стойността.

# 589
Продавам клексан от 0,4. Имам 6 кутии. 30 лв.

Ще помоля... И искам да питам за срока на годност... Ако може и са в наличност  ги искам..

# 590
здравейте, мисля че  е задаван този въпрос, но може ли да ми преповъчате някакви изследвания след неуспешен трансфер? По принцип при мен основния проблем бяха тръбите - една напълно запушена и една пропускаща преди 2 години под силно налягане. И очаквах по скоро да имам извънматочна или нещо такова, но нямаше въобще имплантиране Sad

Здравейте! И при мен нямаше инплантация това лято и лекарската ми ми направи имунологична биопсия, на която излязоха "много лоши резултати". Сега лечението е взимат ви кръв от вената, обработват я, и ви я връщат. След два курса от това ще направим контролна биопсия, за да видим дали има подобрение. Мисля, че точната терминология е PBMC (peripheral blood mononuclear cells - мононуклеарни клетки от периферната кръв). Разбира се, това може и да не е решението. По-натътък лекарската спомена и диагностика на ембрионите. Желая Ви успех!

# 591
Днес, на 8-и ден, повторих теста. ЧХГ се е утроил, дали това е добре?

Иначе за прогестерона ме инструктираха от клиниката да добавя още един Циклогест и се е вдигнал.
Дали е добре да проследя развитие на ЧХГ с още един кръвен на 10-и или 12-и ден, или да направя направо официалния тест, другата събота, на 14-и ден?

# 592
Ancho, супер е!! Честито!

# 593

Иначе за прогестерона ме инструктираха от клиниката да добавя още един Циклогест и се е вдигнал.
Дали е добре да проследя развитие на ЧХГ с още един кръвен на 10-и или 12-и ден, или да направя направо официалния тест, другата събота, на 14-и ден?

Направи направо официалния тест !!!

Искам да попитам дали някой си бие Клексан 0,4 два пъти на ден??? .. Изглежда ми много ,но така са ми го изписали..  В петък ще се срещна с доктора и ще го попитам... Чудя се дали се е объркал или не... Като цяло имам някаква мутация на тестовете за тромбофилия, но не било точно тромбофилия (така ми казват всички доктори )... Въпреки това  с първата ми бременност образувах тромб в дълбоката вена(което било рядкост) .. И за всеки случай са ми изписали клексан сега ... Но на мен малко ми е странно това .. Та въпроса ми е някой бие ли си клексан 0,4 два пъти дневно ... И защо се изписва Зарзио???

# 594

Искам да попитам дали някой си бие Клексан 0,4 два пъти на ден??? .. Изглежда ми много ,но така са ми го изписали..  В петък ще се срещна с доктора и ще го попитам... Чудя се дали се е объркал или не... Като цяло имам някаква мутация на тестовете за тромбофилия, но не било точно тромбофилия (така ми казват всички доктори )... Въпреки това  с първата ми бременност образувах тромб в дълбоката вена(което било рядкост) .. И за всеки случай са ми изписали клексан сега ... Но на мен малко ми е странно това .. Та въпроса ми е някой бие ли си клексан 0,4 два пъти дневно ... И защо се изписва Зарзио???

На мен са ми изписвали по 0.6 на ден, като разделях на две части, но това беше преди години. За съжаление тогава направих аборт, като докторите направо се изцъклиха, че взимам такава доза. Казаха, че не е трябвало, но не уточниха, а и аз тогава бях доста стресирана и разстроена, и помня само думите, че не харесват терапията ми. Със сигурност, ако имаш възможност за консултация, я направи. Но предвид, че имаш веднъж образуван тромб, може и да е нормално. Все пак за твое спокойствие, ако имаш възможност се консултирай с някого.

Айгоо,  не пречи да направиш още два пъти тест до официалния, така или иначе е добре да се види как се развива на 48 или 72 часа. А и така ще ти е по-спокойно, да не се чудиш какво става, докато чакаш 🙂.

# 595

Следете коагулацията и специално д димер всяка седмица, ако е много нисък или пък висок спрямо седмицата се консултирайте с хематолога и гинвколога си. Междувременно нищо не пречи да питате лекаря си дали не се е объркал, но имайки предвид проблемът с предишната ви бременност, вероятно съвсем целенасочено ви е дал такава доза.
Успешна и лека бременност ви пожелавам. 🍀

# 596
Здравейте, момичета
Нова съм в Проблемно забременяване, но ето, че и аз стигнах до дългото чакане след трансфер.....
Накратко и моята история :нисък АМН - първоначално 0.06,след прием на добавки уж се вдигна на 0.56,спермограмата и тя не беше много ок, там също след добавките се подобри, но в крайна сметка подадохме документи  към Цар. Кандидатствахме с мъжки фактор.
Бих казала, че много бързо се случиха нещата със заповедта и края на септември започнахме стимулацията по къс протокол. След пункцията ми извадиха само 4 яйцеклетки като годните от тях бяха 3.Слава Богу и трите се оплодиха (тук се възползваме от МАКС) и на трети ден ми върнаха два ембриона, третия го замразихме.
ЕТ беше на 10.10. Казаха ми да направя тест на 23.10.,аз обаче мисля да препикая един на 21 и ако е положителен да си пусна и кръвен, за да мога да сравня после с официалния как вървят нещата.
Слагам Циклогест от деня на пункцията до момента и в тази връзка искам да попитам да пускам ли и прогестерон заедно с кръвния?

# 597
Здравейте, момичета
Нова съм в Проблемно забременяване, но ето, че и аз стигнах до дългото чакане след трансфер.....
Накратко и моята история :нисък АМН - първоначално 0.06,след прием на добавки уж се вдигна на 0.56,спермограмата и тя не беше много ок, там също след добавките се подобри, но в крайна сметка подадохме документи  към Цар. Кандидатствахме с мъжки фактор.
Бих казала, че много бързо се случиха нещата със заповедта и края на септември започнахме стимулацията по къс протокол. След пункцията ми извадиха само 4 яйцеклетки като годните от тях бяха 3.Слава Богу и трите се оплодиха (тук се възползваме от МАКС) и на трети ден ми върнаха два ембриона, третия го замразихме.
ЕТ беше на 10.10. Казаха ми да направя тест на 23.10.,аз обаче мисля да препикая един на 21 и ако е положителен да си пусна и кръвен, за да мога да сравня после с официалния как вървят нещата.
Слагам Циклогест от деня на пункцията до момента и в тази връзка искам да попитам да пускам ли и прогестерон заедно с кръвния?

Здравей, на мен не ми казаха да пускам прогестерон, но го направих по свое желание, защото ме притесняваше, че Циглогеста изтича. Относно уринарния  тест, според мен не го прави преди кръвния, защото в ситуации като нашите, ако се появи фалшиво отрицателен резултат, ще се отчаеш. ЧХГ се появява първо в кръвта, поради това уринарния тест може да даде неверен резултат в началото на бременността.

# 598
11 дни след трансфер няма как да има фалшиво отрицателн тест, ако има бременност. И домашен тест би показал какво е положението.

# 599
11 дни след трансфер няма как да има фалшиво отрицателн тест, ако има бременност. И домашен тест би показал какво е положението.

Моята лекарка друго казва, вярвам на нея.

Общи условия

Активация на акаунт