Дългото чакане след трансфер- тема 114

• 42 317
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, аз снощи имах стресова ситуация-прокървих (17 ден злед ЗЕТ с + тест) . Беше количество около лъжичка, но кръвта беше ярка. Обадих се на доктора и ми каза да пия Дуфастон. Днес бях на първи преглед, видя се сакче в матката си е, но нищо повече не може да каже за сега. Случвало ли ви се е нещо подобно и някоя била ли е на Дуфастон в последствие?

# 616
Момичета, аз снощи имах стресова ситуация-прокървих (17 ден злед ЗЕТ с + тест) . Беше количество около лъжичка, но кръвта беше ярка. Обадих се на доктора и ми каза да пия Дуфастон. Днес бях на първи преглед, видя се сакче в матката си е, но нищо повече не може да каже за сега. Случвало ли ви се е нещо подобно и някоя била ли е на Дуфастон в последствие?
За съжаление доста бременностите завършват в първия триместър, надявам се при тебе това да не се случи. Аз съм била и на дуфастон и на на какво ли не след прокървяване, но в последствие спря сърчицето. При тебе видя ли се някакво отлепване на сакчето, какво каза доктора?

# 617
Не се притеснявай, процента на ранни аборти с или без прокървяване като симптом е един и същ. Има много информация в гугъл за причините: по времето, когато трябва да дойде цикъла е възможно прокървяване /т.нар. цветна бременност/, защото ембрионът заема твърде малко място от матката, възможно е да е хематом също. Имаше интересно клипче от болница Надежда с акушер гинеколог и дамата обясняваше много подробно. Стискам палци да не се повтаря Simple Smile

# 618
Доктора каза, че на този етап нищо не може да каже, вика ме пак на преглед след седмица. Дано да е наред всичко. Ще почивам до тогава и така.

За съжаление доста бременностите завършват в първия триместър, надявам се при тебе това да не се случи. Аз съм била и на дуфастон и на на какво ли не след прокървяване, но в последствие спря сърчицето. При тебе видя ли се някакво отлепване на сакчето, какво каза доктора?

# 619
Доктора каза, че на този етап нищо не може да каже, вика ме пак на преглед след седмица. Дано да е наред всичко. Ще почивам до тогава и така.

Xektora, аз прокървих малко на по-късен етап в 6+5, бях се стреснала, защото преди това имах аборт, точно в този етап, но тогава кръвта шуртеше като вода. Ако е било зацапване има голям шанс всичко да е наред.
Когато отидох на преглед, докторите казваха всичко е наред и не виждаха причина за кървене. Но в 8-ма седмица имах доста повече кървене от зацапване. Веднага в най-близката болница и там видяха полип. Всичко беше ок с ембриона.
Почивай, не ставай от леглото, освен за баня и тоалетна, нека половинката се включи в домакинството.
Причините могат да са много за едно зацапване или кървене.

# 620
Много благодаря за споделения опит и знания. Ще се опитам да остана позитивна и ще видим как ще се развият нещата!

Не се притеснявай, процента на ранни аборти с или без прокървяване като симптом е един и същ. Има много информация в гугъл за причините: по времето, когато трябва да дойде цикъла е възможно прокървяване /т.нар. цветна бременност/, защото ембрионът заема твърде малко място от матката, възможно е да е хематом също. Имаше интересно клипче от болница Надежда с акушер гинеколог и дамата обясняваше много подробно. Стискам палци да не се повтаря Simple Smile

# 621
Аз писах в друга тема обаче ето и моя ден вчера:"Здравейте, вчера беше истински кошмар за мен ... Отивам на обяд  в тоалетната в офиса и получих адски кръвоизлив, веднага се сещате какво си помислих... Рев, сълзи, колегите ме закараха до болницата и  в спешното ме приеха. Докато стигнем ми минаха  най-ужасните мисли в главата. Едва ме успокоиха. В крайна сметка се видя, че сакчето е там и съм 6+2 но има леко отлепяне. Аз имах предписан аспирин след инвитрото в Турция. Веднага ми казаха да го спра и да пия витамин Ц и К1. И само  да лежа. Лекаря каза, че ако се наложи ще лежа още 7м... И вече е божа работа, дали ще се оправят нещата. В събота съм на преглед. Яркото кървене още снощи спря и днес имам кафяво зацапване, като остатъчно. Пиша всичко това, за да ви успокоя,че не всяко кървене е края и психически да сме силни е много важно, защото явно се появяват всякакви премеждия. Надявам се на никоя от вас да не й се случи и да имате леки бременности. Аз ще си чакам следващия преглед и си сядам на дупето без работа и повече почивка..."
 Лежи и почивай и стискам палци всичко да е наред. Прегръдки!!!

# 622
Рали, а имаше ли болки преди това или изведнъж се случи?

# 623
Рали, а имаше ли болки преди това или изведнъж се случи?
Абсолютно нищо, затова и шока беше пълен. И след това нямах болки.

# 624
Благодаря ти, Рали! Надявам се, че и за двете ни нещата ще продължат само в добра посока. Аз също имам аспирин протект, който пия и го преместихме от всяка вечер на през вечер.  Не планирах да се оттеглям от работа толкова рано, но явно ще почивам повечко! При мен  също нямаше никакви болки при случката! Прегръдки и кураж!

Аз писах в друга тема обаче ето и моя ден вчера:"Здравейте, вчера беше истински кошмар за мен ... Отивам на обяд  в тоалетната в офиса и получих адски кръвоизлив, веднага се сещате какво си помислих... Рев, сълзи, колегите ме закараха до болницата и  в спешното ме приеха. Докато стигнем ми минаха  най-ужасните мисли в главата. Едва ме успокоиха. В крайна сметка се видя, че сакчето е там и съм 6+2 но има леко отлепяне. Аз имах предписан аспирин след инвитрото в Турция. Веднага ми казаха да го спра и да пия витамин Ц и К1. И само  да лежа. Лекаря каза, че ако се наложи ще лежа още 7м... И вече е божа работа, дали ще се оправят нещата. В събота съм на преглед. Яркото кървене още снощи спря и днес имам кафяво зацапване, като остатъчно. Пиша всичко това, за да ви успокоя,че не всяко кървене е края и психически да сме силни е много важно, защото явно се появяват всякакви премеждия. Надявам се на никоя от вас да не й се случи и да имате леки бременности. Аз ще си чакам следващия преглед и си сядам на дупето без работа и повече почивка..."
 Лежи и почивай и стискам палци всичко да е наред. Прегръдки!!!

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 19:06 от Xektora

# 625
Аз прокървях в 5+3 ,веднага отидох в спешното и се установи субхориален хематом, останах в болницата 2 дни за всеки случай ,даваха ми витамин ц и к1 ,спряха ми аспирина и още в болницата кървенето спря . След това имах зацапване още няколко пъти, но ми казаха,че ако е кафяво хематома се чисти и няма място за притеснение.
Вече съм в 11г.с и хематома се е разорбирал ,а с бебчето всичко е наред !

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 08:51 от Dreamer <3

# 626
Аз прокървях в 5+3 ,веднага отидох в спешното и се установи субхориален хематом, останах в болницата 2 дни за всеки случай ,даваха ми витамин ц и к1 ,спряха ми аспирина и още в болницата кървенето спря . След това имах зацапване още няколко пъти, но ми казаха,че ако е кафяво хематома се чисти и няма място за притеснение.
Вече съм в 11г.с и хематома се е разорбирал ,а с бебчето всичко е наред !

Ето го и моето дълго чакано човече ! Дай Боже всички чакащи да видят скоро своето!

Много сладко човече ❤️. Пожелавам на всички да имат. Всичко се случва в точното време.

# 627
На някоя дама случвало ли се е да е в 7г.с. И да не е усещала да и е лошо и да не повръща.

# 628
На някоя дама случвало ли се е да е в 7г.с. И да не е усещала да и е лошо и да не повръща.
На мен. Аз съм в 7 г.с и нито ми е лошо, нито повръщам, нито абсолютно нищо.

# 629
Дами, включвам се в темата първи ден след трансфер на 5-дневен бластоцист.
Извинявам се предварително ако вече е обсъждано, но имам вкючен прегнил в терапията (0.2 ml/ 100 IU през ден). Смятам да направя кръвен тест на 9ти ден, като до тогава ще съм поставила вече 5 пъти от прегнила. Мислите ли, че би дало голямо отражение върху нивата на чхг, т.е.  фалшив положителен резултат?

Общи условия

Активация на акаунт