Дългото чакане след трансфер- тема 114

• 42 324
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Около 19-20часа след Прегнил 100, моето ЧХГ беше 2.6, така че не дава голямо отражение.

Bob4eto, никакви симптоми като гадене, болки и цялостно неразположение не съм имала в първи триместър, а бях с двуплодна бременност.

Успех на всички чакащи!

# 631
Дами, включвам се в темата първи ден след трансфер на 5-дневен бластоцист.
Извинявам се предварително ако вече е обсъждано, но имам вкючен прегнил в терапията (0.2 ml/ 100 IU през ден). Смятам да направя кръвен тест на 9ти ден, като до тогава ще съм поставила вече 5 пъти от прегнила. Мислите ли, че би дало голямо отражение върху нивата на чхг, т.е.  фалшив положителен резултат?

Аз бях на прегнил след трансфер...На 6 ден след трансфер на едно петдневно ембрионче чхг беше 44...не беше от прегнила. Той дава отражение 5 единици най много

# 632
Желая ти безпроблемна бременност до края и без повече стресови ситуации! А по принцип към спешното на кои болници се обръщате (в София) където да реагират адекватно и компетентно?

Аз прокървях в 5+3 ,веднага отидох в спешното и се установи субхориален хематом, останах в болницата 2 дни за всеки случай ,даваха ми витамин ц и к1 ,спряха ми аспирина и още в болницата кървенето спря . След това имах зацапване още няколко пъти, но ми казаха,че ако е кафяво хематома се чисти и няма място за притеснение.
Вече съм в 11г.с и хематома се е разорбирал ,а с бебчето всичко е наред !

# 633
На някоя дама случвало ли се е да е в 7г.с. И да не е усещала да и е лошо и да не повръща.
Аз като цяло не съм повръщала. Доста е рано в 7г.с. да ти е чак лошо…
Може и изобщо да не ти стане лошо. На мен ми падаше мнпго кръвната захар за моите стойности, с които бях свикнала, бях изморена и малко ми се погади на няколко пъти. Беше някъде от 9та гс нататък.

# 634
Аз имам гадене още от 5та седмица, което още не е спряло, а съм в 13гс. Също газове, запек, подуване на корема и кръвното ми стана още по-ниско. Просто има хора, които имат симптоми доста по-рано.

# 635
Е запекът и газовете са нещо нормално. Те са по-скоро от прогестероновите препарати, а не толкова от бременността на този ранен етап.

# 636
Аз не съм имала прогестерон до 7ма седмица, когато имах зацапване. Моята бременност е спонтанна месецът след неуспешен ЗЕТ.

С Циклогеста не съм имала запек докато го слагах след трансферите.

# 637
Аз не съм имала прогестерон до 7ма седмица, когато имах зацапване. Моята бременност е спонтанна месецът след неуспешен ЗЕТ.

С Циклогеста не съм имала запек докато го слагах след трансферите.
Просто дамата попита, дали е нормално да няма симптоми в 7гс. Отговорът е по-скоро ‘да’ и по-скоро си е рано за симптоми.
Ако някой е имал в 5та - ОК, но не е от мнозинството в статистиката.
Също така запекът обикновено е от прогестероновите препарати или засилената секреция на прогестерон в организма по време на бременност.
Това, че според теб не ти е от прогестерона, а от нещо друго, е ОК, но не се отнася към мнозинството от случаи.
Аз съм с многоплодна и според статистиката също трябваше да си ‘изповръщам червата’, но това не се случи. Това не означава, че утре като се появи друга бременна с близнаци и засилено до прекомерно повръщане, това не би било нормално.

# 638
Извинявам се, аз съм прочела грешно въпроса. Разбрала съм дали е нормално да има симптоми, а не че да е нормално да няма. Моя грешка. Иначе е нормално да има или няма симптоми. Всеки организъм и бременност са различни.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 14:29 от Пълнолуние

# 639
Нормално е да няма симптоми толкова рано. Аз имах много леко гадене, а след 8г.с. стана истински кошмар и още не е минало....Пожелавам ти да нямаш никакви симптоми. Днес за първи път щях и да припадна в една аптека....беше ужасно.
Моли се да нямаш гадене, повръщане, болки в зъбите, венците, главата, сърцебиене(над 120 в легнало положение), виене на свят и т.н.

# 640
Днес на 14-и ден, на петдневен резултатът ми е 1838 mIU/ml. Още не мога да осъзная какво се случва. Не успявам и истински да се зарадвам. Не знам как ще минат двете седмици до прегледа. Тези, от вас, които са преживели спонтанен аборт, как се справяте с ужаса да не се повтори? Вглеждам се във всеки симптом, ако нямам никакви, пак се тревожа. Все си повтарям, че всичко ще е наред този път, но тревогата не изчезва.

# 641
Днес на 14-и ден, на петдневен резултатът ми е 1838 mIU/ml. Още не мога да осъзная какво се случва. Не успявам и истински да се зарадвам. Не знам как ще минат двете седмици до прегледа. Тези, от вас, които са преживели спонтанен аборт, как се справяте с ужаса да не се повтори? Вглеждам се във всеки симптом, ако нямам никакви, пак се тревожа. Все си повтарям, че всичко ще е наред този път, но тревогата не изчезва.

Много е важно да следите прогестерона, това е което зависи от вас всичко друго е божа работа. Аз вчера на 13ден имам стойност на Чхг 1292,но прогестерон 19,7 при референтни 35-141 и веднага удърна доза прогестерон  и днес нямам никакви проблеми.

# 642
Аз съм с 5 аборта и в момента съм бременна в 6г.с....Нон стоп се вглеждам в усещанията си. Разбирам какво ти е, но както ти е написала Гери...много е важно прогестерона да е ок. МНОГО! Маса лекари не обръщат внимание, но факт ,че това е "храната на бебето". Аз също бях с прогестерон 19...при референтни 35-140! После падна на 13. И накрая взех нещата в свои ръце. Самоназначих си утрогестан вагинално и последно беше 81. Успех ти желая от ❤️

# 643
Аз като цяло винаги го следя, но не смея сама да си назнача лекарства. А тези стойности от 35-140 в коя единица са?
Моят в момента е 53 nmol/l, което в другата единица е около 16,67 ng/ml. Не е много високо пак, но от клиниката ми казаха да си продължавам с текущите лекарства.
Преди две години ми падна първо на 10, няколко дни по-късно стигна 6,5 ng/ml. Чак като прокървих ми включиха инжекции, но вече беше късно.
В понеделник ще се консултирам с тукашния ми лекар и ще видим дали да не се добави още нещо.

# 644
Аз като цяло винаги го следя, но не смея сама да си назнача лекарства. А тези стойности от 35-140 в коя единица са?
Моят в момента е 53 nmol/l, което в другата единица е около 16,67 ng/ml. Не е много високо пак, но от клиниката ми казаха да си продължавам с текущите лекарства.
Преди две години ми падна първо на 10, няколко дни по-късно стигна 6,5 ng/ml. Чак като прокървих ми включиха инжекции, но вече беше късно.
В понеделник ще се консултирам с тукашния ми лекар и ще видим дали да не се добави още нещо.

Стойностите са за първи триместър: 35-141nmol/L

Общи условия

Активация на акаунт