Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 36 952
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Благодарности на модераторката, че ми е редактирала поста тук преди да заключи старата тема.

Моргана, по-добре късно отколкото никога. Добре дошла!

Лохии не знам дали мога да се категоризирам да имам. И при мен е просто като цикъл, даже по-скоро слабичък цикъл.

Мама, пробиотик не са ми изписвали нито с баткото, нито сега. Всъщност той Лео ще види педиатъра чак на 6ти септември, но нито от болницата нито акушерката са споменавали нещо за пробиотик. Вигантол при нас е без рецепта, но пък като гледам при вас го дават от по-късно, аз започнах да давам от 6ти ден.

Спи различно, най-вече по гръб с глава настрани, като даже спрях да гледам на коя страна я слагам, той си я върти сам. Иначе заспива и по корем върху мен или настрани нощем докато се кърмим в легнало положение (тогава си го местя после в некст то ми). Харесва му и в количката да спи навън (напомням, че при нас не е такава жега), добре спи и в кошницата в колата.

Пъпчето не сме обработвали с нищо, пазихме от памперса и от вода, падна на 10 дни, с баткото беше доста по-бавно, но неговата пъпна връв казаха, че е била дебела и затова.

# 16
Момичета, постът на Вики, че не са правили нищо пъпчето (тук ще ни изядат педиатри и родата, ако не мажем и пудрим пъпчето), ми напомни за едно стихотворение, което си харесах наскоро. Любимата ми част съм я подчертала.

THAT FIRST YEAR

The year that two became three
No. More. Hot. Tea.

The year of not leaving your side
For more than an hour
And feeling revived
From a two minute shower

The year of white noise
Cuddles and baby slings
As you slowly adjust
To the outside things

The year of sleep regressions
Monkey impressions
Panicked Google searches
Too many to mention

The year I realised that women
Really do hold all the powers
Rocking and pacing
For hours and hours

Being more selective of
The company I keep
And dreading that question
So how does he sleep?

The year of building
All the rods for my own back
Binning the baby books
And not looking back

Endless walks with the pram
To help you to nap
Pounding the pavements
Looking like crap

One whole year to realise
That there's no wrong or right
There's what works
What you need
In the middle of the night

The year of doubts and fears
And bending the ears
Of family and friends
He'll sleep eventually
But when?

But you're more than
Your sleep struggles
So much more

You're that look of wonder
At a knock on the door
Your giggles
Your protests
And that tiny roar

Beaming with pride
As you take in your stride
Learning to roll, crawl and stand
And wave your wee hand

A sudden respect for those
Who've done all this before
But with two, with three, with four
Or more

The year of grand plans and dreams
Of these homemade cuisines
But some days just called
For eggs, chips and beans

And yet somehow you thrived
And we just about survived
The hourly wake-ups
And some almost-breakups

You really did shake-up
These two kids

-------------

Taken from
MOTHER TRUTHS Poems on Early Motherhood

# 17
Днес падна пъпчето, беше кисел и докато го обработя със спирт после плака доста и цял ден беше така, но се поуспокои.
Лохии имам още 16 ден, но са по-леки. Началото в болницата бяха много, после понамаляха и спряха като ми стана инфекцията, биеха ми инжекции за нея, които карат матката да ги изхвърля и тръгнаха пак много. Сега се радвам, че текат още, нека се изтекат да няма проблеми.
Нашето момче си е често гладен и колкото и да искам някакъв режим, рядко и трудно се случва.

# 18

Нашата консултантка каза всеки плач да го тълкуваме че е за храна. Откакто процедираме така, имаме едни много спокойни бебета в 95 % от времето.
На всеки плач ли ги кърмиш, това не разбрах? Аз гледам да изчаквам, уж да стане "режима" не че ми се получава.

За тези които записват препоръчвам приложението Беборан, следи съня, хранене, цедене, смяна на памперси... На мен ми е доста удобно с него

За момента само изцеждам, сучат символично, но да - всеки плач тълкувам като глад, освен ако не съм сигурна, че е от пълен памперс.

# 19
Някоя от вас знае ли дали тази програма (Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждане на деца на територията на СО) е приета за София за тази година?

https://www.sofia.bg/w/програма-за-отпускане-на-еднократна-финансова-п

# 20
Добро утро, Вики ...Благорим за новата тема, тъкмо ме хвана шубето, аз не съм родила ,а темата свърши.
 Отварям аз да чета и гледам снимки с бебчета икато ме почна един рев, те много хубави всички Simple Smile
  И сега лошата новина, ММ нали се върна болен миналата седмица, по мое предположение вирус, почна с болко в гърлото , втори ден болки в мускилите, трети ден и хрема...така той се премести в друга стая и т.н  , нооооо никакъв смисъл да се предпазя .(освен че оздравя ,като му дава лекарства)
    От вчера  имам ужасни болки в гърлото, през нощта ме заболяха всички мускули не мога да стана, той пък носът ми е запушен перманентно с тая бременост....... и съм катастрофа а секциото е след ден. Какво да правя , ами ако ида и съм така(болма) и ме върнат , да кажат да чакам да оздравея ( аз съм си силни контракции и едвам издръжам вече). Тук освен парацетамол не ми дават нищо да пия ни за гърло ,нито за нищо. Четох някъде тонзиотрен ,че може да се взема, сега ще потърся има ли го  тук по аптеките и евентуално да звъня на личната,но такъв страх ме хвана да си имам късмета, какви ли не филми ми минават през главата...

# 21
Pilala, според мен звънни на гинеколога си и той да ти каже какво да пиеш, но ако личната ти е в час, сигурно и тя може да помогне. Не знам каква ти е нагласата към хомеопатията - осцилококцинум и инфлуцид, може и тях да обсъдите. Пий   парацетамола по график и дано бързо се възстановиш. Колко дни има до секциото?

А и според мен лекарите са свикнали да действат във всякакви ситуации. Сигурна съм, че и в тази ще се справят отлично. Просто може би да го изговорите предварително, хем да не им дойде твърде изненадващо, хем и ти да си по-спокойна.

# 22
Пилала, звънни в родилна зала където ще раждаш и им кажи, според мен няма да е проблем, че си болна, но поне те могат да те успокоят от там, че всичко ще си остане по план. И освен това поне по моя опит, по-добре наистина на АГ да звъннеш за коментар какво да пиеш, личните тук не смеят да дават нищо на бременни повечето, в практиката на нашите лични само единия дава повече от парацетамол и физиологичен разтвор. И от гинеколога ми, и от акушерката, че и от пулмолога ми чух потвърждение, че личните тук не смеят да дават нищо. Бързо оздравяване ти желая!

# 23
И аз съм в същия филм, баткото е болен, притеснявам се и аз да не прихвана, моето секцио е след седмица.. Ползвам инфлуцид аз и пръскам тантум верде, днес сме на лекар. Повече ме е страх да не се разболее бебето, освен да стоя с маска след раждането, но 24ч... няма как, че и други бебета ако има в стаята... не ми се мисл, моля се да се размине.

# 24
Маграт , точно за хомеопатични се нагласих тук в Германия има тонзилотрен но той е само за гърло проблема е как да преборя мускулните болки.... позволен е смао парацетамол и по аптеките нищо не дават
   Вики , ще те послушам сега ще звънна до болницата или АГи те да кажат, а не да се притеснявам и лутам, и филмирам. Личната наистина няма да реагира не ми знае състоянието .

# 25
  • Пловдив
Аз чакам таткото към 12 да идва да си ни прибира, от там минаваме през ДМ да си напазарим и след това до градината да си приберем баткото, нямам търпение да си го видя, той милия само за Ивайло пита.

# 26
Как сте с килограмите?
Аз вече съм - 4 кг под тези на които забременях,нямам голям апетит и все се чудя какво да ям с това кърмене.

# 27
Здравейте момичета . Чета ви с голям интерес и попивам всички съвети написани от вас . Снимките на бебоците са ви прелестни . ❤
Минавам да си помрънкам малко . Термина ми беше за вчера 18.08, обаче няма никаква светлина за раждането , та сега съм всеки ден на тонове до края на седмицата и ако няма нищо ще ме приемат за индукция на 26.08 .
Просто минавам да си споделя , защото вече напрежението ми е доста Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 16:26 от Nalqlq

# 28
  • София
Записвам се в новата темичка и благодаря на Вики! Flowers Tulip

Абсолютно съм съгласна, че трябва да забранят обучителните лекции с кротки бебета. Ако някой направи петиция, ще се подпиша Sweat Smile

С килограмите съм на 0. Бях качила 11-12, оставих в болницата 6 и две седмици след раждането вече съм същите килограми от преди забременяването, като не спират да вървят надолу, та ще видим. Коремът обаче си виси и направо ме депресира. Чак края на септември съм на преглед и евентуално ще ми разрешават започване на тренировки.

Има ли мама, която няма брак с таткото и да е взела акта за раждане? Нашият трябва да е готов тази седмица и се чудя дали може да иде само единият родител и да го вземе. Попълнихме документи за припознаване в болницата, но се чудя как става самото взимане от общината.

# 29
  • София
Nalqlq, аз преносвам 8ми ден и вече съм в болница, просто нямаше накъде да отлагам повече. Изчаках си до последно, пробвах всякакви методи уж сама да тръгне, но не стана. В Майчин дом София съм и засега лекарите го приемат като нещо нормално, чакат раждането да тръгне спонтанно. Не са ми дали никакъв срок за индукция, изглежда, че ще преценяват в движение. Иначе 5ти етаж, където е за лежащи, е ремонтиран, всичко е новичко и чистичко, бях приятно изненадана. Преди 2 години приличаше на филм на ужасите тука, но сега е съвсем друга работа.

Общи условия

Активация на акаунт