Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 606
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Давате ли им вода? По колко долу горе изпиват вашите бебета тези, които са на АМ

# 526
Aз давам вода, но не много ,не съм засичала честно казано.
За колики - Био Гайа ,Био Амика ии Еспумизан ме посъветваха момичетата тук, като него даваме само вечер. Но от гушкането и свиването на крачета за да пръцка по-добър лек май няма.

# 527
Момичета, трябва ми съвет с това пусто кърмене. Откачам вече.
Цока по 30-40мин на двете, започва да ги бута, не ги иска и изяжда 120мл АМ- не не става само с 30мл, яко се сърди. Ако изцедя от тях излиза общо 30мл след него, не повече.
По цял ден виси на тези цици, ама те не се пълнят толкова бързо, колкото той иска. Нито пък има достатъчно количество.
Не знам какво да направя вече. Вечер го кърмя към 10 и после 3-4. Тогава се е насъбрало и му стига да се наяде. Но през деня абсурд.
Това че е само на цици не усещам да увеличава нищо. По скоро перманентно няма и той постоянно е гладен.
Не искам да се отказвам. Важно ни е, защото ще пускам каката на градина. Искам да кърмя поне болнавия сезон.
И мен ме бута, рита и не иска след 4-5 мин. от началото, аз мисля че му идва много бързо млякото и за това не му харесва.Купих Аптамил и му правя по 30 мл. Пробвах с 60мл, но не може да го изпие всичкото.
Не знам от смяната на млякото ли е( 1-2 пъти на ден му давам по 30 мин), но от 2 дни много повръща след ядене, днес сме сменили вече 5 бодита... или от това, че искавсе на ръце и го притискам повече.
За колики давам еспумизан, абуколикен и биогайа.
Веднъж дадох Лефакс(като свършихне  Еспумизана) , но беше голям рев и свиване след това и реших да не давам повече.

Симбо биогайата кога я даваш?

# 528
Днес от сутринта доста се свива и плаче, изкарва газове и се успокоява. Спи гушнат, съответно нищо не мога да свърша.
За няколко дни бях спряла да му давам Био Амика, защото нямаше колики, но явно не е трябвало.
Положението с кърменето тези дни е като при Lallzz.

# 529
А снощи при нас беше ад. От 12 до 6 без 20 без да заспи,рита мята ръце и ръмжи. Днеска цял ден спи,май обърна деня с ноща,а ноща с деня.

# 530
Давате ли им вода? По колко долу горе изпиват вашите бебета тези, които са на АМ

Давам вода, харесва му.
Нашият е на смесено хранене, но всеки път изяжда различно количество. Днес имаше едно хранене само на АМ - изяде 110 мл, колкото му бяхме направили (на 43 дни е). Според инструкциите на кутията трябва да се съберат към 600 мл на ден.

Да споделя, че със слагането на бебето на гърда + пиене на чай Лактеса ми се увеличи кърмата. Толкова, че гърдите вече ми се втърдяват неприятно, но пък бебето почна да суче!!  Болят ме зърната, особено лявото, не успява да захапе правилно, но поне чувам, че гълта Sweat Smile До преди няколко дни само примлясваше, но изобщо не чувах да гълта. Като омекнат гърдите, губи интерес, или заспива или плюе и почва да се бунтува...Според педиатърката трябва да доизцеждам след него с помпата, за да подържам количество. Само това ми липсва Rolling Eyes

Днес беше натоварен ден, ходихме сутринта на ортопед, а следобед педиатърката да му залепи пъпчето заради изпъкналия пъп (пъпна херния). Каза, че след 10 дни трябва да махнем лепенката, кожата да почине 2 дни и след това пак трябва да се залепи. Видя ми се сложно залепянето, добре че педи ще я слага. Дано да се оправи!

# 531
  • София
Аз за колики давам Био Амика,сутрин пробиотик и при нужда Еспумизан Л.
Пия витамините за кърмене на Прегнакеър.
Вие как сте с килограмите?
Мен такъв глад ме гони, толкова сладко колкото сега не съм яла последните години общо. Явно заради кърменето.  Не помня предния път така да съм била .
Свалих с раждането 10 кг и сега съм застопорила. Добре е че с това ядене не качвам поне. ...
Днес водих малката на преглед за 1ви път. На 19 дни е .
От теглото на изписването е наддала 800 грама и 5 см . Измериха я 55 ....струва ми се нереално толкова много да е станала. Роди се 50 см.

# 532
Аз за колики давам Био Амика,сутрин пробиотик и при нужда Еспумизан Л.
Пия витамините за кърмене на Прегнакеър.
Вие как сте с килограмите?
Мен такъв глад ме гони, толкова сладко колкото сега не съм яла последните години общо. Явно заради кърменето.  Не помня предния път така да съм била .
Свалих с раждането 10 кг и сега съм застопорила. Добре е че с това ядене не качвам поне. ...
Днес водих малката на преглед за 1ви път. На 19 дни е .
От теглото на изписването е наддала 800 грама и 5 см . Измериха я 55 ....струва ми се нереално толкова много да е станала. Роди се 50 см.
 И при мен е този глад за сладко,а по време на бременността грам сладко не съм яла.

# 533
  • София
Ние бяхме на преглед днес за първия месец - качила е 870гр и 2см, вече е 4550гр 55см. Увеличиха ни вигантола на две капки и биоамиката. Биоамика доста я успокоява и пръцка и ака лесно след като ѝ дам.

Герка, браво за кърмата! Hug
Бебоците ни тепърва ще растат, заякват и ще сучат все по-здраво.

Иначе аз от стрес първите дни забравях да ям и си върнах килограмите от преди раждането за две седмици и там си останах, защото започнах да си ям доста стабилно и да.. гладът за сладко е зверски. В лекциите обаче казват да не ядеш бисквити, а банан например. Confused Какъв банан Joy Може би покрит с шоколад!
Иначе докато кърмя мнооого ожаднявам и пия много вода и чай, че иначе ми се пукат устните направо.

На мен след като бебка ми надъвка дясното зърно и ме беше страх да ѝ го давам и даже да го цедя и взе че се запуши. Бях писала, че с много болезнено кърмене се отпуши, но после ми се появи блистер, който с компреси със спирт и пак сукане се оправи, но сега пък започна да ми прави вазоспазми и след всяко кърмене отдясно трябват топли компреси. Нямат край неудобствата и болката. Confused Уж се дължи на неправилно засукване/поза, но пък отляво няма проблем.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 19:14 от kuklichka_

# 534
Ако е претопляне кога ще мине 🥲

# 535
  • София
Лъки,претопляне е и според мен.
Обаче пък само в памперс зоната ..... да не би да я е запарил нещо?

# 536
Памперс премиум не ѝ понесоха, дм 1ца пропускаше и това е двойка втори пакет на лидл и до сутринта нямаме проблем. Затова мисля, че или е претопляне или крема, който ползвам от два дни на галафарм

# 537
Герка, не можеш да си представиш колко се радвам, че имате такова подобрение. Въпреки че не се познаваме лично, ми беше толкова мъчно за всичките ти мъки, че сега се радвам все едно на мен се е случило нещо толкова хубаво.

Не съм се теглила скоро, но гладът за сладко и на мен ми е познат. С първото нощем ядях бонбони мерси, сега това бебе като суче по-бързо успявам поне среднощните калории да си спестя. Ама преди да си легна изяждам една кофичка сладолед, та май само съм им изместила времето за прием.

За колики все още сме на еспумизан но 15 капки. Бях ги спряла, после едната сутрин видяхме зор, дадох 25 наведнъж и акушерката каза да си ги давам пак на всяко хранене по 15. Нещо не са ми съвсем идеални, но ще си останем на тях поне засега.

Витамини допивам фемибион за кърмене и после каквото е останало от бременността и спирам.

# 538
  • Пловдив
Лъки, ако е претопляне до 24 часа ще изчезне/поизбледнее.
Дръж я малко разхвърляна.

61кг. съм в момента. Забременях 53. Искам да започна да ходя на антицелулитен масаж, ама трябва да си намеря човек, ако не ще си взема вендуза и маслото на Икаров и ще си действам вкъщи.

# 539
Аз съм +3 кг над тези кг преди да забременея. При мен е същото със сладкото , не знам защо Cry

Общи условия

Активация на акаунт