Ето Пролет Идва,Наближава-Нашето СЕПТЕМВРИЙЧЕ ще Започне да ШАВА!!!

• 12 669
  • 271
  •   1
Отговори
# 150
Идеята ми е за болничен "общо заболяване" през м. 07. Сумата, която ще получи през 07 - ми месец ще бъде 80% от осигурителния доход (високия от 01 до 06-ти месец). Когато на 01.08. излезе в отпуск за "бременност и раждане" ще се определи нов базисен период от предходните шест месеца - от м. 02 до м. 07 - вкл. Този 07-ми месец не са правени осигурителни вноски, НО за изчисляване на втория борничен се взема предвид БАЗАТА, от която е определено полученото обезщетение. НЕ 80% от БАЗАТА, а онази високата сума, която бяхме формирали в периода от 01 до 06-ти месец.
Ахам, Снежи, точно за такъв болничен приказвах, ама неразбрано  Mr. Green

А за четиризначенцата - лелееее ... какъФ купон ше е  Mr. Green
Кой дупето му окъкано, кой гладен, кой сърдит .....  #Crazy
Ама да са им живи и здравички тумбалачетата  Hug

# 151
добре дошли на новите ни мамчета, дано се чувствате добре при нас.
trex, , регистрирането по програмата майчино здравеопазване означава да си вземеш направление от личния лекар, с което да отидеш при гинеколога, който ще наблюдава бременността ти. това трябва да стане след 10-та седмица, за да можеш да се вклкючиш в тази програма, т.е. касата да плаща за следенето на бременността. след като представиш докуемнтите на лекаря, нататък бумащината, която той пише, не те интересува.т.е. доктора те регистрира по техните нормативни изисвания.
момичета , да ви се оплача, днес е последния срок за подаване декларации за връщане на данъци от дарения. сутринта мъжо ми замина за В. Търново, защото разбирачит в данъчното в Елена за много знаещи и го пратиха в Търново, откъдето пък го върнаха обратно, а мен ме съмнява. че ще трябва да ходи следобяд пак в Търново, като тези местни служители си свършат работата, но дано не позная. направо ми е писнало от бумащина и бюрокрация - не че има много общо с темичките ни тук, но да се оплача, пък и знаете и при ЖК - то е същата работа, направо гадна работа, да имаш време и нерви да се занимаваш с глупости. аз в петък съм на комисия за болничен и се надявам да ми направят вече най - накрая първите изследвания.

# 152
Привет, момичета вписвам се и аз - за септемврийските бебчета Simple Smile По моите сметки терминът ми е на 28 септември, днес отивам да си избера официално док Simple Smile въпреки, че вчера един гинеколог ме попита откъде съм сигурна, че съм бременна, тъй като наличието на плоден сак не означавало официално регистрирана бременност Shocked Та малко ми е странно - дали съм бременна вече почти в 3 м. или си правя догадки, както каза доктора  Laughing За момичетата от Пловдив - внимавайте при кой док отивате. Та днеска в 16 ч. ще разбера истината - и  "официално ще се регистрирам"  Laughing

Честито и дано всичко е наред... Искам да ти задам само един въпрос.. какво значи да се регистрираш?.. трябва ли някъде да се регистрираш, че си бременна и това Женска Консултация не е ли прегледите на които ходим при гинеколога? или трябва на друго място да се ходи..
Съжалявам, че задавам глупави въпроси Embarassed ама отдавна се каня да питам и все не се наканвам..

Имах предвид, че аз за пръв път днес ще отида да си избера гинеколог, който да ми води ЖК, тъй като джипи-то ми каза, че това трябва да стане след 11-12 г.с. Иначе досега съм си правила разни първични изследвания - кръв, урина, ултразвук, който ми показа наличие на плоден сак и някакви размери в милиметри. И тъй като от онзи ден имам направление за избор на гинеколог, вчера за пръв път отидох при един док, който познавам само по име. Същият ме посрещна недотам приятно, попита ме  дали някой ми е регистрирал бременността официално /каквото и да значи това/, обясни ми, че направлението ми е неправилно написано и че наличието на плоден сак не потвърждава непременно бременност, без значение, че от близо два месеца нямам и цикъл и т.н. #2gunfire, след което ме изпрати да си сменя направлението от джипито. Естествено, че повече няма да се върна никога при д-р Муратев  Rolling Eyes И днес отивам при друг гинеколог, който да ми води ЖК  Simple Smile И тъй  като нямам повръщания, гадене и др. неприятни усещания, след думите на д-р Муратев наистина се замислих дали съм бременна  newsm78  Laughing Laughing

# 153
  • София
Същият ме посрещна недотам приятно, попита ме  дали някой ми е регистрирал бременността официално /каквото и да значи това/, обясни ми, че направлението ми е неправилно написано и че наличието на плоден сак не потвърждава непременно бременност, без значение, че от близо два месеца нямам и цикъл и т.н. #2gunfire, след което ме изпрати да си сменя направлението от джипито. Естествено, че повече няма да се върна никога при д-р Муратев  Rolling Eyes И днес отивам при друг гинеколог, който да ми води ЖК  Simple Smile И тъй  като нямам повръщания, гадене и др. неприятни усещания, след думите на д-р Муратев наистина се замислих дали съм бременна  newsm78  Laughing Laughing
Не им се връзвай! То и моят личен лекар като отидох за направление за гинеколог ме пита колко време ми закъснява, ама правила ли съм си тест, при което аз бях  Shocked - ами естествено, в кой век живеем?! Иначе е много готин, но явно за тях докато не се констатира от гинеколог се води само липса на менструация, даже и на направлението ми пишеше - липса на менструация.

trex, полът най-рано може да се види 13 г.с., естествено е нужен добър ехограф и опитен лекар. Peace

# 154
Весела 123 стига си се връзвала! Аз какво да кажа? И аз като тебе, чета си тука мамите се оплакват, че им се гади и какви ли не още симптоми, а при мен нищо. Пък, определено потвърдиха, че съм бременна.

А и какво да ти кажа, за тия лекари бременността е някаква рутина такава, дето им се случва всеки ден по няколко пъти, пък не се интересуват от това, което ти изпитваш! Ако си имаш док, който да те следи по принцип, най-добре иди при него. Поне ти се гарантира някакво персонално отношение.

Другият вариант за такова отношение е да кажеш - еди кой си авторитет ме праща при вас. Това много действа, казвам ти!

T_Rex, ЖК-то е малко по-различно от това, което гинеколога ти прави. Той ти прави прегледите, следи как се развива бебо, пулсации, гледа ти изследванията и взима решения.

В ЖК-то ти мерят килцата, обиколката на корема, кръвно. Там имаш един картон, в който ти отиват всички изследвания (кръв, урина и пр.). Поне на мен досега това ми правиха там. Абе, малко безсмислена работа.

Важно е, ако ходиш на частно, да си имаш картон с всички изследвания, защото някои от тях ти трябват за раждането - както при мен е кръвната група, защото съм с отрицателен резус.

Целувки

# 155
Хей сладурки вмъквам се да кажа по едно здрасти-докато ви изчета и то обедната ми почивка свърши и пак трябва да изчезвам,мерси за готините препратки за осигуровките:0Доста ми се изясниха нещата,а за срещата аз съм на 50%-пазете едно столче все пак:)Мишле и твоята препратка към НЗОК си я биваше:)
Привет и на новите мамита Hug
Целувам ви   love001  и стискайте палци утре:)че доки ще гледа бебчо:)

# 156
  • София,
Здравейте мами,

Аз тъпо и упорито си говоря за срещата, молеща за внимание  !  Crossing Arms

Само ние единадесетинките ли сме??!?!   #Crazy  #Crazy  #Crazy

Ваня, Анири, Samira, Liddi, katrin7, berina, thumbеlina, beni4, dona_78, kali, Мишока,

Това е за сега сладурки .......... НАБЛЮДАВАМ ВИ 

Добре дошла и на новата мама! Не те каня на срещичката защото си от Пловдив (един прекрасен град), но тук те искаме на отчет всеки ден!!!!  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 28 фев 2007, 14:45 от Beni4

# 157
Beni4,

За каква среща.. аз нещо съм пропуснала... newsm78 Я ме информирайте  Simple Smile

# 158
Здравейте мами, аз за малко да ви навестя, че съм много уморена сега. Днес направих обиколка из центъра, и сега хем ми се спи, хем ме болят краката и отивам да почивам. То наистина вече от нищо се задъхвам и уморявам, направо ме е яд на мен Simple Smile но явно е при всички.

Добре дошли на новите две мамчета. Леко бременеене ви желая, цяло лято да си пишем тук и наесен хубави и добрички бебчета. Simple Smile

Ваня мисля, че е малко раничко да усещаш бебчо, но... знае ли човек.Имай търпение поне още 3 седмици Simple Smile

Бенич какво стана с изследването. Успокои ли се вече?
Thumbelina дано скоро ти мине болката от зъбчето. Бързо да се възстановиш!

Снежи може ли един въпрос пак за болничните? Мен ме осигуряват на 300 лв. В момента съм болничен 50 дни и мисля да си го продълва още малко. Въпроса ми е дали е по добре да се върна на работа за оставащите 3 месеца, или да си карам докрая на болничен. Как е по добре за майчинството после?

Trex как така не знаеш Simple Smile решихме да си отпразнуваме 8 март по женски, септемврийските мамчета. Бени4 говори за срещата в София. В предишната страничка пише каде е, има даже карта на местноста:) На 11 март от 16.30ч. Ела и ти ако можеш.
До скоро мамчета.

# 159
  • Варна
Katrin7, аз зная че майчинството след това се изчислява 90% от заплатата ти каквато е по договор, без значение да ли си в болничен, така че това не би повлияло на сумата на майчинските, които ще получаваш. Ако греша, моля някой да ме поправи...

# 160
Здравейте мами Септемврийки!!! Hug
Леле ,колко много сме станали,а аз така безотговорно не сьм писала от 100 години  Embarassed
Ама сега ще гледам да сьм по-сериозна...та добре дошли на новите мами welcome
Много се радвам ,че ставаме все повече мамите чакащи трето бебче Grinning
Аз вече казах на моите две юначета ,че ще стават батковци и те са толкова щастливи и нетарпеливи.Сега непрестанно ме обгрижват,чак понякога се престарават Joy
А иначе при мен нищо ново ,освен че вече ходя на ЖК .А другата седмица сьм на 3D и след това направо на БХС ,че да използвам данните от ехографията.
Варненски мами ,пишете ме и мен за срещичката .Аз живея точно до козирката ,така че ще ми е много удобно ,само да уточним кога. И едно вьпросче ,някоя от вас знае ли кьде вьв Варна се провежда гимнастика или йога за бременлинки като нас.Много ми се иска от другия месец да ходя някьде да се раздвижвам jump
Ами за сега целувки  Kissing Heart на всички.

# 161
  • морето и сините вълни :)
халоууууу мамчета -
Относно срещата за ВАРНЕНКИТЕ Mr. Green
Маммита аз викам да е събота срещата-мисля че се падаше 10-ти като дата.нали всички сте работещи и няма как да е през седмицата.А относно Часът за срещата незнам колко часа да определим.Има мами с батковци и каки и все пак ще гледаме на тях да им е удобно.Аз предлагам Тези който имат някакви предположения за часа да КАЗВАТ.
Все пак аз не мога да кажа толкоз и толкоз часа на еди си кое място.Нали трябва да се съобразим с другите.затова чакам предложения за ЧАСЪТ НА СРЕЩАТА. Hug Hug Hug

И като го определим мястото ще пусна и при октомврийките една срещичка ако имат желание да дойдат Hug

# 162
  • София,
Здравейте мамита!

Аз днес съм щастлива - резултатите от изследването са положителни - т.е. имам имунитет (карала съм я гадната варицала някога) така че всичко е ОК!!  Party
katrin7 много ти благодаря, че мислиш за мен!!  Heart Eyes
trex срещата е на 11.03.2007г. - неделя в "Дивака" на ул. "Христо Белчев" в отсечката между "Денкоглу" и "Солунска"..... пачти срещу "Лагуна"  Wink
ЧАКАМЕ ТЕ - вече сме 12 с теб!!!

Ваня, Анири, Samira, Liddi, katrin7, berina, thumbеlina, beni4, dona_78, kali, Мишока,trex,bravy

Целуффффффки  от мен!!!!
   bouquet   bouquet   bouquet

# 163
  • София
Бенич, радвам се, че най-сетне няма да се притесняваш за варицелата  Hug Продължавай да им напомняш за срещата, че да спретнем голям купон  Wink
Фемининче, Бенич, Катрин, благодаря ви за пожеланията  Heart Eyes Шефката ми ме изпраи вкъщи, защото явно изглеждам потресаващо, направих си пюренце и най-накрая успях да хапна. Вече ми беше толкова зле, че не знаех от какво е. Сега съм по-добре и се радвам, че засега съм пила само един парацетамол.
Весела, добре дошла! Пожелавам ти скоро да чуеш сърчицето и изобщо дане ти става лошо  Peace
Алис, не ни напускай повече за толкова време, пиши поне по два реда да знаем, че си добре  Simple Smile
Отивам да взема детето от ясла, по-късно ако съм жива пак ще се включа  Wink

# 164
  • морето и сините вълни :)
Момичета вижте какво раждане открих-супер яко и аз искам такова

Цитат
Здравейте, любими мои   ! На всички, които още са 2 в 1 - мляс, мляс, мляс по тумбаците, а на родилите - ЧЕСТИТО!!! Да са ви здрави, весели и много усмихнати бебоците !
Аз се прибрах още в събота, но нямам никакво време да пиша, както нямах време и да ви изчета писаниците, но съм сигурна, че ми е простено .
Та накратко:
Муцун се роди в 9.05 на 18.02. 2800 гр. на 50 см. дължина. Кръстихме го Александър. Кльощав като глист, с ръце дълги като на шимпанзе, грозен, грозен, та чак се чудя на кого прилича ('щото не е възможно да е на мен, аз съм убавица), но въпреки всичко за майка си безкрайно сладък. Стоя в кувьоз до петък следобед и мина една фототерапия, защото жълтеницата малко по-тежко я кара. Иначе раждането не разбрах как почна, защото в Шейново се озовах със 7 см. разкритие и никакви болки. Водите ми тръгнаха да текат към 3 часа сутринта. В 5.30 вече ме бяха сложили на тонове, които отчитаха някакви контракции, при които по думите на акушерката другите момичета се мятали от болка. Чак ми стана неудобно . В 6.30 ми пуснаха окситоцин, който поне по мое скромно мнение не си свърши хич работата, защото контракциите ми, тоест стягането, което усещах чат- пат поизчезна. Забравих ли да спомена, че болки нямах?!  Та изредиха се куп народ с бели престилки да си мушат ръцете в мен и всеки път разкритието растеше с по сантиметър, докато не дойде една готина мацка - докторица с един голям и НЕготин шиш да ми го набута и него там долу (сякаш ръцете й не бяха достатъчни), спука водите, каза, че разкритието е пълно и аз аха да питам как така ще родя, като нямам контракции, ама нещо ме скова и повече не гъкнах. Вместо контракции получих напъни, за които не бях подготвена нито психически, пък какво остава физически...  Та това се случи някъде във времето между 8.30 и 8.45 сутринта. В 9.05, както вече казах чух гласчето на Безценния  . Пъпната му връв беше увита точно 2 пъти около вратлето и кръстосана през гърдите като тиранти. Може би това беше и причината на раждането ми да присъстват 3-ма доктори и 2 акушерки, но не съм сигурна. Около 20 пъти чух "Браво, раждане като по учебник", ама пък си го заслужавах. Бях безкрайно послушна и изпълнявах по войнишки всяко тяхно нареждане.  Желая на всички ви подобно раждане 

Общи условия

Активация на акаунт