Ето Пролет Идва,Наближава-Нашето СЕПТЕМВРИЙЧЕ ще Започне да ШАВА!!!

• 12 486
  • 271
  •   1
Отговори
# 75
  • България-Швейцария
Понеже сте малко по-напред с материала Wink да ви питам - абсолютно задължително ли е да се запишеш на ЖК  newsm78
Аз съм извън здравната система, така или иначе ще си плащам всичко - и смятах да ходя на консултации при доктора, с който ще се уговоря за раждането. Правилно ли разбирам, че не може така Rolling Eyes или от много бачкане давам фира вече smile3557

# 76
Здравейте мами! Кой ви е наплашил така за класическите гинекологични прегледи? На мен днес ми направиха втория за тази бременност. Първият (че то тогава не беше един, а 3), когато имах кървене в началото. Естествено че нищо не ми стана от прегледите. Днес ми взеха цитонамаацка за рак на шийката на матката, нещо което смятам за нормално и правилно. Изобщо това изследване в Канада е  задължително, значи на всяка бременна правят класически гинекологичен преглед. Представяте ли си какво щеше да бъде ако наистина беше опасно както си мислите, ами тогава нямаше да има една износена бременност и едно родено бебе в Канада.

# 77
Добро утро майчета. 
Аз да се похваля, че след даването на стерилна урина, не са ми открили никакви бактериии, както ми бяха казали и съм много щастлива. Simple Smile Остава само проблема с хемоглобина.
Да се хваля ли, да се оплаквам ли, но имам вече огромен тумбак. Вече всичките ми панталони ме стискат. Трябва да се ходи на пазар. Лятото не знам какво ще правя, като поли и рокли не мога да нося.  newsm78
А това за класическия преглед, на мен ми казаха че се вкючва в ЖК-то, но е само по желание и аз не пожелах. Разписах се на едно място, че се отказвам доброволно от него.
Вие искате ли да знаете пола вече? Аз много. Предния път не исках и до края не го знаех, но си имах предчувствие и то излезе вярно. Сега нямам никакво предчувствие. Вие имате ли?
Ами това е за сега от мен.
Лек ден и целувки на всички!  love001

# 78
  • морето и сините вълни :)
ха така тоя път ви изпреварих всичките.Вчера се улях от спане ама днес съм ранобудна newsm44.
mileta -браво за стерилната урина.Много добри резултати.А относно полът на бебето-аз на 7-ми съм на 3Д ехограф.Тогава уж ще му гледат на бебчето всички органи дали са наред и т.н.Нали до 12 седмица завършвало органогенезата.Та тогава ще си направя устата за полът на бебето-може пък да се види.Аз тогава ще съм в 13-та седмица.Като четох августинките-имаше мамита който от тогава си знаеха полът някъде.даже усещали бебетата.Естествено говоря за втора бременност,а не за първа.Но аз мисля че е раничко за усещане на бебто.Може би чак към 14-та седмица  Hands Clap

mileta -направи си методът за гадаене на ппола на бебето с ХАЛКАТА.Аз мисля че познава.И съм настроена за розова панделка.
Да ви кажа аз от вчера много много не ми се яде-взе да ми става лошо малко Tired Face

# 79
  • България-Швейцария
 Shocked Не е ли рано 14 седмица?
Моята докторка ми каза някъде към 20 май да се ослушвам за знаци от пришълчето Laughing, а това е чак 19 седмица при мен newsm78

# 80
  • София
И аз знам, че полът може най-рано да се определи 13 г.с. Но предполагам ще е нужен доста добър ехограф. Моят доктор се хвалеше, че им е нова техниката, ехографа бил 3D (ама не е цветен). На мен следващият преглед ми е на 13.03., май ще съм 12-та седмица, мога и аз да попитам какво вижда. Laughing

# 81
Ей, добрютро, мамита  Hug
Абе и на мен ми е хикс 14 седмица  newsm78 Ама може пък ... за втора бременност що не  Hug
Ех .... и аз нямам търпение да науча пола на беболино   Praynig Едно любопитство ме гони  Mr. Green
Иначе съм чувала, че е хубаво още при първто помръдване на бебето (усетено от майката) да му се вземе шапчица  Rolling Eyes Един вид за да тръгнело да излиза с главичката  Party
Имам една приятелка .... взели са му ританки  ooooh! Познайте  Mr. Green
Въобще всевъзможни нещица, правещи бременността още по-приятна и интересна  Hug

# 82
Момичета имам притеснения-
ТРЕКС се изгуби някъде-не е писала от много отдавна.Надявам се всичко да е наред при нея..

CTramell -мила аз говоря за втора бременност,че е възможно да се усети.При втората бременнмост по рано се усещат бебоците.А предната бременност не се сещам коя седмица беше но бях май в 4-тия някъде.Спомням си че ходихме на едно САЛСА парти с едни наши приятели.И там се вихреха едни танци горещи.Ние с мъжо седяхме отстрани и гледахме на пайката .Музиката беше адски силна и даскала им по танци викаше страшно много.И изведнъж както си седях и отвътре ме клъвна една рибка.Ама точно все едно ме кълве рибка ви казвам.Беше много яко.И от тогава започна да подскача като лудо тва бебе.Аз си тупам лекичко корема и то почва скача,скача,скача и виждах как става коремът ми на бабучки.Много ми беше смешно.И сег аго чакам този момент,че ми е много гот....................

# 83
  • България-Швейцария
При мене друга бременност няма да има, така че каквото усетя сега - това ще ми е Wink

А Trex пише, оня ден се обади в темата ми за осигуровките Peace

# 84
Да ама при нас не пише.........Дай ми линк с темата ти за усигоровките,моля те

# 85
Ей, Ани_Бани, нямам търпение да усетя това чувство. Сигурно е най-прекрасното нещо на света!

CTramell, относно здравното осигуряване - аз си взех направление от личната лекарка, но като отидох да се запиша на ЖК в Тина Киркова, си платих 200 лв. и се оказа, че това направление не ми е необходимо. Когато си през здравната каса, не си плащаш за ЖК, но пък много изследвания не се поемат от нея, така че трябва да си ги платиш.

http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1024&h=729. Тук можеш да видиш какво ти поема.

Аз лично, вече съм на мнение, че трябва да си платя, за да получа поне малко по-добро внимание, щото май така стават нещата в БГ.

Хуууубав ден мамита, от мен Hug

# 86
  • София
Здравейте, мамчета!
Какъв е тоя сняг днес в София?! Личи си, че идва женския месец  Simple Smile
Как сте майчетата с болните дечица? Моята госпожица я пуснах на ясла, стори ми се, че вече е добре, ама ме е страх как ще я прибера.
Някой ходи ли вече на този скриннинг за аномалиите? Аз т5рябва да си запиша час и се чудя кога е най-подходящо, в смисъл кога могат да се видят най-много неща  newsm78
Милета, радвам се, че всичко е наред  Simple Smile За хемоглобина не се притеснявай, всяка втора бремелинка е така.
Аз нямам предчувствие за пола, но понеже бременността ми е много по-различна от предната, предполагам, че ще е момче. Не че имам претенции, да е живо и здраво  Praynig По-скоро се притеснявам как ще го кръстим, че се очертават пак семейни драми по въпроса.
CTramell,  щом ще си плащаш всичко, не е нужно да ходиш на ЖК, но си прави всички необходими изследвания. Ще ти трябват да ги представиш в болницата, в която ще раждаш. Щом ще ходиш при доктора, при който ще раждаш, друго няма да ти трябва. Иначе проследяващият те е желателно да напише прогноза за раждането.
Ани-бани, странно и аз от вчера съм така, не можах да вечерям и продължава да ми е все така лошо  Close
Гретхен, честит ти атлет  Grinning
Бенич, дръж се, всичко ще е наред  Peace
Мишоче, нямам думи, това е лудост! Не знам каква е тази организация с картоните, но си спомням, че миналата бременност картона си стоеше у мен и аз си го носех всеки път.
Ох, спирам се, че се отплеснах пак.
Хубав ден!

# 87
  • България-Швейцария
Ani-bani, ето линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167961.0;all

Относно ЖК-то много полезна информация ми давате, благодаря   bouquet Hug
Изследвания така или иначе ще си правя всякакви, че съм на 100 години в сравнение с повечето от вас Stop

Какви проблеми имате с хемоглобина?
Моят е 158, и аз се бях уплашила, че ще излезе нещо от порядъка на 60-70, та чак се изненадах приятно Simple Smile

# 88
  • София,
Ей момичета,

аз съвсем се обърках... Мишок защо си плащала като имаш направление - на мен никой не ми е искал да плащам.... да не би аз нещо да не съм в час! Има ли значение кой къде работи - вече се чувствам супер невежа?!?!?  #Crazy

А и друго - някой знае ли нещо за КЕЛП-а! От кога се приема и дали някоя от вас го е пила с предишна бременност!
А колкото до плащането и вниманието е точно така, да не говорим че понякога си плащаш и пок нулево внимание - за съжаление!!!

CTramell - задължително е да се запишеш на ЖК. По закон е така....

mileta радвам се за теб.....

Ох аз продължавам с моите терзания относно варицелата, а сряда е толкова далеч (или на мен така ми се струва)

Инчееееее - къде си бре маце - направи темата и изчезна!!! Всичко е ОК нали! Драсни два реда!!

Това е за сега от мен - Бенич паниката..........

# 89
CTramell, моят е 86 сега, а и по принцип ми имам желязодефицитна анемия и си ми е нисък. Миналия декември бях с 62 и с голям зор го вдигнах до 101. А предната бременост бях го вдигнала до 140 без никакви лекарства. Надявам се и сега да го вдигна по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт