Ето Пролет Идва,Наближава-Нашето СЕПТЕМВРИЙЧЕ ще Започне да ШАВА!!!

• 12 662
  • 271
  •   1
Отговори
# 90
Бени4, не се шашкай за варицелата. Стой по-далече от източника, а сряда е утре Grinning Спокойно.
А за плащането, не знам какво стана. Лекарката ми, при която си ходих на частно за първия преглед, ми каза, че мога да се абонирам в Тина Киркова за 200 лв. Аз понеже много се шашнах и не разбрах дали ми трябва направление, та за всеки случай отидох и си взех. Оказа се, че тези 200 лв. включват всички прегледи и ЖК през бременността. В цената не влиза биохимичен скрининг и фетална кардиография, които се плащат отделно, ако ги искаш, но те не са задължителни изследвания.

Когато минеш през ЗК, имаш право само на два ехографски прегледа и там някакви изследвания на кръв и урина, но не помня колко точно. Качила съм един линк, в който е описано какво включва.

С този абонамент ме гледат всеки месец на ехограф, следят ми тонове, както и кръвните показатели, захар и пр.

Аз затова предпочетох да не споря и да си задържа направлението за спомен Grinning

Абе мамата му таковаха на това здравеопазване Grinning Mr. Green

# 91
Здравейте " дебеланки", е още не сме станали, но натам е тръгнало...Simple Smile С това ядене и гадене. Интересното при мен е, че денонощно ми се гади, но и яде. Ако не хапна на 2-3 часа и ми е още по лошо, всичко започва да ми притреперва и затова си хапвам. Simple Smile

Аз все още нямам неистово желание да разбера пола на бебо. Сигурна съм, че ще е момче. Е след време любопитството ще надделее и ще попитам, но... Знам, че в 13-14 седмица може вече да се разбере. Така, че успех на прегледите мамчета.

За изследванията за аномалии се правят 3 пъти: първи 11-13 седмица, втори 16-20 седмица, и трети около 24 седмица.
Аз съм на преглед на 12.03 на ЖК и следващата седмица на първия скрининг. опитвам се да не мисля за това, защото нямам търпение да видя пак бебчо.

А за усещането на буболинко, при първа бременност се усеща към края на 4 месец, а при втора и т.н. бременост се усеща много по рано още към 14 седмица може.
Успешен ден ви желая!

# 92
  • Кърджали, България
Здравейте, момичета!
Влизам набързо да се разпиша, че сме си вкъщи с детето (кашля само, засега нищо по-сериозно) и не ми остава ред да седна на компа. Ама голяма каша с тия болнични за деца, бе  ooooh!
Аз съм на преглед в сряда, тъй че в четвъртък, за "Честита Баба Марта" ще ви разказвам  Flutter Към средата на март мисля да ида на 3Д за фетална морфология, някъде към 14-15 седмица ще съм. Колкото до БХС-то, май ще се откажа да го правя...
И на мен днес изобщо не ми е добре, боли ме корема, гади ми се пак  #Cussing out Отивам да си легна при детенцето и да гледам с него "Шрек 2" или да си чета книжка - моята кума онзи ден ми даде назаем "Бременността" на Вики Айовин, много е готина, друг път ще ви разкажа за нея.
Целувки на всички и извинявайте, че още не съм оправила заглавната страница  Embarassed, но ще го направя...
А, Бенич, я се върни към предишните теми да прочетеш за моите терзания относно варицелата  Peace Стоил я изкара, а аз не се заразих дори от него  Thinking, направо не мога да повярвам!

# 93
  • София
А за усещането на буболинко, при първа бременност се усеща към края на 4 месец, а при втора и т.н. бременост се усеща много по рано още към 14 седмица може.
При мен първата бременност със сина ми го усетих края на 17-та г.с., беше много интересно, нещо като "къркорене" на червата, много сладко беше. Heart Eyes Сега очаквам да е доста по-рано. Simple Smile

# 94
  • София
Здравейте, момичета, ето ме и мен.  Hug

Инчето сега ме подсеща, че се каних да ви питам дали и какви книжки за бременни четете. Аз, с първата бременност четох една на Лоранс Перну "Аз чакам дете", но я бях взела назаем и сега май нямам никакво четиво. Препоръчайте нещо интересно.
Трябваше юни да се явявам на едни изпити, ама понеже са много тежки и реших направо през декември да ги държа (което пак много не ми е ясно как ще стане, живот и здраве, с две деца в къщи), но просто целия този стрес и нерви и недоспиване, викам си, айде няма нужда точно в този важен период.
И аз смятам да се запиша в Тина Киркова на ЖК. Ама чак в края на март ще трябва да ходя пак. Чакането ме съсипва просто, толкова бавно минава това времееееее. Поне сърчице да видя тогава, че така не ми е спокойно...

# 95
  • София
Мамчета...като ви чета все едно не съм в компанията  Cry
Още не съм имала време да си направя изследвания, не съм се записала на ЖК и сега имам и едно малко тъпичко питане  Embarassed Искам да изляза в по-дълъг болничен, защото продължавам да си имам болки и ми се иска да си почивам повече или поне да си работя от вкъщи, обаче...нали JPто може да дава само по 3 дни - после подочух, че трябва да се ходи на комисия - какво е необходимо, за да се убеди комисията и изобщо...А, и друго сега като болничните се изплащат от НОИ в следващ месец - това значи, че ако съм един месец болнични - заплата няма да видя?!?! Само не ми се смейте на разсъжденията...просто изобщо съм толкова далече от тези неща, че чак мен ме е срам  Embarassed И ще съм благодарна за малко повече инфо ако може   bouquet

# 96
Здравейте мили бъдещи мами! Незнам дали помните че бях писала и преди във вашата темичка! Аз съм от септемврийките 2006г. Сега влезнах да проследя как сте! Да се почувствам, поне за малко като вас и да си върна спомените, за моята бременност. Изкарах много лека бременност и раждане. Желая го на всички ви от все сърце!!! Heart Eyes Радвам се , че всички сте добре, надявам се нямате нищо против от време на време да надничам и в тази тема? Все така продължавайте до края!

# 97
  • България-Швейцария
Gia, можеш да отидеш в темата за осигуровките, към която съм дала линк по-нагоре, там и това обсъждаме и който се включи си разказва преживелиците - доколко редовно изплащат болничните от НОИ. Ако ви плащат заплатите месец за месец, може и да има шанс до средата на следващия да ти ги преведат, но зависи от доста неща. Има и една друга тема в 'Дом и семейство' специално за новата система за болнични, там девойките разправят доста неприятни нещица Stop. Несигурна работа, ако пък имаш кредит и разчиташ точно на тези пари става съвсем интересно Tired. При мене сега поне е ясно - не работя, няма пари; работя - има. Другият вариант обаче - хем бачкам, хем ги няма - изобщо не ми е по-вкуса Twisted Evil.

# 98
  • София
Gia fire, не виждам причина нито да ти се смеем, нито да звучиш така отчаяно.  Аз също не съм много наясно как стоят нещата с болничните сега, сигурно са се променили. Първо се запиши обаче на ЖК. Преди от ЖК ми даваха болничен за 10 дни, мисля и после комисията го удължаваше с по 20 дни. За комисията не се притеснявай, в повечето случаи това е една формална процедура. Нещо такова беше. За заплата мога да ти кажа, че по принцип в най-добрия случай ще си я получиш след два месеца. Зависи в каква фирма си де, ако е малка, може и да успеят да ти оправят документите по-бързо, но се съмнявам. Голяма идиотщина направиха с тези промени, от НОИ много се моткат, пълен цирк  #Cussing out
Аз току що си записах час за другата сряда и сега ще има да броя часовете  Laughing
Сладка мама, защо чак в края на март? Не знам как издържаш  Hug
Инка, дано малкия още утре да е като нов  Peace
Катрин, благодаря много за инфото! Аз като отида на прегледа ще съм точно на 13 навършени седмици, предполагам, че няма да е проблем.
Кузманка, разбира се, че те помним, винаги си добре дошла, тъкмо ще помагаш със съвети  Hug

# 99
Ей, ама как ме издирихте само.. айде да се появя и да пописвам от време на време..
Всичко е наред.. само от време на време ме наболява корема ниско долу, ама доки каза че това е защото съм с обърната матка и като расте се изправя и ме боли..
Сега е факт, че се опитвам да си оправя осигуровките, за да може да взимам добър болничен тъй като ще се местим и вече ще сме сами.. което е по-добре, но пък и разходите са повече..

Ани-Бани искрено ти благодаря специално на теб за загрижеността.. честно казано не мислех, че изобщо някой ще забележи, че съм спряла да пиша..  Hug Hug Hug

# 100
Ей, Кузманка,
твоята гъбка е голямо бонбонче  Hug
Дано и ние Септември месец се похвалим с такива сладурчета  Hug
qia_fire, как така болничен за 3 дни бе, човек  newsm78
Джи Пито ше те пусне като Общо заболяване нещо - ше го измислите ....
А болничния ти ше ти се плаща 80% върху осигурителния ти доход.... Вече друг е въпроса на колко те осигуряват.... Ако те осигуряват на по-малко.... вече да ти кажа зависи и от работодателя. Може той да се съгласи ти доплаща процентното съотношение до размера на болничния ти върху реалната ти заплата. Искрено се надявам да е така.

# 101
  • София
thumbelina, и аз не знам защо толкова късно, но така ми казаха. Аз ходих веднъж в началота на февруари на преглед, на който само ми установиха, че съм бременна и ми казаха в 12-13 г.с. да отида пак да се запиша на ЖК и да започват да ме следят. Т.е. нещо за бебчо ще знам чак след около 3 седмици. Много е гадно, ама това е, нищо друго не мога да направя.  Thinking

# 102
  • София
честно казано не мислех, че изобщо някой ще забележи, че съм спряла да пиша..  Hug Hug Hug
хей, момиче, ще те пляскаме  Simple Smile то вярно, че бебчовците ни изпиват мозъците, ама чак пък толкова  Wink радвам се, че си добре и се надявам повече да не ни изоставяш  Hug
Фемининче сладка, това с 80-те процента някаква новост ли е? Преди си ми изплащаха цялата заплата, че и повече, защото някакви данъци не се удържаха  newsm78

# 103
Gia fire палечка вече ти е отговорила, но и аз да се включа. JP може да ти даде 5 +3 дни болничен, но не повече. трябва колкото е възможно по скоро да се запишеш на ЖК и от там да искаш болничен. Вярно, че има комисия, но всичко е формалко. На някои места искат 10 лв "такса" за изготвяне на болничния, а на други места на регистратурата ти слагат още 1,2 печата, освен на лекарката, която го е написала. Та това е въпросната комисия... А за парички... колкото и неприятно да звучи, забрави скоро...Аз съм болничен от края на януари и следващите пари  (от болничните) ще получа средата на април. Направо ужас... но...това е положението с новата система. даже от работата ми сега искат да им върна 25 лв, защото ми ги били платили, а аз съм била болничен и сега като нямам заплата, няма от къде да си ги удържат....
Но ти си вземи болничен. По важно е да си почиваш и да сте добре с бебчо.

# 104
  • морето и сините вълни :)
чакайте и аз да се изплющя относно темата за болничен-АЗ съм ТИПИЧЕН случай за това.
Ходих при ЖП-то ,бях болна тогава и той ми даде 7 дена болничен.Това е максимума който може да ми даде.След като изтече болничния-аз му казах за предната ми брем,енност и за случилото се и той ми даде направление за гинеколког-за да ми продължат болничния.
Отидох лекарката прецени че ще съм с болничен защотот така е най добре  за мен.Като се има и предвид предната бременност.Даде ми 7-дена още.И ми каза  да отида сле дкато изтекат 7-те дена.Отидох и ми продължи болничния с комисия още 25 дена.Това беше при мен.След това ми каза да отида на 12 март да се запиша на ЖК.И предполагам след това ще ми продължава болничните поради рисковата ми бременност.
Та това мога да кажа аз относно болничните.....А относно изплащането ще си чакам сигурно до април месец да си взема парите ooooh! ooooh! ooooh! #Crazy #Crazy #CrazyКофти тръпка е но няма как мамита
ТРЕКС -миличка и аз съм с обърната матка.И мойта се изправя и ме наболява доста да ти кажа.Много ми е неприятно-и пия всеки ден но-шпа.Сега от 2 дена да чукам на дърво не ме боли.Явно се е изправила вече.Другата седмица ще я види докито на ехото. Mr. Green
А и желаем да пишеш по честичко при нас-липсваш ни Hug Hug Hug Hug
Относно болничните-когато са от личния лекар са 80% мисля.Но ако вече си записан на ЖК мисля че са 90%.Имам един фиш от заплатата и миналата година се разболях и пишеше на фиша болничен 80 %.А питах една мама която и тя цяла бременност беше болничен и и изплащаха по 90 %.
Абе вижте линка който ви е дала CTramell доста е полезен.Информация бооол Hug Hug
цалуфки мамита

Общи условия

Активация на акаунт