Нещо като мензис при бебето

• 1 589
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте моето бебче е на 6 дена в болницата в кувиоз днес се обадих и ми казаха че е получила нещо като мензис обясниха ми че не е притеснително че това са били хормони от мен искам да ви попитам имали ли сте такива случай 😟

# 1
Нормално е и се получава при момиченца до дни след като се родят. Нарича се "белег за полова принадлежност", поне така ми каза сестрата в АГ отделението.

# 2
  • София/Благоевград
Да, нормално е.

# 3
  • София
Да, от твоите хормони е. Дъщеричката ми имаше бяло течение в първите ѝ дни в болницата, абсолютно нормално също.

# 4
Astonished за какъв "мензис" при бебе говорите? Мигам на парцали... Кръвотечение, кръвоизлив, нацапване?? Няма ли научен термин?

# 5
  • София
Когато питах какво е това бяло течение при дъщеря ми на 2 дни, сестрата каза, че това е заради преминаване на моите хормони в кръвта ѝ, а при някои бебенца имало дори “менструация”. И аз мигах на парцали, не съм разпитвала повече.

# 6
Аз имам син,но знам че това е нормално при момичетата ,възможно е и бяло течение също и увеличаване на гърдичките ,но после се нормализират нещата

# 7
Astonished за какъв "мензис" при бебе говорите? Мигам на парцали... Кръвотечение, кръвоизлив, нацапване?? Няма ли научен термин?
Сигурно има. И какво от това?

# 8
Направо е потресаващо какви обяснения се дават и то от медицински лица 🤦♀ Какви глупости, “мензис” и бебе.
При новородени е възможно леко течение от влагалището или подуване на гърдичките. В първите дни се изчистват от майчините хормони. Няма НИЩО общо с кръвотечение при цикъл. Отделя се леко бяло-жълто течение, понякога с примес на кървави нишки, като е доста оскъдно, леко се забелязва на памперса. Леко течение, с примес. Няма общо с цикъл и кървене. И двете ми дъщери го имаха, отмина бързо.

# 9

Нарича се псевдоменструация.
И при моето бебенце имаше такова,поради преминали хормони от мен,нормално си е.

Общи условия

Активация на акаунт