Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 607
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
Аз така и не можах да увелича количеството. Максимум по 30 мл съм цедила от двете. С каката също цедях и съм стигнала до 120 мл на цедене, но.. сега обстоятелствата са различни.
Момичета, аз малко покрай всичко дето стана не си обръщам особено внимание, но да ви питам, докато смогна да отида до лекарката. Не усещам, че ми се пишка от раждането насам. С каката също бях така, но към 10тия ден мина. Сега нищо, вече минаха 40 дни. Ако се замотая и не отида часове наред, започва да ме боли корема, но пак нищо не усещам друго. Ясно е, че ще питам като отида на преглед, но някоя да е имала подобен проблем? Предполагам нещо е увредено по време на операцията..

# 256
Честити да са Борислава и Василена!! Да растат като малки гъбки Blush, а на мамите бързо възстановяване. Heart

Марти според мен звъни на лекарката и питай, не ми звучи нормално това за след секцио.. А кога се ходи на преглед при АГ, на мен никой нищо не ми каза, акушерката ми предложи да отида да ми свали конците ама според мен не са за сваляне още. Не знам и за колко време зарастват тези разкъсвания ама още си кървят... Ще ходя евентуално в петък да си взема болничния само. Thinking

Totolitka, тапата не е задължително да е червена, моята като започна да пада беше жълтеникава слуз, малко на сопол прилича. Joy така беше няколко дни после цвета стана като от последните дни на МЦ и накрая беше, червеникава реално два дена преди да родя.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 13:24 от Kitana666

# 257
Поне в Шейново до 30тия ден имаш право на преглед. Ние с моята АГ се разбрахме да е след 30тия, ама да видя кога. Ходих веднъж да ми среже конеца само, че е биоразградим. И веднъж ми гледа белега, че имам един подут и болезнен участък, възел било. А ти защо не си с разградими? За първи път чувам след ест. раждане да трябва да се махат конци. Иначе да, аз знам, че не е нормално, онзи ден си писахме с нея, каза за тази седмица, но не ми каза точно кога, явно имаше работа и ме забрави. Ще й пиша пак.

# 258
Честити да са бебетата, здрави и щастливи да растат! 🙏
Аз на 4 ден в болницата преди да ме изпишат изцедих от двете гърди 60мл . Просто се събудих с напрежение в гърдите.
Марти вероятно е от катетара, попринцип аз след него губя чувствителността. Но още в болницата се анливах с много вода и се възвърна. Надали е нещо "прецакано", но се консултирай с Аг. Матео как е , беше писала ,че нещо те е притеснил с яденето?
Аз също имам две драми. Тези с опит или вече с родени бебета я споделете мнение. Едната драма е за 💩. Първо беше на Хип и кърма.  Като давах и био амика и абоколикен за колики ги редувах. Но като спрях кърмата и тези неща явно го запекоха. Минахме на Аптамил цезар биотик и док каза само еспумизан и омнибиотик панда половин шасе на ден да давам. Като му помогна да се изходи, това беше в чт. От пт насам ака всеки ден, по 2-3 пъти на ден, но е все течно, а по спомен май не трябва да изглежда така на АМ 🙄🤔 та си мисля, че е с разстройство един вид след като е винаги течно... та не знам от какво е.. днес пробиотик няма да давам. Дали е от него или трябва млякото да сменим🤔 В петък сме на преглед в Селена и ще питам и там.
И другото ,което ме тормози още повече е че това бебе само реве или спи... бяткото имаше моменти на будуване ,оглеждаше се и просто стоеше спокоен.  Този малкия в будно състояние без да реве не сме го виждали и вече взех да влизам във филми...някое друго бебе така? Нормално ли е това 🤯

# 259
Е., и аз мислех, че е от катетъра, но и до сега, вееч над 40 дни пия адски много вода и нищо.. на моменти имам някакви като цистични симптоми, заболява ме корема все едно съм стискала адски дълго, отивам - капки.
Матео започна да яде по - малко от брат си, което е ок де, все пак са различни индивиди, но като цяло яде доста лошо. Бърза, явно забравя да диша и се дави. Посинява около устата. Питах в неонатологията - забравял, не можел да координира дишане и хранене. Отделно връща мляко и през носа и хърка яко. Окото му от неонатологията беше със зеленикави секрети, мъчихме се с физиологичен разтвор, не стана, та от вчера е на капки. Мисля,че е запушен канал. Антонио пък има слуз в акото и просто тръпна да видя какво ще излезе, въпреки, че съм 99.9 процента сигурна, че е абмк, като кака му. Абе красота Grinning
Ти знаеш,Кая беше така като Йоан. Будна само ревеше. Нормално е. За акото - тези акат жълто, като за новородени. Какво имаш предвид под рядко?

# 260
Абе иди на преглед за всеки случай,за толкова време трябваше да е минало това чувство.
И моя е със секрет от едното око от болницата. Лл каза с физиологичен разтвор. Така промивах и почнах масаж, защото предположих, че е задушени слъзен канал. След 2-3 дена се подобри. И тези дни беше ок, днес пак гледам има секрети и почнах с физиологичен. Четох тук из форума ,че се израства, капките с аб давали само временен ефект и после пак наново. Та с това се успокоявам, че явно е нормално. Ще питам и затова в пт в болницата.
Ами не знам бе, ненормално ми се вижда изобщо да не може да седи спокоен, наяден, наспан и пак рев ,трябва за го приспиш иначе яко рев...ами наистина се филмирам.
Ами жълто ака, но е все течно ,не е кашаво примерно. Сега снимка тук не ми се качва 😅

# 261
Марти и аз съм така като теб. С предното раждане си спомням, че като ходих на преглед на около 30я ден след раждането го споделих с АГ и каза, че е нормално и ще отмине. Не помня обаче кога отмина. В момента положението е същото, но то е и рано. Няма 3 седмици от раждането още.
Еделвайс и моята е долу горе така. Почти няма спокойно време будна. Или реве за храна, или я мъчи коремчето. Ако по 1 път на ден, но като за 4-5-6 като количество. Буквално първото е една идея кашесто и от там нататък е почти воднисто и винаги жълто. Давам всеки ден Панда. Един ден давам само Абоколикен, а на следващия давам само Антифлат (семетикон), защото ми обясниха, че не трябва да смесвам семетикон с продукт, който разгражда лактозата. С каката имахме драми с не изхождане по 3-4 дни и като знам как се мъчеше милата, не ми се иска да стигаме до същото. Относно млякото в началото я почнахме на HIPP Combiotic, но реших да сменя на Babybio. За момента смесвам двете млека, за да не правя рязка смяна и скоро ще мина само на Babybio.
Поне за сега нямаме драма със запичане.

# 262
Рядко е ако попива в памперса,така знам аз. Антонио пък сега като пяна беше акал.. аман ви казвам. И слуз.

# 263
Да, успокоих се най-накрая! Със сигурност не е тапата, защото вече не е червено течението, а млечно бяло, каквото си беше и преди махането на канеца преди 6 дни. Да питам тези от вас, които са си правили масаж на перинеума, имате ли нокти някакви? Моите са къси и се чудя дали да ги изрежа до дъно, то много ги усещам.

# 264
  • Sofia
Здравейте!
Да се запиша и аз най-накрая!
На дъждовния 10.09 се роди Алеко, 3360гр. 51см. ☺️❤️🐣
Определено очаквахме по-малко бебе и той ни изненада, но аз преносих шест пълни дни.
Опитах за нормално раждане. На 08 вече имах контракции, но бяха доста леки. На 09 ме приеха за индуциране, дадоха ми Ангуста, след което ми изтекоха водите и се започна екшъна. Моите акушерки не очакваха да имам силни болки и контракции още същата вечер, но положението ескалира доста бързо след изтичането на водите. Контракциите се засилваха през нощта, не успях да мигна. 12 часа бях с продължителни контракции през доста кратък интервал. Накрая вече бях достигнала контракции, с които човек ражда обикновено. За съжаление разкритие не получих никакво за тези 12 часа и решихме, че да продължаваме с тези мъки е по-скоро безсмислено. Край на сметка бебето беше голямо за моите размери и можеше и да не мине безпроблемно при нормално раждане. Радвам се, че се роди на деня, на който най-вероятно и нормално щеше да си дойде, ако имах разкритие Simple Smile
Разбира се, радвам се, че и опитах и преживях тези родилни болки. А най-много се радвам, че и двамата сме добре, защото това е най-важното ❤️
Сега се възстановявам от операцията, днес вече се вдигнах от леглото и нямам търпение и болките да отслабнат.

Поздрави на всички и леко раждане на следващите по ред! 🐣🌞☺️

# 265
ROSSES, честитит да е малкия юнак! Да расте много здрав и палав. А ти си истински герой, бързо да се възстановиш! Heart

Марти, аз май не съм се изразила правилно по-скоро имаше предвид да ги среже, че са доста стегнати иначе до колкото чух като ме шиха са само разграждащи. Хубавото е, че усещам подобрение всеки ден. Днес се осмелих да се измеря Sweat Smile имам 9кг за сваляне..надявах се да са по-малко ама това е положението, все още се чувствам доста подута, явно ще трябва време да изкарам задържаните течности.

Днес заведохме беболина на педиатър, пораснала е 1см и е качила 130гр., много я похвалиха. BlushНаправихме й бойно кръщение с излизането, че такъв дъжд ни пра (от колата до кабинета), че си мисля, че е готова за разходки без адаптация. Joy

Totolitka пратила съм ти нещо във фб, по въпроса за ноктите аз моите ги изрязах къси още в 36 седмица и си махнах гела. Simple Smile Не знам с кои пръсти го правиш на мен ми беше удобно с двата показалеца, а да ти кажа ако имаш някоя "играчка" с нея е най-удобно. Sweat Smile

# 266
Честито на всички ❤️
Марти или тези който са или ще раждат в Шейново,  списъка от сайта ли гледахте или ви дадоха АГ някакъв списък с багаж 🤍 Извинявам се,че занимавам цялата група с моите глупави въпроси но да съм на 100% сигурна ,че всичко е готово 🤣

# 267
Списъка от сайта гледах аз. Спокойно, винаги може да ти се донесе каквото трябва. Аз утре ще ходя до Шейново на контролен, ако имаш път натам да се видим ти предлагам Grinning
Кит, ясно,значи същата работа. И моя го сряза, но пък нищо не съм видяла да пада обаче. Grinning

Роузес, честит да е Алеко! Здрав и щастлив Heart

# 268
Браво, R0SSES! Честито, да е жив и здрав малкия и ти също! Heart
KITANA е велика си, не ми беше хрумнало да ползвам екстеншън за масажа, много добра идея!

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 01:31 от totolitka

# 269
Да ии.. Абе нещо ме приболява като менструална болка.. Тъпо, но неприятно.. Под корема от дясно. 😒😒😒😒 Не искам да раждам днес хахаха сега следя да видя на какъв интервал ще е тази болка.

Общи условия

Активация на акаунт