Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 39 355
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря Simple Smile

# 646
Баткото има ротавирусна, веднъж-2пъти се е разболявал от чревен вирус, минавало е много леко. Сега пак ще сложа, въпреки, че сегашното лл е против. Има и ваксина против варицела. Две дози през 9м поставяни. Един път контакт с дете, на което на следващия ден избиха пъпки. После пък всички от групата в градината се разболяха освен него. На този етап съм доволна. Миналата зима чу поставих началната противогрипна, вероятно сега пак ще я сложим. Като цяло съм за ваксините, ако има възможност да спестя някоя болест е добре дошло.
Иначе бебето последната седмица през деня не спи повече от 2-3часа. Спи 15 мин буди се и пак наново се приспиваме...не знам на какво се дължи ,но е неприятно и се надявам скоро да отмине, защото цял ден само приспивам и накрая пак имам криво бебе.

# 647
Тази за варицелата - варивакс май се казваше, ние  я сложихме на батковците преди 3 седмици. Дозата струва 80лв и се прави реваксинация след 2 месеца. Ако не я купиш буквално преди да отидеш в кабинета, задължително се съхранява в хладилник. Съветвам те ако ще я слагаш, да побързаш, ведвага щом е здрава разбира се. И те съветвам да побързаш с разчет, втората доза да не е "в болното време". Защото аз щом разбрах, че реваксинацията е след 2 месеца, не след 1, веднага се организирах за половин следобед и докато ги взема от градина и училище се върнах при джипито да ги ваксинира още същия ден.

Ротарикса го сложихме на каката. Сега смятам и на малката да го сложим. Аз като цяло съм привърженик на ваксините. Ако мога да спестя боледуване, защо да не сложа нужната ваксина. Сега мисля да й сложа на каката за варицела и ако намеря противогрипната също. Сополите и кашлицата при каката още не са минали напълно от 1 месец вече. Реално нищо й няма. Сопола даже не тече толкова, колкото стои вътре и от него вечер докато спи и сутрин като стане кашля. Изпила е не знам вече колко сиропа и инхалации са й направени и не и не. Май цяло зима ще си изкара така.
Малката още е с разстройство и слуз в акото. Край няма… точно една седмица вече е така. Успях да се добера до гастро и днес следобед ще я водя. Интересното е, че не показва да я боли или каквото й да е друго неразположение да има. Просто си ака по 8-9-10 пъти почти течно ако премесено с много слуз. Педиатъра изписа едни прахчета, но нямаше никакъв ефект от тях. Най-вероятно ще излезе някоя бактерия …
Колики при нас май няма или и да има не създават дискомфорт. Давам само пандата за момента.
Чакам я да оздравее напълно. Направо не знам кога ще стане това. Някои педиатри знам, че слагат ваксини и със сополи стига да няма температура, но нашата иска напълно здраво дете. Иначе ме предупреди, че е двудозова ваксината и при първа възможност (здраво дете) отивам да я купя и я водя да я слагат. Лекарката беше малко “скептична” и ме предупреди, че дори и с ваксина на каката, няма да предпазя бебето, но аз не го правя заради бебето, а заради каката. Противогрипната по-скоро ще я сложа и заради бебето, макар че пак нямам гаранция, но каквото мога ще направя, пък да става каквото е писано.
Ротавирусната ние я сложихме късно на каката, някъде към 4я или 5я месец, но при нея по-късно започнахме и ваксинацията, защото тя на 2я месец беше болна с температура. Живот и здраве, сега в края на месеца ще започнем с ваксините и при бебето и ще питам кога ще слагаме и при нея ротавирусната.

# 648
MDA, на първото ми дете, пред 2016 рота ваксината му сложиха, също "късно". Приблизитерно, мекецити, които и ти си посочила. Обаче е по-ефективна от тази на второто ми дете. 🤭 Така че, бъди спокойна 🙂

# 649
Всеки си знае. Ще го изкоментираме с Лл за близнаците сега като отидем.
Ние бяхме на ортопед днес. Нямат някакви ядра и вкостяване, та на 6 месеца пак и дано са се появили.
На Матео сега в болницата му чуха някакъв шум също. Заключиха, че най - вероятно е от анемията, ама ще видим.

# 650
Здравейте момичета, да ви питам вие с какво перете дрехите на бебчетата? Аз реших да взема неща на бебо, но съм недоволна. Прахът за пране уж без аромат..яко на химия мирише, а пръскалото за петна ужасно силно мирише из цялата къща..и не изпитат акита

# 651
Марти те по коригирана възраст ли ги водят? Не знам какво значи това,което си написала, но дано всичко е наред. Ние още не сме отишли за 1м на ортопед, днес запазих час за др седмица.
Пера с Персия сензитив, по препоръка на Марти и други приятелки и съм много доволна за сега.

# 652
В момента сме с гел за пране Frosch за бебешки дрешки и прах на Амалина без аромат, който ползвам, ако пускам пералнята с отложен старт. И от двата нямам забележки, единствено гелът ми се виждаше с малко по-силна миризма в началото, когато правих предварително пране преди да се появи бебка, но в момента вече не усещам толкова силен аромат и вероятно първоначалното ми впечатление е било от обострените сетива по време на бременността.
Комбинирам ги с дезинфектант за пране от DM.

Здравейте момичета, да ви питам вие с какво перете дрехите на бебчетата? Аз реших да взема неща на бебо, но съм недоволна. Прахът за пране уж без аромат..яко на химия мирише, а пръскалото за петна ужасно силно мирише из цялата къща..и не изпитат акита

# 653
  • Sofia
Момичета има ли някъде календар на кой месец какви прегледи се правят?

# 654
Нямам идея дали по коригирана. Спомням си, че каката по - рано я водихме на ортопед. Иначе ваксините ще ги слагаме по коригирана, да.
Пера с Персил сензитив, няма грешка.

# 655
Пера с Тео бебе, лилав 🙂

# 656
Перем с Бебо, като ако надписа е на английски - bebo вместо бебо - наистина няма миризма понеже са с нова формула. ММ си говори с техен представител на едно изложение и съвпада с нашите наблюдения.
При нас имаше съмнение за междукамерен дефект заради персистираща допълнителна вена но за щастие на прегледа след раждането не се видя проблем. Препоръчвам доктор Румен Маринов за тези неща, страхотен лекар и човек.

# 657
И аз препоръчвам д-р Маринов, водили сме каката.
Пера с бебешки Персил, май sensitive се води. Преди имах проблем, че млякото пожълтява ако не се изпере добре, та вече пускам на дълги програми за памук. За петна от пюрета по-нататък - Спот спрей за петна.

# 658
+1 за Персил Сенситив, ползвам и солите за петна от ДМ. Simple Smile

# 659
Аз за петна използвам на бебо препарата и Клири, със и без ензими. И двата имам. Омекотител ползвам на сано максима и бялото бебешко коколино, освен лилавото тео бебе.
П. С. Обожавам продуктите на бебо, вече над 8 години не спирам да ги използвам!

Общи условия

Активация на акаунт