Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 39 322
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
И аз ползвам солта за петна на ДМ или Окси.
Петна от Малтофер излязоха с Персила и солта без търкане, без драма.  Идеални са.

# 661
Може ли снимка на тази сол от ДМ?

# 662
# 663
Привет и от мен. Ние също сме добре, малкия го изписаха след почти 10 дена антибиотик заради уроинфекция, но така и не успяха да изолират бактерията, защото първо бяха започнали с антибиотика.. След 2 седмици ще пускаме контролна урина… Засега се кърмим,
 изцеждах и му носих в болницата, вкъщи също започнах с изцеждане след като го слагах на гърда, но започна да отказва шише, което ме радва доста. Купих си и везна да го следя колко изяжда, че да не го мисля 😅
иначе аз пера с Тео бебе лилавия и съм много доволна, харесва ми как мирише

# 664
Ем, дано всичко е зад гърба ви вече!
Ние във вторник сме на консултация. Лл ще ни даде направление за нефролог, казаха от болницата да заведем Матео, тя каза и Антонио също да го видят.

# 665
Ем, дано всичко е зад гърба ви вече!
Ние във вторник сме на консултация. Лл ще ни даде направление за нефролог, казаха от болницата да заведем Матео, тя каза и Антонио също да го видят.

Мерси Марти, надявам се при вас също всичко да е наред и без последствия 🫶🏻
Ще чакам да споделиш след прегледа

# 666
Моето момиче е дръпнала на височина цели 4 см но откъм тегло изостава. Във вторник ще дойде вкъщи консултант по кърмене за да даде насоки как я храня по-адекватно. Имам подозрения че и моя и нейния захват не са много добри - колкото и да гледам видеа не мога да разбера какво не правим както трябва.
Иначе педиатъра потвърди че се заформя атопична кожа. Изписа ни три кремчета - две на Eucerin Atopicontrol за острата фаза и за профилактика на лицето и отделно Exomega на Aderma за тялото. Има ли други бебета с атопичен дерматит?
Също ходихте ли на ортопед? Нашата педиатърка е на мнение че ако не види проблем нямало нужда. Моите познати с деца масово ходят след 40тия ден, при пролазване и при прохождане за профилактична проверка.

# 667
Дъщеря ми е с атопичен дерматит. Като гледам Антонио и той натам отива, за Матео съм 50:50 (при нас си има обременяване за такива неща - родители с дерматити, алергии, бели, руси деца - класика).
А дермата нищо не направи за каката, сякаш най - доволна съм от Авен за атопична кожа и Биодерма.

# 668
Със сина ми ползвах А дерма екзомега и бях доволна. Малката за сега май е добре. Кожата й е по-различна и матова, не като на брат й. Джелато, по колко пъти на ден се кърмите, нощем колко големи паузи прави, по колко време кърмиш? Аз усещам че тези дни започна да ми намалява кърмата и ще започна да си навивам аларма нощно време, защото тя си прави по 4-5 часа пауза, даже тази нощ ги направи над 6.. иначе е наддала 800 грама за първия месец, но това не значи че не може да ми намалее кърмата и да започне да не й стига..
Започнах от вчера Био Амика и Омнибиотик, дано помогнат за коликите..

# 669
Кърмех я на поискване, но се оказа че не си иска достатъчно често. Консултирах се с жена от "подкрепа за кърмене" и ми даде полезни насоки, но ще се допитам и до сертифициран консултант. Сега сме на не повече от три часови паузи през деня. Вечер ги прави към 4 часа, като по едно време и моята стигаше до към 6 часа сън. Много трудно я будя вечер ако сама не е гладна. Вечер яде по 5-10 минути от гърда понякога и само от едната и заспива пак. През деня и по 18 минути е стояла на гърда, като това си е активно сукане макар и с малки паузи. Храни се сега по 8-9 пъти на ден.
Азалия, чая на Лактеса според мен е доста ефикасен, ако не пиеш или си на Хип предлагам да го пробваш с ударната доза от инструкцията му.

# 670
В началото и аз хранех на три часа и нещо, но напоследък явно попорасна и започнах през деня на два часа и нещо да я храня, по 10тина минути от гърда. Чай имам на хип ама не го пия.. този на лактеса къде се намира? Според консултантката тези чайове са само за наше успокоение..
А нощем сменям памперс, за да я разбудя и тогава храня, но яде по 7-8 минути и то само от едната гърда. Принципно най-добре би било да се доизцеждам, но много ми се спи и се надявах да не окаже влияние голямо на производството..

# 671
Чая го взимам от аптеки, виждала съм го и в детски магазини (ВисВиталис). Определено виждам разлика при мен, говорила съм си и с други жени и не съм чула лош отзив.
Иначе ако просто усещаш гърдите си по-меки не значи непременно че намалява количеството. Просто производството се е напаснало спрямо бебето.
http://www.podkrepazakarmene.com/325-325.html

# 672
Тежка вечер при нас с постоянен плач.. Направих грешката да тествам нови памперси (Sleepy) и детето се подсече ужасно. Много я запарваха, отделно уж не трябваше да имат аромат, но уви. Не се усетих навреме, защото кожата ѝ по принцип се зачервява от най-малкото нещо супер бързо.. та сега  редувам пудра и Бепантен, но трябва време да се успокои. Ако имате някакви трикове за по-бързо справяне ще съм благодарна да споделите.
Подозирам атопична кожа и при нас и чакам във вторник прегледа при педиатъра, за да ни каже мнение. В момента редувам Мустела с Wooden spoon, но май Мустелата ще я ползвам аз и ще трябва да сменим.
Ние вече минахме преглед при ортопед заради проблем с пръстчетата. Фурлакис тогава каза, че каквото ще види през 2-рата седмица, ще види и на 40 ден, с прегледите са фиксирани след първия месец, защото реално тогава минава и консултация с педиатър и се издава направлението за преглед.
И добро утро! Coffee

# 673
Добро утро! И ние минахме консултация при ортопед в болницата, предложиха ми някакъв допълнителен пакет, който включва цялостни прегледи от различни специалисти и реших, че няма да е излишно.. отделно съм запазила час при прехваления Фурлакис за след 6-тия месец..
При вас в коя седмица започнаха коликите?

# 674
При нас започнаха на още от 10 ден ..та до днес продължават на 23.10 ще станем на 2м. Ту отслабват и си мислим че изчезват , после пак се засилват .

Добро утро! И ние минахме консултация при ортопед в болницата, предложиха ми някакъв допълнителен пакет, който включва цялостни прегледи от различни специалисти и реших, че няма да е излишно.. отделно съм запазила час при прехваления Фурлакис за след 6-тия месец..
При вас в коя седмица започнаха коликите?

Общи условия

Активация на акаунт