Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 39 296
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
При нас след 20тия ден започнаха, преди това бяха в неонатологията и да са имали не сме разбрали.

# 676
Сега се усещам, че съм забравила капките витамин К на 30тия ден 😅
С второто наистина човек се отпуска, или поне аз

# 677
Сега се усещам, че съм забравила капките витамин К на 30тия ден 😅
С второто наистина човек се отпуска, или поне аз

Нашия педиатър не е споменала нищо за това и не сме давали.

# 678
При нас коликите май сега започвам да ги усещам. От четвъртък тествам различни млека, които ми изписа гастрото заради съмнение за непоносимост към кравето мляко. Спрях умишлено пробиотика, който давах. Снощи нахранена, със сух памперс, без видима причина плака и се свива и не можем да я успокоим - типичните колики. Чакам да пристигне нов пробиотик от Германия, който се препоръчва за деца с такава непоносимост, да видим дали ще има резултат. До тогава се надявам да намерим нашето мляко и да пооправим положението поне с изхожданията.
На ортопед ходихме при Фурлакис. Всичко беше наред, никакви забележки нямаше. Следващия преглед е между 6 и 7 месец. Каката също там я водих. Сега другата седмица ще я водя, заради застъпване на 2 от пръстчетата на едното краче, за да видим какво да й сложим, за да ги оправим.
Витамин К, ако е приложен мускулно в болницата, няма нужда от втори прием.

# 679
MDA, и сина ми има застъпване на палеца и показалеца. Може ли да кажеш после какво е казал доктора, моля 🤗

# 680
Азалия, той ми показа 2 варианта на нещо като напръстник, който се поставя и разделя пръстите и каза, че според това което му обяснявам, едното е за нея, но аз настоях да си я прегледа на място и да преценим. Така или иначе не съм я водила след прохождането и ще ги съчетая. Ще споделя след прегледа все пак какво е казал. Но спомена, че има и различия спрямо кое пръстче над кое застава.

# 681
И при нас каката беше със застъпване на пръстите. Носеше силиконови напръстници и бързо се оправи. Сега пък борим дюстабан.

# 682
Мами, как се справяте с ревящите бебета. Малката е вече на 2 седмици и до преди 2 дена ревеше само като е гладна..което беше доста често 😀 сега обаче със ставането почва рев, защото е гладна. След като я накърмя почва да мрънка и така докато не почне направо да крещи. Отделно през деня почти не спи. След кърмене може да се унесе за 5-10мин и пак отваря окото.

# 683
Нашата госпожица се успокоява много като лежи върху мен с коремчето към моя. Това ползвам като метод за приспиване в дните, в които е по-неспокойна. От тази позиция обаче трудно я места в кошчето. Simple Smile

Мами, как се справяте с ревящите бебета. Малката е вече на 2 седмици и до преди 2 дена ревеше само като е гладна..което беше доста често 😀 сега обаче със ставането почва рев, защото е гладна. След като я накърмя почва да мрънка и така докато не почне направо да крещи. Отделно през деня почти не спи. След кърмене може да се унесе за 5-10мин и пак отваря окото.

# 684
Здравейте! Ние днес бяхме на преглед и юнака е качил цели 1.460кг/тежи 4.100кг/. Станал е 55см, като педиатърката сподели, че е много вероятно при раждането да са го измерили грешно. Роден е 48см по епикриза.
Успокоих се поне, че си вървим както с батковците и ще ставаме кюфтенца.
И ние напоследък сме ревливи от колики. Събужда се 30 минути преди хранене и се свива от болка,но какво да се прави. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Хубава и успешна седмица на всички! 💞

# 685

Радвайте се, че е през деня.. при нас тази процедура е през нощта, докато през деня си спи като пич 🤣🤷🏻♀
Засега помага БиоАмика и слагане по коремче върху мен, също слагам на гърда и се успокоява

# 686
Нашият отцикля от рева като го изкъпя. Пълня му ваничка и се понакисва за 5-10 мин, после е като нов. При него падежа за реване е щом падне мрак 😃

# 687
В, слушай аз как я местя от тая позиция. Както лежи върху мен, гушкам я здраво и ставам внимателно, навеждам се върху леглото почти до матрака докато още е гушната в мен и я поставям леко почти без да я отделям от мен. После задължително за още малко време си задържам ръката върху коремчето й, да запазя топлината, а ако и матрачето е загряно е бонус. Май плачат като усетят студа при местене на леглото, защото върху коремчетата са се затоплили.
Моята реве вечерно време от 7-8 за час два, т.нар witching hours.. и брат ѝ беше така. Интересното сега е, че доста по недраматично приемам реването ѝ и като цяло някак си по-помеждудругото ми минава ежедневието, ааа, и я гушкам повече, че със снина ми все ми повтаряха как щял да свикне и не знам си какво, после ме беше яд, че не съм си го гушкала като беше бебе достатъчно.

# 688
Момичета, какво точно включва прегледа при ортопед ? Имам предвид за какво следи, нашата педиатърка не ни е насочила към такъв за сега. Thinking

# 689
Задължителен е към 2 месеца на бебето. Прави се ехография на ставите.

Общи условия

Активация на акаунт