Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 39 173
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Ехография на ставите се прави, но нашата педиатърка каза, че не е задължителен, само ако тя види проблем и ни насочи.. на нас просто в Токуда ни предложиха пакет, който включва и прегледи от ортопед, кардиолог и пълни ехографии и реших да се възползвам, въпреки, че не е задължително

Марти, не е ли задължителен като започнат да лазят и да се изправят чак?

# 691
Не, задължително е сега.
Не знам защо педиатрите се правят на ощипани. Тя няма как да забележи, ако нещо не е наред.

# 692
На 1м и след прохождане мисля, че бяха необходимите прегледи. То се гледа на ехограф дали ка се образували конкретни неща, няма как педиатър да го види това.

# 693
При нас гледаха освен проблема, който има, също така ставите, главата, гръбначния стълб. Следваща консултация каза да направим на 6м.
Днес минахме при педиатъра и съм много доволна, че е наддала 900 гр. Tada
Тези дни е много кисела нашата госпожица. Надявам се тази нощ да поспим.

# 694
А препоръки за ортопед в София имате ли? За Фурлакис записахме за шестия месец. Иначе имам по една препоръка за д-р Стефан Церовски и д-р Олег Младенов.

Също се чудя къде да отидем на детски дерматолог за атопичната кожа.

# 695
А препоръки за ортопед в София имате ли? За Фурлакис записахме за шестия месец. Иначе имам по една препоръка за д-р Стефан Церовски и д-р Олег Младенов.

Също се чудя къде да отидем на детски дерматолог за атопичната кожа.
И двете си деца съм водила при доцент Пешев. В супердок пишете Александър Пешев. Преди преглеждаше в Сердика, но сега се е преместил в Софиямед в Люлин.
Аз съм доволна от него.
За д-р Фурлакис разбрах, че в Гърция има забрана да практикува и затова е дошъл в България. Държал се много лигаво с майките и само ти взима парите.
Доктор Пешев работи със здравна каса и ако всичко е наред с бебчо, най-вероятно ще ви каже като поотрасне детето да го заведете пак.
Преглежда си както трябва. Пипа каквото реши и прави ехограф.
За детски дерматолог с две ръце препоръчвам д-р Невена Миронова. Работи със здравна каса. Преглежда в болница Здравето и е супер мила. Второто ми дете беше с ужасен дерматит. Тя ни оправи за нула време. Дактакорт и Bioderma atoderm. Дактакорт и до ден днешен мажа, ако се зачерви или му излязат някакви пъпки. Веднага минава.
Нея също я има в супердок.

# 696
Мерси за препоръките, Lionmama! Открихте ли причината за дерматита? При нас вече се образуват жълти корички и по чаршафчето остава лек жълт секрет. Има подобрение от Eucerin но ме тревожи дали алергична реакция не е отключила проблема. Притеснявам се да не би да е инфекция и търся дерматолог който може да вземе проба и изследва ако се налага.
По съвет на консултант по кърмене ще спра за две седмици редица храни да видим дали би се повлияла добре.

# 697
Мерси за препоръките, Lionmama! Открихте ли причината за дерматита? При нас вече се образуват жълти корички и по чаршафчето остава лек жълт секрет. Има подобрение от Eucerin но ме тревожи дали алергична реакция не е отключила проблема. Притеснявам се да не би да е инфекция и търся дерматолог който може да вземе проба и изследва ако се налага.
По съвет на консултант по кърмене ще спра за две седмици редица храни да видим дали би се повлияла добре.
Мм, не съм сигурна дали от какво се е получавал, само знам че ако не го мажех ставаше все по-зле. Бузите му бяха обринати с пъпки и зачервени. Като червенината беше като от изгоряло. Много странна работа.
Ето на снимката се вижда

# 698
И при нас гледа много неща, но главното са ставите. Огледа и на Матео главата,че се притеснявахме да няма тортиколис.
Ние бяхме на консултация вчера - Матео е 5400, Антонио 5250. Наваксват си. По 58 см.
За атопична кожа съм доволна от Авен.
Ние ходихме при д-р Антон Атанасов в Горна баня и съм много доволна.

# 699
Привет, момичета!
Правихте ли или обмисляте ли да правите погача? Ние си спретнахме на самия ден с бабите и дядовците едно ходене до църквата + чупене на питка вкъщи. Сега ще се събираме с приятели, но се чудя как да го организирам.
Ще бъдем вкъщи и мисля да им кажа или широк времеви диапазон или на отделни хора различни часове за да не става струпване на закрито. Около 15 човека предполагам ще дойдат и само ако са здрави, разбира се. Приготвила съм картички за наричаме към Ани които всеки с желание да попълни. В търсене съм на всякакви организационни и/или креативни идеи 😊

# 700
С каката не правих и сега не мисля да правя погача. Нито знам за какво се прави, нито ми се събира с хора 😆

# 701
Привет! Blush
И аз се отказах от погачата. Не ми се рискува събиране с хора, отделно ще ми в трудно да я организирам така, както би ми се искало да се случи.
Малката се сдоби със сополче, вероятно от прегледа в поликлиниката. Сега се опитвам да го преборим бързо, защото следващата седмица сме на ваксини.. За момента е овладян, но я следя.

# 702
Дано минава бързо, В! С какво го третирате?

# 703
Само с физиологичен разтвор промивам и след няколко минути дърпам с механичен/обикновен аспиратор. В началото (сряда вечерта) излизаха едни слузести зелени сополчета, днес вече са бистри и съвсем малко и то само от едната ноздра.
Заредила съм се и с Панадол бебе в случай, че вдигне температура, но няма такава.
Честно казано едва се сдържам да не я заведа за секрет, но се спирам само, защото мисля, че го овладявам и не ми се рискува в лабораторията да се сдобием с още нещо.

Да попитам- какви термометри ползвате? Вкъщи имаме един на AGU за безконтактно мерене, но колкото пъти премеря, толкова различни стойности показва и не вярвам, че мери правилно.

Дано минава бързо, В! С какво го третирате?

# 704
Gelatto, ние ще правим погача в неделя. Поканила съм три приятелки и двете ми братовчедки които идват от София, ще доведат и момиченцата си, които са малки.  Предупредих ги предварително и са ги спряли от градина, за да не донесат някой сопол. Около 10тина ще сме.Като организация нищо специално не съм измислила само поръчах платно с картинка с името и датата, ще омеся и питата. Поръчала съм торта и ръчно правени, рисувани сладки и поспикъли от майката на едната мацка, ще взема и балони. Мисля, че мероприятието ще бъде в рамките на два часа колкото да видят бебка и да се почерпят. Не ти препоръчвам цял ден да имаш гости нали се кърмите, не мисля че ще ти е удобно. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт