Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 39 057
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
За кърмене просто бих отишла в другата стая, не ми е драма. Ако бяхме само майки бих кърмила пред тях,но съм поканила и половинките им.
От къде поръча сладките? Всичко което ми хареса беше с безумно дълъг срок напред за изработка. Майка ми ме изненада с принтирани на захарна хартия пожелания върху домашни тарталети. Ако не харесам друго мисля да повторя това.
В - моето момиче е със сополки от две седмици вече, та всеки ден чистим носле. Поне са чисти и педиатърката каза че не са проблем. Температура няма, ползваме термометър на Braun, но за сега почти не ни се е налагало.

# 706
Правих погача аз - нищо специално.
Сама си направих украсата, поръчах меденки и торта, взехме бонбони и безалкохолни. Пищните украси тип сватба не са моето.

# 707
Нашата погача ще е утре, от шиин поръчах украса, те са комплекти с различни тематики балони, както и еднин поднос на три нива, на него ще наредя домашни мъфини и разни други неща, дето ще донесат приятелки. Безалкохолни, ядки, бонбони.. взех еднократни прибори и чашки. Като подаръчета, понеже много обичам цветя, а и сезона за садене е сега, взех различни лукувички на пролетни цветя и поръчах малки торбички от зебло, много симпатично се получи. Отделно мъжа ми направи картите за наричане и етикетчетата за подаръците и това ще е.

# 708
В неделя е погачата на малкия, поканила съм гости на заведение. Ще ходим преди това на църква, поръчала съм сладка пита.
Каката пак е с вирус, направо ще откача вече 🤯

# 709
Аз също правих погача. Бяхме 10 човека, поръчах различни сладки, питка за ритуала, карти за орисниците да надпишат. Продължи около 2 часа, беше много приятно за мен.
Джелато, попринцип на погача присъстват само жени. Аз пратих даже баткото с татко си.
При нас рязко застудя и си чудя как да изкарвам облечен малкия навън. Вие как ги обличате?

# 710
Ние слагаме чувалче за сън с тог 2.5, шапка и винаги имаме одеало за всеки случай. Иначе днес гледах чувалчета за количка от този тип: Иначе погачата при мен ще е просто повод да се видим с приятели, няма да ги деля Simple Smile

# 711
Погачата при нас мина по-скоро в семеен кръг, поради факта, че повечето са с малки деца, които ходейки на ясла и градина лепват вирусчета в това време. И предния път и сега имаше и мъже, като разбира се, за самия ритуал в стаята са само жени. Използвам повода да се съберем, да си поговорим… малко социализация. Погача си замесихме вкъщи. Този път се изкалпазих и поръчах кетъринг. И “менюто” не беше само от сладости, а имаше и солени неща за хапване.

# 712
Аз слагам вълнено елече над бодито- имам едни страхотни плетени от моята баба, която вече не е сред нас и са ми много сантиментални. Използвам преходния сезон да си ги поноси. Отделно памучна шапка, памучни ръкавички, муселиново одеяло.
Винаги нося и второ памучно одеяло за всеки случай, а и за параван, ако се наложи да я храня навън. Вече два пъти се случи и ми беше доста неудобно- то беше едно оглеждане да няма хора, едно наместване с одеялото, за да не се вижда нищо.. Как се справяте с това? Знам, че е най-нормалното нещо, но ми е доста дискомфортно навън. Fearful

# 713
Обикновено боди с дълъг ръкав, панталони, чорапи и отгоре някакво пухено якенце. Не съм фен на навличането. Днес бяха с боди с дълъг ръкав и отгоре едни пухени ромпъри/космонавти от хм. Мисля, че им беше жега.

# 714
Ох с храненето навън и на мен ми е филм, ама като че ли претръпнах почти. Сигурно 10тина пъти съм я хранила и то все на оживени места. Увивам се с одеалното, то пада, мани мани 😁
По-трудно ще ми е като съм сама с баткото (на 3) и се наложи да я храня навън, не съм го измислила как да стане, той не е от кротките деца дето ще седнат на пейката да изчакат 🫣

# 715
Ако някой ще излиза с по-голямо дете, което не седи на едно място, най-добре първо да сте нахранили бебето и тогава да излезете. Казвам го от личен опит с второто. Давах му да яде и веднага след това излизахме с баткото. 30 минути преди да трябва да яде пак сме си тръгнали от площадката и тъкмо навреме се прибирахме тъй като той си спеше в количката. Иначе е много трудно с бебе и малко детенце,което не слуша. Моето лично дори като беше по-голямо и брат му вече на 2..едвам се оправях на площадките.
Едното на едната страна, другото на друга.. Абе лудница.  Или варианта е да го излъжете с нещо да стои на едно място-хапване,телефон,играчка.

# 716
  • Sofia
Момичета увеличи ли се ръста и обиколката на бебчетата Ви за един месец? Моето се роди в 34 седмица и си е недоносен, но няма разлика в размерите, а е на почти един месец.

# 717
Обиколката на гърди и глава ли? Да, увеличили са се, точно колко мога да ти кажа утре.
Педиатъра притеснява ли го нещо? Моите също са родени в 34 седмица, по ПРМ.

# 718
И при нас има увеличение- на ръст 2 см., обиколката на главата трябва да проверя допълнително. И моята девойка се появи по-рано, но в 37-ма седмица.
Педиатърът изказа ли мнение?

# 719
Увеличила са се. Роди се 50см, сега я меря вкъщи 56см. Утре прави 2 месеца. Главата също е порастнала. За първия месец беше с 1см отгоре. Другата седмица сме на първа ваксина и ще видя как върви с размерите.

Общи условия

Активация на акаунт