Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 39 044
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, минавам да кажа, че в Рая Ройс има 20% намаление ако някой има интерес.

Да попитам вашите бебоци как искат да стоят, напоследък нашата мома иска да е само на ръчички и по-конкретно изправена на рамо и да гледа назад.. (поза люлка не я удовлетворява и реве). Thinking

Някой сложи ли вече първите ваксини? Как ги понесоха бебоците, понеже ме наплашиха познати, че след шествалентната били много кисели...

# 721
Ние вчера я сложихме .. поне при нас беше ужас .. рев до засиняване, едвам я успокоихме,  вкъщи пак така .. не знам дали като цяло и от ротавирусната е страничен ефект,но постоянно се свива и реве от болки в коремчето явно . Дадохме панадол та само така успя да заспи и се успокои малко .

Момичета, минавам да кажа, че в Рая Ройс има 20% намаление ако някой има интерес.

Да попитам вашите бебоци как искат да стоят, напоследък нашата мома иска да е само на ръчички и по-конкретно изправена на рамо и да гледа назад.. (поза люлка не я удовлетворява и реве). Thinking

Някой сложи ли вече първите ваксини? Как ги понесоха бебоците, понеже ме наплашиха познати, че след шествалентната били много кисели...

# 722
Добро утро.Съжалявам,че така нахлувам от октомврийската ни тема,но имам въпрос.Предисторията е:спешно секцио,прееклампсия,недоразвито бебе.Предстои в следващите дни да го изпишат от неонатология.Като ходим на свиждане,ми се струва,че има колики.Свива си крачетата и почервенява.Те казаха,че няма,но все пак да знам.Какви лекарства за колики(и не само)да си купя за вкъщи?Доколкото съм чувала(понеже ми е първо дете),че Панадол/Нурофен се дава като поотрасне малко.

# 723

Същата работа 🤣 и иска да гледа, ако случайно не вижда от рамото ми се ядосва и нервничи.. останах без гръб от носене 😅

Лунатичка, доколкото ми казаха, коликите се появяват след 3-тата седмица.. поне при нас така стана.. иначе аз му давам био амика и лефакс рядко, ако изпадне в истерия, че запичал заради симетикона

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 08:55 от EM6632

# 724

Същата работа 🤣 и иска да гледа, ако случайно не вижда от рамото ми се ядосва и нервничи.. останах без гръб от носене 😅
И при нас е така, от четвъртата седмица май започна. 🥲 Всеки ми казва “ужас, научили сте я на ръце”, но за мен не е алтернатива да я оставя да се дере (нашата драма куин буквално пищи все едно я колят, ако я оставя за повече от 5мин 🤪).

# 725
Коликите и при нас започнаха много рано - няма и седмица след изписването. Някой тук беше писал че още в болницата са започнали, при всеки е различно. Даваме биоамика и носим в слинг - последното много я успокоява понеже коремчето се затопля. Имаме и колан с костилки от череши но от него не съм видяла голям ефект. Ако от болницата казват че това не са колики на какво го отдават? Може и просто иска да се гушка повече, ако това го успокоява.

# 726
Аз пак да питам за ваксините, към мамите с по-големи деца и тези на които вече мина първата ваксинация. Хексацима и Синфлорикса на един път ли ги слагаха, понеже в нашия град явно има различни практики. Някои лекари ги слагат наведнъж други ги разделят времево. Нашата лекарка сега разбрах, че заедно ги слагала и се чудя ако случайно стане някоя реакция как разбират от коя ваксина е... (Не че искам да влизам в тоя филм ама всичко се случва No Mouth).
Също така нещо прави ли се подготовка преди ваксинация ? Казаха ми шуслерови соли и фенистил, други дават панадол превантивно. На нас нищо не ни каза лекарката последния път Thinking

# 727
Никаква подготовка не съм правила с каката и никакви реакции не е имала. Включително и от “страшните” живи ваксини. Няма нужда от филмарщини. Очаквани реакции са повишена температура и болка на мястото на убождането. Всякакви субективни наблюдения за бебето баш него ден са… необективни.
Допълвам се, че по препоръка на ЛЛ сме давали Панадол час след поставянето, после след 3 часа и така до 3 пъти за деня. От Панадола е била по-сънлива и отпусната, следователно по-спокойна. Куул пач на мястото на убождането и това е.

# 728
Аз давах на каката шуслерови соли първите 2-3 пъти по схема, после спрях да давам преди ваксина. Нямаше разлика честно казано. Сега за бебето педиатърката каза да давам Имунобор, но не съм решила, дали ще й давам. Иначе нашата не бие 2 ваксини на веднъж. Редува си ги, което за мен е ок. След ваксина никога не съм давала панадол превантивно.  Само куул пач лепят на мястото на убождане и до там. Единствено са ми казвали да не къпя вечерта, с цел да не вдига температура от загряването.  Никога не е правила реакция. Сега ще видя на малката как ще й понесат.
Аз да питам, успяхте ли да създадете някакъв график за спане що годе. При нас е малко хаотично. Има дни в които спи през деня много продължително и такива в които може и 8-9-10 пъти да спи за по 20 мин и не подлежи на доприспиване. С каката имах големи драми докато успея да я вкарам в режим и ми се иска малкото от сега да успея да й направя график. То е ясно, че няма да е по часове, но поне да има някаква нормално бодарстване и спане след това. Вечер като цяло спи. Събужда се да яде и пак заспива, но нощния сън не започна преди 23ч. Всека сутрин след 5ч е малко по-неспокойна в съня си. И окончателно се събужда между 7:30 и 8, понякога и една идея по-рано.
Коликите при нас определено се повлияват от комбинация Панда и семетикон (Антифлат). Бях ги спряла за 2-3 дни умишлено и вечерите станаха ужасни. Между 9 и 11 плачеше безутешно. Не искаше нито храна, нито гушкане, нито подлежеше на приспиване. Още на първия ден след като ги включих се успокоиха нещата.

# 729
Направихме нещо наподобяващо режим. През деня яде на 3 часа, сам се буди и е доста точен 😃 С последно хранене в 23’30-24’00 ч. прави нощен сън по 6-7 часа (зависи колко е изял от последната вечерна доза). Обаче има едно много дълго будуване с рев между 18-22-23’00 ч., което никак, ама никак не е нормално. Ясно колики, ама 4-5 часа будуване и то не точно будуване ами рев, рев, задреме за 10-20 мин. и пак рев. Към края вече си реве от преумора…

# 730
Това точно на колики си звучи. Щом задремва пак добре. При нас с храненето режима е топ, ама спането…. Ето днес има 2 спанета, едното от които е 2ч, събуди се гладна, хапна и заспа отново за 3ти сън и няма сила която да я събуди. Не пазя тишина, но тя си спи и това е. Сега предполагам ще поспи 15-20 мин и после ще будува над 2ч, което ми се иска да избегна, защото така отново нощния сън ще започне след 23ч

# 731
Ами, бебешки истории… С каката съм взимала курс от “Мамо, спи ми се”, за да добия някаква бегла представа какво се очаква като режим. Получиха се нещата и сега я карам по спомени оттогава. При нас обаче и двамата са хранени с АМ и си спазват порционите. Не знам с кърмени как е.

# 732
Ние сме на ваксина утре, стискайте палци. Подготвила съм куул пач за след убождането. Педиатърът ни каза три дни преди това да давам шуслерови соли 2+3 по три пъти. Признавам, че успявам да ги дам два пъти дневно.. частично.

За колики смених БиоАмика с Камилия колик. Не знам дали е съвпадение, но определено е по-спокойна последните дни.
Бебка си спазва сама 3-часов интервал на хранене през нощта (изцяло на кърма е), през деня се случва да е малко по-дълъг или къс.
Напоследък започна след почти всяко хранене да повръща по малко, като това се случва понякога и 30-40 минути, след като е приключила с хапването..
И последно- нашата мома си има любими позиции в зависимост от това кой я държи. В мен предпочита да е корем в корем докато съм седнала или изправена(разбира се, за да обикалям из дома), а при татко си предпочита да лежи на краката му и да наблюдава я тавана, я стената. При мен така отказва да стои и се бунтува. Grinning

# 733
При нас коликити бяха от болницата.. панадол и нурофен не са за колики, а за температура. Попитай лекарите на какво се дължи това,което наблюдаваш. Иначе има много препарати за колики, доволна съм от пробиотика омнибиотик панда, абоколикен, инфакол, абоколикен.
На нас ни предстоят ваксини другата седмица, живот и здраве. Не го подготвям по никакъв начин и не виждам причина да го правя. На баткото са слагани по 2 наведнъж и не е имало проблем/температура никога, сега ще процедираме по същия начин и се надявам всичко да е наред. Панадол превантивно също не одобрявам да се дава, като цяло съм против с излишното тъпчене на лекарства. Слагам лепенка куул пач, за да обезболи мястото и сменям на няколко часа.
Съня и при нас е кофти, дневния най-вече. Спи по минимума за възрастта си, в добрите дни по 5 часа някъде , а в лошите (като днес) с триста зора прави 4 часа дневен сън. Приспивам го след 20мин се буди, пак преспиване пак будене.... сутрин навън най-често успява да поспи час -два спокойно и после вкъщи трудна работа да заспи дълбоко и непрекъснато. Вечер пие мляко в 22 часа ,но обикновено заспива чак около 23 часа. Не реве ,но трудно заспива. Постоянно изпуска бибата ,пак я давам, пак се унась ,пак я изпуска и един такъв омагьосан кръг. Баткото имаше страхотен режим, но пак след 2-3 месец по спомен се получи, може би е още малък ,за да изисквам такъв. Но определено има проблем за момента с спането по повече от половин час.
Вашите колко хранения имат за 24часа? Ще става на 2м след няколко дни ,все още е със 7хр, като едното е с около 60мл, мисля, че по навик се буди или защото има зор 💩 ,но ми се иска да го махне, защото ми се струва доста охранен вече. 😁

# 734
Значи не сме сами… и при нас спането е на долна граница за възрастта. И храненията ни са 7, като изяжда между 110 и 135, даже снощи в рамките на 30 мин изяде първо 135 и после още 60. Не виждам как ще махна 1 хранене скоро. Тя просто си ги търси. Вечер дори и да направи 5часа интервал и да изяде 135мл след 3 часа си търси пак. Може 60 да изяде, но си го търси, а с вода не минава номера. Да, пие я и си я търси, но не може да замени храненето. А и май си е рано. Като гледам на каката по-късно съм го махнала. А и ако си спи след храненето, не ми пречи за сега 😁

Общи условия

Активация на акаунт