Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 36 354
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
Лунатичка аз давам Лефакс за колики. Моето дете си изкара 2 седмици в неонатолагия и като го взехме имаше и мялко стрес при него - почти не спря да плаче първата вечер, въпреки че ходихме да го виждаме всеки ден, на той предимно си спеше понеже ги хранят преди това и е свикнал с жените там, а не с нас. Подготви се и за това. Мъчно ми беше как се стресира, но отмина.

Момичета някой има ли възпаление/подуване в областта на белега от секцио? Аз външни конци нямам, но ми се струва че има нещо като топче в единия край.

# 736
За Колики Еспумизан и пробиотик.
Наш Антонио иска да стои само по корем, още от неонатологията. В резултат преди малко се обърна Grinning иначе и двамата вдигат главите яко и много се кефят.
Ваксините сме ги разделяли, не сме слагали заедно на каката. На момчетата ще слагаме края на ноември първите. Никаква подготовка не правя.
Ние минахме на високата доза мляко и 5 хранения на ден. Правят почти 8 часова пауза след последното за деня, което ме устройва напълно.

# 737
  • Sofia
За Колики Еспумизан и пробиотик.
Наш Антонио иска да стои само по корем, още от неонатологията. В резултат преди малко се обърна Grinning иначе и двамата вдигат главите яко и много се кефят.
Ваксините сме ги разделяли, не сме слагали заедно на каката. На момчетата ще слагаме края на ноември първите. Никаква подготовка не правя.
Ние минахме на високата доза мляко и 5 хранения на ден. Правят почти 8 часова пауза след последното за деня, което ме устройва напълно.

На втория месец ли премахнахте нощното хранене? На адаптирано мляко ли са?

# 738
На ам са, да.
Реално нощното не е махнато, защото се хранят към 20 часа и после 04:00. Но така ми е добре, не ме кефи бебета да заспиват късно вечер.

# 739
8 часа са си супер прилично, то с по-голямо дете кой ли би имал време да спи повече 😃Мен обаче ми трябват 8 часа от 22 до 06 примерно. Каката доста дълго време я будехме за ядене в 22’00. Преди това “вечеря” в 19’00. Сега от 12 до 6 също ме устройва, само последния час накрая малко трудно издържам.
Бебокът като почне да киселее и гледаме да му измисляме “забавления”. Tummy time не му е най-любимото, но на бебешката гимнастика се справя учудващо добре да бута играчките с ръка. Днес се бях нагласила да го водя на бебешко спа, но те пък баш днес не работели. Ще пробвам утре или в петък.

# 740
Нашата мома пък обича да спи през деня, вечер  вилнее обикновено. Доста трудно заспива между 23:00-00:30.. зависи кога я преборя. Sweat Smile Яде на поискване между 6-7 пъти за 24 часа, не я мъча да спазва точен режим да яде на 3 часа. Като заспи през нощта кара различно около 5-6 часа докато се събуди за ядене и после пак заспива и се буди само за храна. Активизира се след 12 на обяд обикновено, тогава и започва да будува между храненията. Поспалива е като майка си, но не се оплаквам  поне и аз мога да подремвам покрай нея.

# 741
Аз през деня не мога да спя по ред причини. Важно ми е всички вкъщи да спазваме възможно по-конвенционален режим, възможно по-редовно. До начин на живот си е. Опитвам се сега малкия да му овладея “вечерните бесове”, ама той милият на 43 дни, малък е още 😃

# 742
О, с 3 деца не мога да се съобразявам с тях. Трябва те с мен. Будя ги за ядене все още понякога, когато единия се събуди да яде,вдигам и другия. Като съм сама с тримата всичко е разграфено по минута, нямам време. Grinning
Иначе като цяло, ако не ги будя за хранене, най вероятно ще спят повечко между храненията и може вечерното да им се падне и към 21 и нещо. Интересно ми в тогава в колко ще се събудят сутрин, може и да пробвам. Но ми е важно да са заспали преди каката, та не знам.

# 743
Ох баткото преди лягаше по-рано, но сега така и така си е вкъщи и ММ го къпе и оправя след бебето, та ляга късно. Но пък бебето както казах е труден със заспиването и накрая баткото му пак преди него е заспал. Ей го на вече един Час се боря с него безуспешно.
Вече май сме за раздел родени.

# 744
Момичета, забелязах че на нашата беболина сгънките на крачетата лъщят и кожата стои една особена. Не е зачервено, но се чудя дали не е от ластиците на памперсите, които май минават точно там. Thinking Мажа я с олио на Хип по препоръка на педиатърката и я мия на всяка смяна на памперс. Дали е нормално..

# 745
Нормално е, дразни се кожата от ластиците на памперса. Аз съм доволна от крем за памперс зона на Мустела.

# 746
Махай го това олио, запушва порите. Маже се с лосион за тяло.

# 747
Първоначално я мажех с лосион и крем за подсичане на Биодерма, но още на първата консултация ми казаха да ползвам олио, че лосионите били за лятото..Явно ще си вкарам пак крема.

# 748
Това с олиата е остаряла практика. Нашата педиатърка още с каката, която е родена зимата ми каза никакво олио. Само лосион.

# 749

Общи условия

Активация на акаунт