Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 36 352
  • 776
  •   1
Отговори
# 750
Малкото кремче ползвам за памперса. Голям лосион, но от серията за атопична за тялото.

Моите наблюдения са, че олиата изсушават бебешката кожа. Сега при малкия нещата направо бяха тръгнали на зле. Не знам защо педиатрите ги препоръчват.

# 751
Момичета, препоръчайте ми бебефон, по възможност да е по-бюджетен. Sweat Smile

# 752
Аз препоръчвам камера с приложение на телефона, според мен е по-удобно. ( ако имаш и стар телефон за приложението направо е чудесно 😁)
Китана ще направиш ли нова тема в родени, че вече сиг ще ни заключат тук.
Ние днес бяхме при лл. 5,800 60см на 2м. Качил е 1,3кг за месец и 6см. Но от вчера накашля понякога и има лек секрет ( вероятно се е запазил от батко си, който е сополив от миналата седмица) няма да слагаме за момента ваксини.

# 753
Ние ваксини ще слагаме чак на 19.11, когато ще са на почти 4 месеца. Моля се всички вкъщи да сме здрави, че да ги започнем.
Много добре е пораснал Йоан, браво на него Hug
За бебефон - използваме бебефон с камера на Hello baby (май) и съм страшно доволна. Има ги в Емаг.

# 754
За бебефон ползваме Чиполоно Поларис и сме много доволни.

# 755
Ох, напоследък все нямам време за форума 😅. Докато се обърна и вече е време за вечеря.

След последния преглед вече наддаваме нормално. Но я минах изцяло на АМ. Аз повече от 30мл не успях да изцедя. 🙁 А пък стреса, че не изяжда каквото трябва от АМ като допълнително ми докара симптоматика по автоимунното. Та в крайна сметка реших, че съм дала каквото е трябвало да ѝ дам и е по-важно да се чувствам добре и да съм здрава.

Ние за сега имаме що годе стандартен режим на 3 часа с пауза за през нощта до към 6 сутринта. Храни се по 6 пъти и почти винаги си изяжда всичко, но много лакомо яде първите няколко минути, чак пръска отстрани покрай биберона. 😂 Педиатърката каза че ще се научи постепенно. Явно до тогава и аз ще трябва да ползвам лигавник, че една капчица на имам и след 10 мин почва да ми смърди на вкиснато и трябва да се преобличам.

По темата за коликите и аз ѝ давам БиоАмика и пробиотик. Беше ни изписана от болницата още. За сега, да чукна на дърво голям зор не сме видяли. Имаме по някоя вечер където се свива и плаче, но са по скоро изключение. Понеже хълца много от iHerb и взех едно сиропче, което след това започна да ми излиза на реклама във Фейсбук . И преди няколко вечери се събуди с болки през нощта и реших да пробвам да ѝ дам от него, да ви кажа действа доста бързичко. За няма 10 мин се успокои и си спа до сутринта.

За ваксините, ние още не сме ги сложили. Нашата педиатърка иска да е навършила два месеца. Май ще ги слага заедно, не ми е казала нищо за подготовка освен вкъщи да имаме панадол, който ще давам само ако вдигне температура и куул пач за мястото на убождането.

Ние имаме видеозон на Чиполино, май Орион му беше модела. Не съм сигурна, защото ММ го купува докато бях бременна още.

ПС. Ще съм благодарна ако някой ми пусне на лично линк към следващата ни тема, че не знам кога ще мога пак да вляза и да не ви загубя дирите 💖

# 756
Момичета, препоръчайте ми бебефон, по възможност да е по-бюджетен. Sweat Smile

https://www.amazon.de/dp/B0C3PG3ZRB/ref=pe_942271_45935431_TE_FOCE_n_id

Супер бюджетен и ни върши чудесна работа. Има и 2 камери, които са с лепки за стената, но ние си взехме отделно стойки и ги закачихме на креватчетата.
Единствен минус е, че камерите работят само на ток.

# 757
С какъв лосион мажете?

# 758
Момичета, вашите бебчета колко наддадоха 1-вия месец?

С какъв лосион мажете?

Ние мажем с Мустела био серията

# 759
Стоян наддаде 1200 от рожденно тегло. Демек около кило и половина от изписването.
Мажем с каквото сварим, защото дерматитът се обостри чудовищно. Сега сме на а-дерма. Казаха, че до 6ти месец само да мажем с какво влияе добре и после ще го мислим. Че и крусти по косата му се появиха, че и във веждите даже 😂 Такова чудо не съм виждала и вече почвам да се паникьосвам

# 760
Момичета, вашите бебчета колко наддадоха 1-вия месец?

С какъв лосион мажете?

Ние мажем с Мустела био серията

Моята принцеса от 3300 беше 4700.

# 761
Bioderma млякото мажа. Първият месец с 1,100 от изписването (900гр от раждането). Вторият месец с 1,3кг.
Я кажете вашите бебета спят ли през деня и колко общо. Че при нас трудно и 5часа се събират. Все са едни дремки от 20-30мин. После пък Все имам ревящо бебе като е буден щото не се е наспал ( поне аз с това си обяснявам постоянното реване, че иначе във филм влизам).
И другото, 💩 продължава да си е в течна форма, на АМ е си мисля, че не е нормално

# 762
При нас дерматита също беше с крусти по веждите, ужасно е. Много ни помогна ucerin Atopicontrol. Също един два пъти на ден мия лицето или минавам с тампонче с вода преди да сложа крема. Лицето се изчисти, сега останаха по главата, изписан ни е жълтия низорал за тях. По тялото има по-грапави участъци - ще видим как ще се повлияе и от другата козметика.
При нас съня също е на кратки дремки през деня. Отдавам го обаче на това че е гладна. Като се събуди се буди с рев, давам да яде и повечето пъти заспива пак. Храня я комбинирано понеже се притеснявам че не качва като по книжките. До преди два дни пак беше така но си беше едно щастливо гукащо бебе. Сега е някаква голяма борба докато я излъжа да яде от гърда. Същевременно плаче на глад. Понякога давам формула или изцедена кърма в тия моменти понеже ми идва доста тежко вече.

# 763
Джелато, благодаря за споделения опит с дерматита. Ще пробвам и аз

# 764
Аз мажа с A-derma cocon. Доволна съм.
На първия месец беше качила 1,3кг от рожденото си тегло и 1,4кг от изписването. Днес бяхме на преглед и е качила 1,1кг за 1 месец. В момента е 5,55кг. Сложихме първата ваксина. Разплака се чак като й сложиха лепенката за 3 сек точно. Доста леко я понесе и за сега си е ок.
Със спането през дена не достига 5ч. Има една дълга дрямка по обяд, която понякога достига и малко над 2ч. Останалите са между 20 и 50мин, като най-често са около 30 мин. Вечер преди 22:30 не заспива. Събужда се само за мляко вечер и пак заспива, като окончателно е будна сутрин около 7:30.

Общи условия

Активация на акаунт