"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 22 849
  • 421
  •   1
Отговори
# 45
# 46
къде мога да го гледам?
саморедактирам се:
https://playtube.tv/watch/тревожност-2024-eпизод-1_DYNTYXlF4I8bxvR.html
Само да знаете, че когато има нещо на кирилица в линка, той не излиза като активен целият и в крайна сметка не се отваря, ако се изсипе така. Затова е по-добре да се пуска като насочващ линк. Дума, която като се кликне отваря линка. Например така:

ЕПИЗОД 1

Иначе на въпроса "къде мога да го гледам" , обикновено опцията достъпна за повечето хора е IPTV - Интерактивна телевизия, с връщане до 7 дни назад.

# 47
  • Бургас
Зверска тъпня. Актьорите всъщност бяха много добри и се стараеха, режисурата беше добра, предвид сюжета, но сценария е страшна боза. Едни диалози по 10 минути. Да заспиш направо. Само Тарантино може да направи диалог от 10 мин, който да се гледа с интерес. За сериал, обаче това не е допустимо. Та това е половината епизод. И изказа един такъв, кой говори така в днешно време, особено на 16г. Разбирам, че това не е екшън, все пак, но грам динамика няма в тоя сериал.
Имаше и неща, които изобщо не разбрах. Къде е дъщерята на семейството? Какво е станало, че той да преживее нервен срив? Какво е правил в чужбина?
Гледала съм сериали, където такива въпроси не се изясняват в началото и зрителя следи с интерес нещата, които бавно се разплитат. Тук не бяха го направили добре, като недомлъвки някакви.

# 48
Предполага се, че след месец ще започнат да качват епизодите и в YouTube, както правиха и с предишните български сериали на БНТ, с 4 седмици закъснение.

# 49
Харесаха ми къщата, интериорите и начина на заснемане. Много красиво и естетично е всичко, браво на дизайнерите.

Всичко останало не ми допадна. Ничия история не ме развълнува, не събуди любопитството ми дотам, че да поискам да разбера какво се случва с този герой нататък. Никой не ми стана симпатичен, никой не ме отблъсна, изобщо - не успяха да събудят никаква емоция у мен. Равно, бавно и отегчително в по-голямата си част. Неестествени диалози, особено репликите на 16-годишната - който ги е писал, не е чувал шестнадесетгодишни през живота си Smile Въвеждането в историята на двамата главни герои остави доста въпроси, явно идеята е "на час по лъжичка", но в случая това не е отработено добре и не върши услуга на филма, защото остави героите малко безлични и във въздуха.

Със сигурност ще дам шанс на още една две серии, с надеждата да се появи нещо интересно, но между другото, ако се сетя. Да чакам сериите с нетърпение, едва ли. Ако темпото е същото, 13 епизода ще ми дойдат твърде много.

Момичето, което изигра ролята на Филипа е Евелин Бибова, която направи много добра роля в "Чума" по-рано тази година. Тази година беше абитуриентка, щеше да кандидатства в НАТФИЗ, трябва да проверя дали са я приели. Има потенциал, надявам се да я виждаме в повече роли.

# 50
Аз не се заслужах в историите на клиентите/пациентите.  Ако ще търпят някакво развитие в епизодите напред - да. Но само да слушам откъслечни истории, които минават и заминават (като кратки разказчета) нямам нерви.

# 51
  • Бургас
Благодаря за темата! Flowers Blossom

Хареса ми епизод 1! Хвана ме с всичко в него.  По принцип се дразня на бг продукции със суперлуксозни , VIP/снобарски и безлични интериори... И много ме грабна тази стара софийска къща! С дух и  характер,въпреки подобренията... Както и в дома на майката - имаш усещането за родова памет, за връзка с миналото. Хареса ми дистанцираната, иронична динамика между майката и сина... Има обич и грижа, без излишни сантименти и мелодраматични сълзи... Прекрасна, достолепна  Мария Стефанова!
Всъщност харесвам всички актьори дотук. Играят обрано и автентично.
Нетипичен, труден и нелесносмилаем филм е, със сигурност - и за гледане , и за изиграване от  актьорите. Да задържиш вниманието, когато си в неподвижност почти непрекъснато си е майсторлък!

На мен диалозите са ми интересни и достоверни, а що се отнася до 16-годишните; има деца и деца, различен начин на живот, различен изказ, хората не са еднакви / били те  възрастни или невръстни,  нека не обобщаваме/ , аз лично познавам младежи, толкова зрели и начетени, че по някога се питам кой е по-улегналият - те или аз...

Дано задържат интереса на гледащите.

Diavolo, аз доколкото разбрах , съпругата е осиновила дъщерята от първия брак на Манов, т.е. 1 дете...

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 13:12 от lady Koup

# 52
Аз се чудя, каква динамика се очаква, като става дума за сеанси, то не е да скачаш, да бягаш. Много автентично го играят дори

# 53
Изгледах епизода и ми хареса. Смятам, че сериала има потенциал - къщата, актьорите, съдбите им.
Не останах с впечатление, че историите от епизод едно ще имат продължение в епизод 2, защото в промото клиентите на Маги и Слав бяха съвсем различни. При Слав отива Борис Дали в ролята на някакъв мафиот.

# 54
Аз се чудя, каква динамика се очаква, като става дума за сеанси, то не е да скачаш, да бягаш. Много автентично го играят дори

A де, като не съм ходила на сеанси откъде да знам какво да очаквам Joy Само знам ,че да гледам едни кахърни и смръщени хора цял час ми е тегаво.

# 55
  • Другата България
Е, че ако няма развитие на героите, какъв е смисълът на сериала?
Аз очаквам, че именно на това ще се наблегне - как психолози помагат на хора да решават проблемите си.
Ако всеки епизод ще гледам и слушам различна, и най-вече недовършена история, поне аз няма да го догледам докрай.

# 56
Кой каза че няма развитие. По спомени в 4 серии става развитието на съответния проблем.

# 57
Не казвам, че няма да има развитие, ако коментарите са насочени към мен, а че няма да е в следващия епизод, защото в промото клиентите на Маги и Слав са съвсем други хора.

# 58
Може би вече светът е свикнал на късометражни филмчета в тик-ток и сега това със замисъл и по-бавно действие, вече не се приема.
За съжаление, явно нещата са се попроменили … 🤔
Иначе за сериала - аз съм най-доволна, че няма нито един актьор, който да е обиколил за n-ти път всичките телевизии, предавания, филми, сериали и тн.
Наистина никого не разпознавам от там 😄
Аз не съм и критерии де, но на всички са ни втръснали едни и същи физиономии.
Давам му шанс. 🤌☘

# 59
  • Бургас
Като казваме динамика, нямаме предвид да има екшън, а някакно действие. Просто диалози от по 10 мин не е уместно за сериал. То целия епизод е 3 диалога и толкова. Това не е толкшоу все пак.

Общи условия

Активация на акаунт