"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 22 901
  • 421
  •   1
Отговори
# 135
Не ми харесва въобще, няма да го гледам повече.

# 136
Гледах три серии, засега не ми харесва. Типично за днешните българските филми, декларативност, кухи диалози, "рецитиране".
И въобще не става въпрос има или не динамика, други са слабостите. Вероятно, ако беше направен филм, а не сериал, можеше да се поставят по-компактно проблемите и да излезе нещо свястно.
Ако говорим за тематика, най-близка аналогия мога да направя с филма от края на 70-те "Адаптация". Великолепен филм, много умело вплита линията на наранена та душевност и болното общество. В "Тревожност" едно безцелно "каканижене" и толкова.
 +100. Не става дума да правя нещо докато върви сериала, аз седнах да го гледам и очите ми се затварят -нито разбирам за какво става въпрос, нито са ми симпатични с нещо героите ,нито им разбирам проблемите,нито някой ми е рилейтъбъл,ами няма нищо за което да се хвана 🤕😂 Приятно гледане  на който му харесва 🤔

# 137
  • Враца
Отрязаното перде зад доктора, така ме дразни, че не мога да се концентрирам в диалозите и връщам по няколко пъти. Simple Smile

# 138
На второ гледане ми хареса. Бях гледала само 1,5 серия, заспах на втората. Направили са си много лоша реклама с рекламите по БНТ, които вървяха август. Изобщо не ми харесаха. Ирмена не ме кефи играта и. За външен вид, нищо лошо за жената, но да не я бяха мазали толкова, състарява я и я загрозява. Ани с нарисуваните вежди в тъмни кадри е зловеща. Мафиотът ще остане в историята с легендарна роля. Марио шизофреникът - също. Ще гледам.

# 139
..."рецитиране"....едно безцелно "каканижене" ...
Да, и аз мисля същото. Много преиграване и рецитиране. С изключение на главните герои, доста слаба актьорска игра, на т.нар. "пациенти".
Повече от 5 минути сцена с диалог вече дотяга.  Снощната серия започна с 20 минутна сцена ... монолог. Хора, сериозно ли?

Иначе Пападополу ме кефи все повече.

# 140
  • София
На мен много ми харесва, с всеки епизод все повече. Наподобява театрална постановка, в най-добрия смисъл. И много хубаво си играят всички, не мога да кажа, че има някой слаб актьор.

# 141
А аз гледах двете серии едва днес една след друга и ми харесаха. Филма никак не е тягостен и хич не му липсва действие.
Той е по - скоро като психотрилър или нещо подобно. Гледаш, внимаваш във всяка мимика на героите и разсъждаваш над видяното. Колко филми го могат? Повечето са просто гледане и единственото, което те задържа е екшън-иначе са пълна празнота.
Този не е такъв!
С любопитство очаквам третата серия.
След всичко прочетено тук преди да гледам мислех, че ще се разочаровам, но не😊. Оказа се, че ми допадат главните герои, пациентите и дори намирам, че добре си играят хората. Няма черни, няма бели образи-шарено и многообещаващи скрити черти на героите ще видим. Филмът е доста бих казала близък като  характери до нас обикновените жители на България. И за пореден път се убеждавам, че "богатите също плачат" и животът им е различен от "цветя и рози".

И на мен сериалът ми харесва и не го намирам нито за тягостен, нито за муден. Актьорите се справят повече от прекрасно с ролите си. Предполагам въобще не е лесно да се пресъздадат всякакви психологически травми и гледам с голямо внимание, защото ми е изключително интересно как актьорите нюансират образите си. Боян Младенов е невероятен, толкова е достоверен в тази роля. На Ана Пападопулу това амплоа много и подхожда според мен. Ирмена Чичикова и аз смятам, че е малко флегматична, но в тази роля ми е доста точна. Актрисата, която играе майката на девойката дето ще се самоубива, се казва Елена Кабасакалова и е част от трупата на пловдивския театър. Чудесна е и тя. В пловдивския театър всички са супер Simple Smile)

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 16:34 от countessinna

# 142
  • Другата България
Някой знае ли как се казва момичето, което играе ролята на Филипа?
Евелина Бибова, а бизнесмена Боян Младенов.
Много ти благодаря.

# 143
Изчаках третия епизод, за да си съставя по-пълно мнение. Типичните проблеми на българските филми са налице - чести проблеми с озвучаването и сериозни проблеми с диалозите -  много са неестествени. Неслучайно по света се ползват нарочни диалозни сценаристи, различни от основните сценаристи на филма.
Позитивното обаче е повече - много актуална тематика, ама много актуална. Каста е добър, актьорите са добри, ако и на моменти някой да театралничи, преглъщам го. Операторският екип също е много добър, адмирации. Не ми е муден сериала, това не е екшън или ситуационна комедия. Харесва ми и шапката, както и музиката към сериала. Ще го следя, определено.

# 144
На мен най-много ми харесва къщата.

А за филма - типичната кахърност на бг киното напоследък, все драма, все едни тромави диалози.

# 145
Нищо не разбирате тези ,които ни плюете сериалчето.Stuck Out Tongue Winking Eye Много добре си се развива,но определено не е за всеки.Тревожността и стреса са бичът на нашето време.Мен примерно ме интересува какво има под повърхността на даден човек,ситуация и прочее.Имам познати,които са хора на действието,не четат книги,не се замислят как им минава живота и съответно такива филми са им скучни.Та така,хората сме различни,и слава богу.
Опитах с shazam  да намеря песента и изпълнителката,но не можах.А много познат глас,но не мога да го свържа с лице.Много ми харесва.

# 146
  • Бургас
....
Опитах с shazam  да намеря песента и изпълнителката,но не можах.А много познат глас,но не мога да го свържа с лице.Много ми харесва.
Това ми излезе на първо търсене:
"Aртистичната „шапка“ на сериала „Тревожност“ e изработена от художника-аниматор Свилен Димитров. Музиката е на композитора Петко Манчев, изпълнена от китариста Васил Крумов. Автор на текста е Соня Момчилова, а изпълнител на песента – Криста. "

# 147
Тревожността и стреса са бичът на нашето време.Мен примерно ме интересува какво има под повърхността на даден човек,ситуация и прочее.
Това никой не го оспорва. И на мен ми е интересна тази тема.
Скрит текст:
Много хора могат да припознаят себе си, предполагам. Имал съм случаи с доста безсънни нощи, точно заради тревожна мисъл, която не ми дава мира. А буквално си е "филмиране".
В случая упрекваме повече слабата актьорска игра и начинът, по който е поднесено всичко. Безумно е да има 20 сцени с монолози.

# 148
Изгледах епизода, обаче Ирмена и бизнесмена са трагични. Толкова лоша игра, че пак ме хваща срам да им гледам сеира. За сметка на това, младите неизвестни актьори се справят блестящо.

# 149
Трета серия - наелизаме все по-дълбоко в скритите чуства на пациентите. Играта си е добра. Хората не сме еднакви, не възприемаме по еднакъв начин мислите, действията, играта и мимиките. Има един израз "на лицето му/й е изписано" - гледаите героите докато говорят, докато стават, гледат през прозореца, разкопчават дрехата, кръстосват ръце/крака и т. н.
Къщата е супер, интериора добре, цветовете са неутрални и модерни, мебелировката е стар лукс. И всичко това е чудесно, но не е най-важно-важни са взаимоотношенията в живота на героите, тяхното минало, потискани чувства, последствия...Това гледайте и мислете. Как студенината на родител води до проблеми след години у детето, как професионалната завист разбива семейство, как има чувстителни хора и желание за помощ към леко откачено приятелче, което май ще се съмоубие без да иска. Действие има в разговорите, които много казват, но явно не ги следите внимателно и няма как да ви е интересно.
Моето мнение е това и продължавам да гледам с удоволствие, даже не исках да свърши серията.
Може би е време да нищим героите? 🤔

Общи условия

Активация на акаунт