Убождане с игла

• 1 401
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Това, че жената е започнала работа като медицинска сестра, не означава, че е учила за това. Чували сте, че медицинските сестри са дефицитни, а за обикновени манипулации, които са досадни на лекарите, като например проба за антибиотик или да се смени система, не е нужно да имаш висше образование. Предполагам, че жената в паниката си, просто е искала да потърси съвет и подкрепа тук, а не да я разпъвате на кръст, затова че е задала въпроса си. Иначе даже инжекциите вече се поставят от лекари, така че нека не осъждаме прибързано.
Като мед.сестра могат да започнат студенти по медицина, завършили трети курс. Един такъв наскоро ми даде телефонния си номер, защото щял да ходи до мола и ако имало нещо напечено в отделението, където бях придружител на човек след операция, да съм му звъннела. Същият ми обясняваше колко струвало обучението и как щял да ги избие след първата година като лекар. Вечерта настояваше да слага някакъв опиоид, за да сме можели да се наспим всички, който изобщо не беше изписан в картона на пациента. Сутринта отидох да го будя в 7.15 , защото трябваше да  сложи антибиотика още в 6ч, а той ми каза, че имало време. Това са бъдещите ни медици.
Лекарите не правят манипулации за антибиотици. Стига сте оправдали посредствеността.
Като не е учила за мец.сестра или за лекар, да не работи това.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 17:53 от Дъждец

# 16
Малко ми е съмнително да не е учила за това и да започне работа като такава?
Иначе, споко, нищо не е станало. Не би трябвало при пробата да си стигнала дотам да потече кръв от пациента, че да се заразиш и ти.
Просто ще знаеш в бъдеще. И никога ама никога не се пробваш да вкараш иглата обратно в капачката. Точно така може да се убодеш.
Просто веднага се измиваш със сапун и дезинфектант и всичко е ок.

# 17
Задължително първо се изстисква убоденото място, за да изтече замърсената кръв. После се дезинфекцира. Това и санитарките в болницата го знаят, а те често се бодат на мръсни игли, изхвърлени по погрешка в общия боклук..

Общи условия

Активация на акаунт