Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 484
  • 758
  •   2
Отговори
# 240
  • София
И аз бях с анемия от кръвоизливи. С и без желязо - все тая. Повлияха се положително от други неща.
Бихте ли споделила от какво се повлияхте. Аз съм с две анемии- генетична и от миоми-желязодефицитна. Хемоглобина ми пада на 85, желязото на 3-4, феритина и той нисък. Пия желязото по схема от хематолога. След спиране на кървенето го започвам, но вдигам хемоглобина с 6-7 единици само, не мога да мина 100, желязото го докарвам до долната граница, и хоп дошло времето за новия цикъл. Ще ми е от полза ако споделите.

# 241
И аз бях с анемия от кръвоизливи. С и без желязо - все тая. Повлияха се положително от други неща.
Бихте ли споделила от какво се повлияхте. Аз съм с две анемии- генетична и от миоми-желязодефицитна. Хемоглобина ми пада на 85, желязото на 3-4, феритина и той нисък. Пия желязото по схема от хематолога. След спиране на кървенето го започвам, но вдигам хемоглобина с 6-7 единици само, не мога да мина 100, желязото го докарвам до долната граница, и хоп дошло времето за новия цикъл. Ще ми е от полза ако споделите.
Ами аз лично НЕ спирам желязото по време на цикъл, но не давам акъл на никого да го прави. Щом лекарите ви казват да го спирате - спирайте.
Пия фероградумет, вдигна ми двойно желязото за 2-3 месеца. Сега продължавам да го пия, на средни нива съм, след 2 месеца ще ида пак за кръвни изследвания и ще преценим.
Отделно както вече много пъти писах - пия билки за миомата от 3 месеца.
Мажа се с прогестеронов крем, пак от толкова някъде.
Храня се нисковъглехидратно, не използвам никакви олиа от семена.
Не знам кое от всичките повлия благоприятно цикъла, но спря да ми идва на 2 седмици и спряха кръвоизливите. Всъщност, когато започна миналия декември да ми идва толкова начесто, тогава започна да ми пада стремглаво хемоглобина и желязото - на дъното бяха.

# 242
38-ми ден ми е от цикъла. Ще се побъркам! Нещо много турдно ми понасят подобни закъснения. А се случват все по-често. ПМС-ът ме държи, подута съм, яде ми се, чувствам се ужасно...........

Има ли нещо, което може да се направи за облекчаване на това състояние?????

# 243
  • София
А аз съм 56ти ден вече и цикъл няма...иначе други проблеми нямам като че ли...

# 244
  • Стара Загора
Аз съм на 42-ри ден. Предишния цикъл удари 82 и вече даже не го чакам скоро 😁
Хубавото е, че никога не съм страдала от ПМС и сега това, което усещам са единствено нервността и горещите вълни на пременото.

От скоро ми се появяват и едни много неприятни обриви - ситни пъпчици, които сърбят гадно, после завяхват, но стоят така доста време.
Снощи се събудих от сърбеж по крака и реших, че е крайно време да им обърна внимание. Случвало ли ви се е нещо подобно?
Склонна съм да обвиня жегата, но едва ли е единствената причина.
Преди месец пак имах такива и една приятелка ми ги наказа с някакъв крем от чантата си. Още не другия ден ги нямаше и я питах какво беше това вълшебство. Оказа се кортикостероиди крем. Понеже имам лош опит с хронифициране на проблем след кортикостероид, хич не мисля за такова третиране повече.
Тия дни ще си запиша час за дерматолог, но съдейки по предишния си опит ще ми изпишат един куп ненужни и скъпи мазила...

# 245
Дерматит е, но може да бъде причинен от доста много неща.
Щом се случва и посред нощ, бих помислила за нещо с препаратите, с които са прани чаршафите? Или душ гелът?
Другият вариант е някаква храна, която го провокира.

# 246
На уртикария прилича, обезателно на кожен лекар.

# 247
  • Б
Аз бях 1 седмица преди да ми дойде на лекар и доктора ми обесняваше какво да правя и какво да вземам при обилен цикъл с кръвоизливи и т.н.  Само  че стана вече втора седмица той не идва.   Едно говорят лекарите, друго става. Така ли се случват нещата от нищото ?

# 248
  • софия
Здравейте мами!Чудя се дали това са симптоми на пременопауза?На 46г съм с редовен цикъл до сега с продължителност 2до 3дни .Зимата ми поставиха спирала и от тогава цикълът ми стана 5дни ,като първите 2е само зацапване .От един месец както си стоя така изведнъж ми става много топло.Не е като на вълни ,а по-скоро имам чувството ,че вря 😂.И малко след това изчезва това усещане.Аз съм от зиморничавите и то много .Общо взето никога не ми е много топло ,задушно да .Та се чудя ,макар преди месец при рутинен гинекологичен преглед да чух лекаря да казва ,че вижда два фоликула.

# 249
Каква спирала? хормонална или?
Като чета е обикновена и там има случи на удължаване на цикъла.
Това затопляне много прилича на предвестник на "горещи вълни" и при мен беше така. виждаше се като поруменяване на лицето и деколтето.

# 250
Пия чая за миоми от 2 месеца, но все още не виждам ефект върху цикъла, кървя си кат заклано прасе и това е 😁 Може би е рано още... Arwen, и прогестероновият крем има пръст в нормализирането на цикъла според мен, но не е дългосрочно решение. Колко време ти препоръчаха да го ползваш?

# 251
  • софия
Обикновена спирала.Не съм забелязала да ставам червена .Топлината е основно гърдите и гърба ,но много осезателно го чувствам.Понякога излизам от офиса ,че полудявам от жега.

# 252
Сириус, никой нищо не ми е препоръчвал, сама се оправям.
Всъщност, препоръката беше хормонална спирала или хапчета. Щото кремът бил ала-бала и нямало да действа, понеже няма как да се дозира. Е, дозирам си го и засега съм супер.

# 253
Обикновена спирала.Не съм забелязала да ставам червена .Топлината е основно гърдите и гърба ,но много осезателно го чувствам.Понякога излизам от офиса ,че полудявам от жега.

Аз все забравям че има хора които по принцип не поруменяват и зачервяването не се случва при тях.
но да точно такова силно затопляне се усеща което върви сякаш от гърдите нагоре  ( гърди, врат лице, гръб) . Ако лежиш под теб постелките стават даже горещи. После след време вече след затоплянето идва изпотяването.

# 254
И аз съм на 58 ден от цикъл🤔..  Забелязала съм,че от 3 години,на всеки 6 месеца(2 пъти в годината) ми се случва такова забавяне на цикъла. Но досега чак толкова дълго не е било. Около 38 ден се появява... Гадното е че си имам целия букет симптоми,все едно ти идва и т.н.    но него го няма . Ако тъй ще е и занапред без него .  Не ми се мисли

Общи условия

Активация на акаунт