Овулация

• 1 640
  • 29
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам цикъл на 23 дни. Според мои изчисления и следене на тялото овулацията ми е на 10ти ден +/- 1 ден.
Този месец последно ми дойде на 16ти, и на 20 приключи, /започнахме опити днес/ трябва да съм в овулация на 24ти или 25ти според мен.
Питам, вярно ли изчислявам или греша? Вие как си я изчислявате, като изключим лентите за овулация?

# 1
Ленти за овулация, следене на базална температура, фоликулометрия. Това е най-сигурното.

# 2
Следенето на тялото може да е подвеждащо, ако не се следи овулацията с надежден метод. Та да, с лентички за овулация преди нея, с температура да се потвърди, че се е състояла, а с фоликометрия е най-точно. Иначе по принцип съветът е, че менструацията е 14 дни преди цикъла, но това не е вярно за всяка жена.

Но правилно правите от сега опити

# 3
Здравейте! Един ден преди очакваната овулация имахме полов контакт с приятеля ми без да е свършвал в мен.. днес стават 7 дни от тогава и имам болки в яйчниците на какво може да се дължи ? 🥹

# 4
Здравейте! Един ден преди очакваната овулация имахме полов контакт с приятеля ми без да е свършвал в мен.. днес стават 7 дни от тогава и имам болки в яйчниците на какво може да се дължи ? 🥹
Кога трябва да ви дойде?

# 5
Трябва да ми дойде на 9 или 10. Малко се притеснявам да не е бременност, въпреки че нищо не се е случило ... но и едва ли толкова рано ще е нещо свързано с това😄

# 6
Трябва да ми дойде на 9 или 10. Малко се притеснявам да не е бременност, въпреки че нищо не се е случило ... но и едва ли толкова рано ще е нещо свързано с това😄
Не е от бременност да ви болят яйчниците. Със сигурност е от друго. Да не би да е тогава овулацията? Щом не я следите ...

# 7
Дано да сте права, понеже за сега не желая да забременявам.. По календар трябваше овулацията да е на 23ти, имах си болки и тогава.. но не мога да разбера сега на какво се дължат а не искам да бързам да ходя на лекар за най малкото. 🥹

# 8
Дано да сте права, понеже за сега не желая да забременявам.. По календар трябваше овулацията да е на 23ти, имах си болки и тогава.. но не мога да разбера сега на какво се дължат а не искам да бързам да ходя на лекар за най малкото. 🥹
По календар и аз трябваше да съм утре  в овулация, обаче беше вчера. Усещам си я защото ми е доста болезнена...
Та, календара не винаги е точен .. а е ориентировъчен

# 9
По болките не може да се определи дали има овулация. С години съм си я следяла с температура и тестове, болките никога не са в деня на овулацията за мен, обикновено няколко дни преди това

# 10
С мъжа ми,този месец правихме полов акт със свършване вътре цели два дни поредни,направих тест за овулация беше поло жителен, въпросът ми е дали съм забременяла,какви са шансовете,10дни преди  цикъл,иначе тест за овулация правих беше положителен,даже лежах над два часа в леглото без да стават
Моля за по компетентни хора по въпроса

# 11
Ако и двамата сте без репродуктивни проблеми и наистина сте уцелили плодовитите дни, шансът е между 20% и 50% всеки цикъл в зависимост от възрастта ви. Средно някъде към 30%. Няма никаква нужда да лежите два часа след това.

# 12
Здравейте!
Включвам се с едно питане и съвет ако може. Очаквам овулация на 7.11, но от три дена съм болна,а  и вчера с лека температура 37,6. Лекувам се с хомеопатия, но се чудя дали е ок да правим опит този месец след боледуване?

# 13
Здравейте!
Включвам се с едно питане и съвет ако може. Очаквам овулация на 7.11, но от три дена съм болна,а  и вчера с лека температура 37,6. Лекувам се с хомеопатия, но се чудя дали е ок да правим опит този месец след боледуване?
Аз бях така миналия месец ... И аз бях със температура и пих лекарства. Резултата - цикъла ми дойте 5 дни по-рано, а овулация въобще нямах ...
Правихме си опити, но съответно нищо не се получи.

# 14
Здравейте! Аз съм с СПКЯ от 4м. съм на пикозитол за сега всичко е нормално с менструация и овулация. Правя си тестове и вчера към14ч. си направих тест за овулация показа 80% но не се случи полов акт. Вечерта имах големи болки в яйчниците на сутринта минаха. Въпросът ми е изтървах ли момента по-време на ПИК ли трябва да се състои половия акт или може и след това и преди това не съм наясно наистина. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт