С термин май 2025

• 35 241
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Аз продължавам да съм си без типични симптоми за бременност, просто косопад, запек и ми се появиха пъпки по лицето. Иначе се чувствам перфектно.

Мислих си, че съм само аз с този скандален косопад. По принцип си ми пада косата на есен и пролет, но сега според мен е ударна доза от бременността.
Моите симптоми са гърдите, косопада очевидно, малки пъпки, запек и ми се гади от някои аромати, но вече не ми е лошо.

Исках да ви попитам относно интимността с партньора всичко си продължава както преди или има някакви промени, които трябва да се правят? Joy

Ние откакто знаем не сме интимни... страх ни е нещо да не направим нередно Grinning Иначе знам, че е позволено, освен ако АГ не е забранила.
Аз влязох в 7 седмица вчера. По-назад съм от повечето от вас. За мое щастие все още не са се появили гадене и повръщане (дано и ме пропуснат). Grinning Ако не ме болят гърдите при натиск и не си слагам този Утрогестан по два пъти на ден сигурно ще забравя, че съм бременна. Косата поспря да ми се омазнява за един ден, само в началото беше. Моят корем също се подува, но предимно вечер. А забравих и през нощта пишкам по 4-5 пъти 😀

# 316
  • София
Успех на всички! Моя сак се видя, но не се разви! Отново загубих третото бебче 🥲 Мъчно ми е, плаче ми се, ноо природа! Дано всичко с вас бъде прекрасно и родите пухкави здрави бебчета!
И при мен е същото. Явно просто не е било писано да бъде… Назначиха ми медикаментозен аборт. 😢

Успех на всички ви пожелавам, щастливо бременеене и здрави, спокойни, усмихнати дечица през месец май! ❤

# 317
  • Varna
Аз продължавам да съм си без типични симптоми за бременност, просто косопад, запек и ми се появиха пъпки по лицето. Иначе се чувствам перфектно.

Мислих си, че съм само аз с този скандален косопад. По принцип си ми пада косата на есен и пролет, но сега според мен е ударна доза от бременността.
Моите симптоми са гърдите, косопада очевидно, малки пъпки, запек и ми се гади от някои аромати, но вече не ми е лошо.

Исках да ви попитам относно интимността с партньора всичко си продължава както преди или има някакви промени, които трябва да се правят? Joy

Няма интимност... Сух режим Sob Sweat Smile
На първия ми преглед, който продължи около 5 минути, това бе едно от малкото неща които ми казаха. Без секс, за да се избегне евентуално отлепване. Предполагам като преминем успешно през турболентния 1ви триместър и нещата вече са "сигурни" ще имаме... малко повече права и свободи Laughing

# 318
И при мен е същото. Явно просто не е било писано да бъде… Назначиха ми медикаментозен аборт. 😢

Успех на всички ви пожелавам, щастливо бременеене и здрави, спокойни, усмихнати дечица през месец май! ❤
Много съжалявам! Пожелавам бързо емоционално и физическо възстановяване и никога повече да не се налага да минаваш през това!

# 319
Успех на всички! Моя сак се видя, но не се разви! Отново загубих третото бебче 🥲 Мъчно ми е, плаче ми се, ноо природа! Дано всичко с вас бъде прекрасно и родите пухкави здрави бебчета!

Innerlane съжалявам Heart Бъди силна и дано следващия път е до финал Heart
Дано няма повече такива развои в темата.

# 320
  • София
На момичетата, които загубиха бременността, искам да пожелая да забравите бързо разочарованието и тъгата и съвсем скоро да видите пак двете чертички. Прегръщам ви и много съжалявам, че минавате през това Sad

# 321
Innerlane, изключително много съжалявам, че това се е случило.. Пожелавам ти да си силна психически и наистина възможно най-скоро чудото да се случи отново и да е с теб до самия край. Не знам какво друго да кажа, освен че вярвам, че най-прекрасната душичка те чака.

Надявам се да няма повече такива новини в групата. Прегръдки на всички!

# 322
Момичета, прегръщам ви, бъдете сигурни че е за добро. За вас ще се появят най-прекрасните бебчета, когато трябва и това като се случи да пишете и да ни споделите 🙏❤

За косата, усетих че ми се омазнява малко повече, по принцип я мия на 1 седмица сега на 3-4 ден и я усещам, че е за миене. Също усещам, че имам косопад, не много, но преди изобщо нямах сега има.
Момичета, препоръчвам ви да си вземете книгата на акушерката Деси Костова - клетъчно хранене по време на бременност. Обяснява във всеки един триместър кой витамин е важен. Примерно меню пак по триместри. Основно говори за супер храните как влияят на бременността. Аз сега я слушам в Storytel, но на хартиен вариант ще е по-подходяща, понеже служи като наръчник и е хубаво да се връщаш да препрочиташ рецепта или нещо за периода.

Утре се каня да си взема карта за фитнеса, ама да видим дали ще си приема поканата(че усещам как това обездвижване не ми действа добре, два месеца не съм тренирала)
С мъжа ми си направихме първата обща снимка преди една седмица на огледалото и смятам да си ги подредя , докато накрая снимката ще е с бебчето Simple Smile

Вие имате ли усещане вече за пола?
Моите деца смятат, че ще е момиче, даже каката сънувала, че сменя памперс с и там видяла 🦋 , аз също усещам, че пак ще вързваме панделки.  Мъжът ми тайно се надява за момче, ама каквото е писано - такова - само да е здраво.
Вие ще правите ли такъв празник с познаването на пола? Много са ми интересни като ги гледам , но май няма да го правим 😏

# 323
Аз винаги съм мечтата за момиченце ,но имам усещането ,че ще е момче . Мъжът ми категорично и на 100% е сигурен, че е момче.(бъзика се ,че се е разбрал с ембриолозите да му направят момче 😃)
Приятелска двойка сънували в една и съща нощ,че ще имаме момиче. Баща ми пък сънувал ,че раждам руса девойка .
Каквото и да е ще си го обичаме много ,това е подарък от Бог .
Относно партито ,аз искам ,но мъжът ми не е много навит , ще се опитам да го убедя . Даже вече знам къде ще бъде и как ще го направим 😃.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 09:34 от Dreamer <3

# 324
  • Варна
Момичета, работя в офис и много се притеснявам да вдигна папка, за да взема необходимия ми документ. Вече месец се покривам и правя неща, които са на компютъра само, но мисля, че започна да се забелязва. Знам, че се шокирате в момента. Но наистина ме е страх да не стане нещо. С първата ми бременост имах 3 пъти прокървявания и бяха ми забранили да вдигам тежко, включително и папки. Сега 10 години съм чакала тази втора бременост. Вие бихте ли вдигнали папка или да си трая още 10 дни и да се излизам в болнични? Една папка колко да тежи - може би около 5 кг.- препълнени са.

А за пола на детето идея си нямам. Сънувах едно русо момиченце. Ще видим. С предната ми бременост, два месеца преди да забремения сънувах името на дъщеря ми.

# 325
Мен също ме предупредиха амаа с 3 годишния ми син няма как вдигам го 16 кг е баща му го няма по цял ден таа да бих вдигнала папка амаа не и ако стм имала прокървявания вземете болничен от ЛЛ

# 326
  • Варна
Чакам да минат 10 дни, т.к. няма да ми стигнат 180 дни до 45 дневния болничен, ако го взема сега. Трябва да съм в 8-9 г.с. иначе в момента нямам прокървяване, слава богу!

# 327
Здравейте момичета 🌸

Нели, в това положение, в което си и предвид какво се е случило, може би е по-удачно да не вдигаш. В същото време не се стресирай много върху това, защото това е по-вредно от вдигането на 5кг със сигурност.

Мария, това със снимките е супер сладко! Иначе за пола ние също нямаме предпочитания, макар че не знам защо имам някакво силно усещане, че ще е момиче, дори сънувах. А мъжът ми пък постоянно като говори за бебето го нарича в мъжки род 😅

Относно gender reveal партито, аз много не си падам май по такива неща, но пък мъжът ми иска и май и аз се въодушевих и ще го правим. Относно това имам един въпрос към вас - чета на някои места, че полът се разбира в 20-та седмица, а на тези НИПТ тестове също ти го изпращат при положение, че те се правят около 11-та седмица. Не мога да разбера дали ще е акуратна информацията от този тест толкова рано?

# 328
  • Варна
Доколкото прочетох е вярна информацията от НИПТ за пола. Винаги съм казвала, че това няма значение. Важно е да са живи и здрави бебоците.

# 329
  • Varna
Чакам да минат 10 дни, т.к. няма да ми стигнат 180 дни до 45 дневния болничен, ако го взема сега. Трябва да съм в 8-9 г.с. иначе в момента нямам прокървяване, слава богу!

Не знаех, че може толкова рано да се излезе в болничен. Мислех, че чак след 12та седмица... Искам и аз да се махам от работа, защото съм на много отговорна позиция с много безотговорни колеги покрай мен и стресът не ми понася никак добре. На първия ми преглед бях в 7+5, но лекарката сякаш умишлено избегна въпроса ми като неадекватен на този етап...
Предполагам "стресирана и претоварена съм, не мога да се справям" не е достатъчен аргумент за болничен.
Може ли да споделите кой издава този болничен - АГ или личния лекар?

П.С. Не знам стреса от работа ли, натрупаната преумора ли.. или е нормално да не съм в кондиция - вчера изпрах часовника на мъжа ми в пералнята и варих яйца 45 мин... щяха да са повече, ама случайно влязох в кухнята по друг повод.. Dizzy Face

Общи условия

Активация на акаунт