С термин май 2025

• 35 221
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Момичета сие активни ли сте с домашните дейности аз не се спирам детето от детска готвя чистя простирам абе лудница и вечер доста ме боли кръста като си легна виее имате ли такива оплаквания дали претоварвам нещата

# 286
Здравейте,

Включвам се към темата с термин 04.05.2025.
Днес бях на първи преглед, чухме пулс, видяхме как се движи и за сега всичко е наред. Има си крачета, ръчички и май се очертава да имам още едно момче.

Включвам се малко късно, защото все още кърмя първото си дете, което е на 1 година и късно разбрах, че съм бременна.
Според прегледа днес съм в 9 г.с. + 4 дни.
Запазих си час за биохимичен скрининг за 28.10, дали не е малко късно?

Леко бременеене на всички! ❤😊
Честито и лека бременност!  Едва ли е късно на 28.10, защото аз също съм с термин 04.05 и ме викнаха на 25.10. Аз реално си записах час за 24.10, защото на 25ти съм извън града.

# 287
Здравейте,

Днес бях на първи преглед, чухме пулс, видяхме как се движи и за сега всичко е наред. Има си крачета, ръчички и май се очертава да имам още едно момче.

Включвам се малко късно, защото все още кърмя първото си дете, което е на 1 година и късно разбрах, че съм бременна.

Добре дошла при нас Hug Нямам търпение и аз да видя как се движи, сигурно емоцията е голяма.
За скрининга по моите сметки май няколко дни по-рано трябва да е, но едва ли е такъв проблем. По-запознатите да споделят.
Hug

# 288
[/b]quote author=stormageddon link=topic=1685453.msg48636483#msg48636483 date=1727979494]
Здравейте,

[/quote]

Здравей, аз също съм с термин 4.05, много се радвам,че може да обменяме информация, къде се следиш? Извинявам се за невежеството,но какво представлява този биохимичен скрининг, имам час за фетална, двете едно и също нещо ли са?

# 289
[/b]quote author=stormageddon link=topic=1685453.msg48636483#msg48636483 date=1727979494]
Здравейте,

Здравей, аз също съм с термин 4.05, много се радвам,че може да обменяме информация, къде се следиш? Извинявам се за невежеството,но какво представлява този биохимичен скрининг, имам час за фетална, двете едно и също нещо ли са?
[/quote]

Привет,

Да, двете са едно и също. И аз доста се обърках при първата бременност.
Следя се при д-р Анастасия Аврамова, при нея следях и първата си бременност.
Преглежда в болница Св. София на бул. България, но сега и в някакъв частен кабинет до майчин дом, където апаратурата е по-добра. Прегледите са по здравна каса.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 23:20 от stormageddon

# 290
Момичета сие активни ли сте с домашните дейности аз не се спирам детето от детска готвя чистя простирам абе лудница и вечер доста ме боли кръста като си легна виее имате ли такива оплаквания дали претоварвам нещата

Според мен, ако имаш болки вечер в кръста се опитвай поне навеждането да е тип клякане , а не да идва от кръста надолу, доколкото е възможно.
Мисля, че щом нямаш други неразположения, всичко ти е супер. Само пази кръста.

Аз за жалост предимно лежа и не съм активна, което не е много окей, но се надявам от другата седмица да ми “светне” и да започна да правя някаква активност.

# 291
Здравейте,

Привет,

Да, двете са едно и също. И аз доста се обърках при първата бременност.
Следя се при д-р Анастасия Аврамова, при нея следях и първата си бременност.
Преглежда в болница Св. София на бул. България, но сега и в някакъв частен кабинет до майчин дом, където апаратурата е по-добра. Прегледите са по здравна каса.
[/quote]
Аз също съм в Св София при Башлиева и тя е по Нзок

# 292
Момичета, не знам как да отговоря поотделно на всяка( не пиши изобщо в бг мама и не знам как става. Ако искате има фейсбук група, в която мога да се включвам по-активно https://www.facebook.com/share/g/uGSdXfopcfrQ6fHn/?mibextid=K35XfP

Исках да отговоря на мамата, която каза че има болки в кръста след ежедневните си задължения, препоръчвам с две ръце посещенията при Боуен терапевт, след тази терапия летя.
През първата бременност пих прегнакеър и качих 23кг 🤓, но през втората бях вече запозната и приемах супер храни на основата на водорасли и едвам качих 10кг( но пък и родих началото на 8м)
Сега също наблягам на супер храните, пия антиоксидант до 3месец, за да предотвратя аномалии при плода или аборт, пробиотици , органично вит Д, омеги 3,6 7 и 9, коластра задължително. А като синтетика единствено приемам фолиева киселина - top folate 4-то поколение, която се впръсква в устната кухина.
За мамите, на които им се гади - може да приемате ензими, за да се усвоява по-лесно храната.
За тренировките - обмислям да тръгна в началото на пътека и упражнения, които ще подобрят мобилността ми. А след третия месец ще включа и тежести .
За храненето - гледам да се храня пълноценно( но като видя някое парче торта как ме гледа, ами хапвам си ) Уж все се питам това, което ме привлича да го ям полезно ли е за бебето - за съжаление отговора е по-често да 😀 гледам в менюто ми да присъстват повече протеини , по-малко млечни , пържено , сладко… ама въпреки всичко пак си присъстват 😂
Домашните задължения си ги върша като ми е кеф, като ми се спинка - спя , ако има някое дете в къщи разпределям но някоя задача.(по няколко пъти , защото все не са ме чули). Иначе съм доволна от мъжа ми - не ми дава да пипам препарати и все ме пита нямам ли нужда да си почина 😊😊😊 ама аз му казвам, че не съм болна - бременна съм. Ама сега вече е по-загрижен за мен, сигурно заради годините ми 😊😊😊

А за изследванията преди да забременея бях си пускала , всичко ми е 6, само хемоглобина леко занижен, ама ще го вкарам в норма 😌

Извинявайте , май стана дълго. Ама и вие много сте писали, докато ви прочета всички.

П.С. Ако решите да се включите във фейсбук , пишете коя коя е за да се ориентирам 😊😊😅

Още един П.С.
Искам да честитя на всички прекрасни мами бременеенето и на тези, които са чули сърчице Simple Smile
Много скоро през декември ще усещаме и ритничетата 😊😊😊

# 293
Здравейте, Мария!
Споменавате, че при предишната си бременност сте приемали прегнакеър и сте качили 23 кг.  Звучи така, сякаш отдавате напълняването на витамините. Бихте ли разяснили?

Момичета, не знам как да отговоря поотделно на всяка( не пиши изобщо в бг мама и не знам как става. Ако искате има фейсбук група, в която мога да се включвам по-активно https://www.facebook.com/share/g/uGSdXfopcfrQ6fHn/?mibextid=K35XfP

Исках да отговоря на мамата, която каза че има болки в кръста след ежедневните си задължения, препоръчвам с две ръце посещенията при Боуен терапевт, след тази терапия летя.
През първата бременност пих прегнакеър и качих 23кг 🤓, но през втората бях вече запозната и приемах супер храни на основата на водорасли и едвам качих 10кг( но пък и родих началото на 8м)
Сега също наблягам на супер храните, пия антиоксидант до 3месец, за да предотвратя аномалии при плода или аборт, пробиотици , органично вит Д, омеги 3,6 7 и 9, коластра задължително. А като синтетика единствено приемам фолиева киселина - top folate 4-то поколение, която се впръсква в устната кухина.
За мамите, на които им се гади - може да приемате ензими, за да се усвоява по-лесно храната.
За тренировките - обмислям да тръгна в началото на пътека и упражнения, които ще подобрят мобилността ми. А след третия месец ще включа и тежести .
За храненето - гледам да се храня пълноценно( но като видя някое парче торта как ме гледа, ами хапвам си ) Уж все се питам това, което ме привлича да го ям полезно ли е за бебето - за съжаление отговора е по-често да 😀 гледам в менюто ми да присъстват повече протеини , по-малко млечни , пържено , сладко… ама въпреки всичко пак си присъстват 😂
Домашните задължения си ги върша като ми е кеф, като ми се спинка - спя , ако има някое дете в къщи разпределям но някоя задача.(по няколко пъти , защото все не са ме чули). Иначе съм доволна от мъжа ми - не ми дава да пипам препарати и все ме пита нямам ли нужда да си почина 😊😊😊 ама аз му казвам, че не съм болна - бременна съм. Ама сега вече е по-загрижен за мен, сигурно заради годините ми 😊😊😊

А за изследванията преди да забременея бях си пускала , всичко ми е 6, само хемоглобина леко занижен, ама ще го вкарам в норма 😌

Извинявайте , май стана дълго. Ама и вие много сте писали, докато ви прочета всички.

П.С. Ако решите да се включите във фейсбук , пишете коя коя е за да се ориентирам 😊😊😅

Още един П.С.
Искам да честитя на всички прекрасни мами бременеенето и на тези, които са чули сърчице Simple Smile

# 294
Здравейте, Мария!
Споменавате, че при предишната си бременност сте приемали прегнакеър и сте качили 23 кг.  Звучи така, сякаш отдавате напълняването на витамините. Бихте ли разяснили?

Понеже тези витамини се водят синтетични и не знам до колко са се усвоявали от организма ми. Или не са натрупвали там, където не трябва . Но и тогава се храних безразборно. Слушайте лекарите, които ви следят.😊

Още един П.С.

# 295
Здравейте и от мен. Включих се два пъти в темата, но не съм писала по-обстойно, та реших, че е време.
Терминът ми е около 20 май, втора бременност, желано и чакано бебче. Още не сме споделили на никого, скоро ще кажем на семействата си.
Детенцето ми е доста малко и не съм сигурна как да подходя. Ще прочета някоя и друга книга за братя и сестри, да видим какво ще измислим. Но и е доста рано все още. Нека мине първата фетална морфология, и може да започнем да го подготвяме.
Някой беше питал за книги за бременността. Аз чета и слушам (в Сторител) много на български и английски. Любимата ми е 'Всичко за кърменето' на Хедра. Препоръчвам да я четете към края на бременността, ако смятате да кърмите, разбира се. Като библия е, има отговори на ужасно много въпроси и казуси. Съответно хартиения вариант е по-удачен, защото лесно могат да се проверят всякакви теми.
Друга, която не е лоша, е 'Монтесори за бебето'. Аз лично съм доста Монтесори насочена, съответно за това ми беше и полезна.
В момента слушам 'Unconditional parenting' на Alfie Kohn. Много ми харесва, въпреки че е насочена към малко по-късна възраст, мисля, че може да е полезна и за съвсем малки деца. Може да помогне да изградите представа какъв вид възпитание искате да приложите за в бъдеще и да положителни основите от самото начало Blush

# 296
Foaming, аз задължително ще погледна и двете книги, ако ги има дори на хартиен носител, тъй като ми е по-удобно.

Mariya, направо ме заби с това изказване, че си напълняла 23 кг от витамините Joy наистина се надявам да е различно от организъм до организъм, защото и аз съм с тях. Rolling Eyes

ЪПДЕЙТ

Така момичета, сега се върнах от ендокриноложката, каза ми че 2.98 е в норма и тъй като нямам никакви антитела, нямам нужда от допълнителни лечения. Много се зарадвах. Дори личната лекарка ми беше потвърдила че тсх е добре да е под 2.5, ако се правят опити за бременност, но след това щом е в нормата и няма оплаквания всичко е наред. Извод: винаги си правете повторни изследвания в други лаборатории.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 10:51 от Mysticflame

# 297
  • Sofia
Здравейте,момичета.
Мина днес и моят преглед, видяхме сърдечната дейност на ембриончето, всичко изглежда наред. По измерване излиза 7с .3д,, по календар съм 8с.1д., но това не ме притеснява. Докторката ме вика на преглед след 2 седмици, през това време ще запиша час за фетална морфология. Каза да пия само фолиева киселина без други витамини, а витамин Д понатам, защото след като ми се гади, не е добра идея.

Mysticflame, радвам се ,че всичко е наред. При мен може би защото си имам история и няма как да не съм на терапия.

foaming, и stormageddon, добре дошли Flowers Rose
foaming,моите 2 деца са породени и в началото на втората ми бременност бях изплашена, объркана и наистина не знаех как ще се справя. Беше трудно, никой не ни помагаше, но се забравя, а сега децата ни са изключително близки и правят почти всичко заедно, надявам се и занапред да е така.

MariyaShopova100, на мен много ми допада писането във форума. тук си създаваме едно малко,сплотено общество, носи ми вълнение. Имам опит с предните две отчетни и създадох незабравими спомени и приятелства и до ден днешен с няколко майки. Организирахме си срещи, после рождени дни , коледни партита, размяна на подаръци и т.н. Имахме групи и във фб в последствие, но бяхме само момичетата от форума.

# 298
Здравейте отново и от мен. Днес ходихме да чуем сърдечна дейност с таткото и останахме шокирани. Имаше не един а два сака с тупкащи сърчица. Очакваме близнаците с термин 15 май. Още съм в шок 😱😄

# 299
Здравейте отново и от мен. Днес ходихме да чуем сърдечна дейност с таткото и останахме шокирани. Имаше не един а два сака с тупкащи сърчица. Очакваме близнаците с термин 15 май. Още съм в шок 😱😄

Уаууууу! Това са много хубави изненади, честито Hug

Момичета, искам да попитам, тъй като гинеколожката ми смени датата за термин при последното посещение, тъй като бебето върви малко напред, освен началната дата на цикъла има ли и някакъв друг ориентир за това? Защото все пак всеки има различен цикъл, някои са по 28 дни, други по 21.

И за тези, които са раждали вече, вярно ли е, че първата бременност в повечето пъти е след термина?

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 17:26 от Mysticflame

Общи условия

Активация на акаунт