С термин май 2025

• 35 020
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, нова съм тук. 10та г.с 🙈 Все още не съм започнала да ползвам кремове за стрии, тъй като съм с такива от години. Може ли да попитам някой от Пловдив при кого си е направил ФМ/ скрийнинг 12та г.с?

# 436
  • Варна
Добре дошли на новите мами! Можете да се запишете на заглавната ни страница.

И аз нямам кой знае какви симтоми. Имам един изявен, който си мислех, че не е от бременността, но най-вероятно е - много често изпитвам отвръщение към храна. Не съм повръщала, рядко ми се гади, но като погледна към храна и не искам да я пробвам. С килограмите вървя надолу съответно. По принцип съм чревоугодник. Преди да забременея за месец бях на диета - нищо пакетирано и сладко. Следях и калориите. Затова си мислех, че по енерция още я карам, но от два месеца не съм на диета. Та така... А иначе понякога си пипам гърдите, за да се сетя, че съм бременна.

Днес ходих при личната да ми пусне направление номер 9 за ЖК.

От предната ми бременост имам стрии отвътрешната страна на бедрата. Не много. Появиха се 7-8 месец без да осетя. Буквално за един-два дни се нацепих. Сега сигурно ще се мажа след 5-6 месец.

# 437
Аз в килограмите промяна нямам. Стартирах, като варирам 53-54 и продължавам там да се въртя. Имам страшен апетит, чак понякога се усещам, че ми е тежко на стомаха от лакомия, ако ям нещо вкусно... Grin
Обаче имам друг проблем. Сладкооо така ми се прияжда на моменти... плод не решава проблема Smiley Взех си днес черен шоколад, ще пробвам и шейк с банан да си правя, като ми се прияде..
Вие имате ли проблем със сладкото? С какво по-здравословно нещо го замествате?
Другият ми проблем е, че не пия много вода, но от днес съм решила да се следя и да променя това Smiley

# 438
  • Варна
Hope, с първата ми бременост налитах на сладко и тесто и познаха около мен, че ще е момиче. Налях много на крака и паласки. + 30 кг. качих и знам, че това не е здравословно нито за майката, нито за бебето. Но имах голям апетит. След това ги смъкнат. Сега съм 177 см/ 65 кг. А вода трябва да се пие най-малко 2л. на  ден.

# 439
Hope, една алтернатива на пакетираните захарни неща, за която се сещам и скоро бях пробвала е следната: нарязват се фурми без костилка на половинки, вътре се слага малко фъстъчено масло и отгоре се полива с разтопен черен шоколад. Наподобява сникърс Grinning Не е най-здравословния десерт, но пак е по-добре от купените мисля.
Иначе и аз имам много голям апетит. Не бях така предния път, въпреки че качих 17 кг. Сега само за храна и сън мисля Joy

# 440
Аз в килограмите промяна нямам. Стартирах, като варирам 53-54 и продължавам там да се въртя. Имам страшен апетит, чак понякога се усещам, че ми е тежко на стомаха от лакомия, ако ям нещо вкусно... Grin
Обаче имам друг проблем. Сладкооо така ми се прияжда на моменти... плод не решава проблема Smiley Взех си днес черен шоколад, ще пробвам и шейк с банан да си правя, като ми се прияде..
Вие имате ли проблем със сладкото? С какво по-здравословно нещо го замествате?
Другият ми проблем е, че не пия много вода, но от днес съм решила да се следя и да променя това Smiley

При мен проблема е с картофите 🙈 в 8ма г.с. Имах проблем с тежкото на корема: хапвах нещо, ставаше ми тежко след 2 хапки и след 30 мин пак бях гладна. В момента се усещам че по определено време на деня започва да ми се гади от “глад” . Преди бременността съм изкарвала на вода по 12-16 часа сега 3 часа да не ям и започва да ми се повдига. Да чукна на дърво не съм повръщала

# 441
На мен също ми се прияжда сладко, разбира се, аз винаги съм обичала 😅 не мисля, че прекалявам де, хапвам по един десерт на ден и плодове, но предимно кисели откакто съм бременна имам някакъв афинитет към тях😂

Между другото за шейк става много вкусно с ядково мляко (ние си взимахме с овес), лед, фурма или две натурални, банан 🫠🫠🫠🫠 много е сладко и не е чак толкова нездравословно

Аз все още се чудя какво да ск взема за мазане още, така че ще следя за мнения, май към Cocosolis за стрии клоня за сега предвид чистия състав

# 442
Здравейте,

Включвам се и аз в темата. На 12.09 бях на първи преглед, видяхме сърдечна дейност. Терминът е 05 Май 2025 🙂
За мен това е първа бременност и ще се радвам да обменяме информация.
Успех на всички и лека бременност!

Здравей и аз съм с първа бременност, до момента съм с 2 прегледа 7ма и 9 та седмица и търся специалист в Пловдив за 12седмица скрийнинг, но се опасявам, че съм закъсняла да си запазя час

# 443
  • София
Момичета, на някоя от вас сакчето при прегледа 5-6 седмица да е било с яйцевидна форма, а не съвсем кръгло?

# 444
Момичета, на някоя от вас сакчето при прегледа 5-6 седмица да е било с яйцевидна форма, а не съвсем кръгло?
Моето на прегледа в 5+4 беше по-издължено и дори не беше с яйцевидна форма 😀 Но в 8+2 на последния преглед беше супер. Не се притеснявай. А и лекарят щеше да каже, ако вижда проблем вероятно. Според мен с времето се нормализират нещата.

# 445
  • Sofia
Добре дошли на новите момичета! Flowers Rose
Аз нали съм родом Пловдивчанка и предните бременности ги следих там, тогава на фетална морфология ходих при доктор Даскалов.

Някоя от вас много добре беше описала как се чувствам и аз спрямо храната.
На моменти ми се гади от глад, гади ми се от слюнката ми, до скоро не можех да пия вода изобщо.
От няколко дни има подобрение - поне сутринта ми не започва веднага с гадене. Този уикенд хапнах пастет, еклери, домати,ябълка, но пък за сметка на това вечер трудно заспивам заради киселини. Нямам търпение да отмине този период.

# 446
Здравейте на всички Simple Smile много се радвам , че открих тази тема , моят термин е на 03.05.2025

# 447
Avienda, ще отмине и това. Heart
Darsybo, добре дошла. Имаш ли някакви симптоми, как се чувстваш? Blush

# 448
Avienda, радвам се, че се чувстваш по-добре! Пастетът не е от препоръчителните храни по време на бременност, не е добре да се консумира Simple Smile Поне такава информация имам аз.

Добре дошли на новите момичета! Flowers Rose
Аз нали съм родом Пловдивчанка и предните бременности ги следих там, тогава на фетална морфология ходих при доктор Даскалов.

Някоя от вас много добре беше описала как се чувствам и аз спрямо храната.
На моменти ми се гади от глад, гади ми се от слюнката ми, до скоро не можех да пия вода изобщо.
От няколко дни има подобрение - поне сутринта ми не започва веднага с гадене. Този уикенд хапнах пастет, еклери, домати,ябълка, но пък за сметка на това вечер трудно заспивам заради киселини. Нямам търпение да отмине този период.

# 449
Avienda, ще отмине и това. Heart
Darsybo, добре дошла. Имаш ли някакви симптоми, как се чувстваш? Blush
Благодаря много за топлото посрещане Simple Smile
Добре се чувствам , след седмица влизам в 4 месец и все по-добре се чувствам , симптомите ми от началото започват да отшумяват .
 Единствено сега усещам придърпвания от двете страни на корема и болки в таза и костите 😃 много е странно сякаш ми се разпъват костите , но аз съм доста слаба забременях 48кг, в момента съм 52кг и АГ ,каза че нормално . Пия Утрогестан, Нош-па и Магнерот, заедно с Фолиева и витамини .
При вас как са нещата момичета?
И понеже видях, че сте водили дискусия за мазането против стрии , аз някъде от 2 седмици вече се мажа, защото започна да ми расте корема. Приятелка ме посъветва да мажа и бедрата и хълбоците, защото там кожата се разпъвала също.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 08:43 от Darsybo123

Общи условия

Активация на акаунт