С термин май 2025

• 34 997
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Avienda, радвам се, че се чувстваш по-добре! Пастетът не е от препоръчителните храни по време на бременност, не е добре да се консумира Simple Smile Поне такава информация имам аз.

Felita, това съм го забравила, че е в списъка за забранени храни. Мъжът ми сготви дроб и го направи на пастет, хапнала съм 2 филийки общо и то по малко,защото така или иначе не мога повече. Но занапред ще избягвам. Благодаря за напомнянето.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 14:29 от Avienda :)

# 451
Аз и с първата б и сега жияея на пастет някакъв обикновен пише детака закуска на него нищо ми няма не знам защо е забранен...

# 452
За пастета в интернет пише така:
"Допуска се единствено, ако пастетът е пастьоризиран и е опакован по определените стандарти."
Аз пък днес ядох пилешко филе с микс на Маги- четири сирена. Малко влязох във филм, че има вътре разни меки сирена на прах... Grinning
Darsybo, ти коя седмица си? Blush

# 453
Момичета, аз пък имах допреди седмица силно гадене, разстройство, повръщане, леко главоболие и изведнъж всичко отшумя, като ми беше лошо не исках никаква храна, освен някакви кисели неща- кисели краставици, маслини в буркан, лимони, а сега нямам грам симптом, все едно не съм бременна и си хапвам всичко, още се чудя да се радвам ли или всичко ще ми се върне тъпкано. 😆
С първата ми бременност имах адски киселини и заради тях повръщах през цялата бременност, сега също имам, но може да се издържи, приемливи са.
Капучино също пия, шоколадът много не ме влече, а аз без него не мога да живея по принцип, но и през първата ми бременност много него исках, а съм с момиче. Газираните напитки също вече не ми представляват интерес.
Исках да Ви питам, аз миналия път отидох при личната за направление за следене на бременността в 12 г.с и мисля и сега да изчакам до тогава, има ли някаква промяна, проблем ли ще е, че по пътя на логиката не би следвало да е.

# 454
"Допуска се единствено, ако пастетът е пастьоризиран и е опакован по определените стандарти."
Аз пък днес ядох пилешко филе с микс на Маги- четири сирена. Малко влязох във филм, че има вътре разни меки сирена на прах... Grinning
В 13 г.с
Hris89 според мен е хубаво вече да отидеш, прави ли обстойните кръвни изследвания?

# 455
  • София
Аз предполагам, че за пастета не е ок, понеже в черния дроб на животните често има паразити и техните яйца и ако се заразим ще е доста зле за изхода на бременността. Но тези купешките те не знам съдържат ли изобщо нещо истинско, то само по тази причина не трябва да се ядат. По-скоро домашните са тези, които може да са опасни.
Аз нямам проблем в това отношение - ям само печени картофи, черен хляб, солети. Супата вече не мога да я гледам. Месо - йок. Супер нездравословно се храня, осъзнавам, но гаденето е ужасно.

# 456
То аз сега трябва да съм 8-ма г.с и 2-3 дни, не съм правила нищо след прегледа с установяване на бременността.
Ще изчакам моята лична да се прибере от Гърция, че тази жена почива вече за 10-ти път 😆 и ще отида за направление, мислех, че е рано

# 457
Момичета кашлям ужасно гърло ме боли доки ми изписа някакви неща ма от 2 часа кашлям брутално някоя да каже някакъв метод или сироп който става?[video][/video]

# 458
То аз сега трябва да съм 8-ма г.с и 2-3 дни, не съм правила нищо след прегледа с установяване на бременността.
Ще изчакам моята лична да се прибере от Гърция, че тази жена почива вече за 10-ти път 😆 и ще отида за направление, мислех, че е рано

Ами към 10г.с ги правих аз , тъкмо като се върне 😀
 Hariom 1 пробвай мед със синап , на мен много ми помага, също така топло мляко с мед, от сиропите  досега само Стодал съм пила, бързо оздравяване 🙏

# 459
Когато сирената са минали термична обработка няма проблем да се хапват,в ястие/пица.. идеята е да не се ядъс сурови.

# 460
Момичета кашлям ужасно гърло ме боли доки ми изписа някакви неща ма от 2 часа кашлям брутално някоя да каже някакъв метод или сироп който става?[video][/video]
Hariom, действай с инхалации веднага, с физ.разтвор - ще успокои значително. Мисля, че си споменавала, че имаш малко дете, та предполагам инхалаторът ти е пръв помощник.

# 461
Sammy_west, аз в началото гледах всеки ден да хапвам авокадо и варено яйце за закуска на тост, нали уж здравословно, обаче сега направо не мога да ги гледам...
Hris, на мен ми пусна АГ кръвни, урина, микробиология, някои витамини и щитовидни като бях в 5+4 още. Но доколкото знам, на доста пускат след като ги запишат на ЖК. Моята АГ ми каза, че ще ме запише към средата на ноември 12-13 седмица.
Deili, права си. Обаче нямаше как да не се вкарам във филм простооо... 😅
Hariom, бързо оздравяване Flowers Four Leaf Clover

# 462
Мацки, днес бях на преглед, тъй като не издържах 4 седмици между прегледите 😅 бях при наййййй-любезната АГ - Д-р. Мария Ангелова - истинско съкровище сред лекарите в България. Намира се във Варна. Обясни ми всичко в подробности, дори ми го написа на снимките на бебчо да си ги имам нещата. Оказа се, че имам някакъв хематом и от него имах леко кафеникаво зацапване вчера. Каза ми, че ще се изчисти във времето и ми препоръча да си продължа терапията с Утрогестан, дори да го увелича на 3х2.

Относно храната, преди бременността се храних супер чисто котидж, авокадо, яйца, омлети, сандвичи пълнозърнести, но сега не мога да ги гледам дори тези неща 😅 авокадо само в салата и яйца вечер. Сутрин само сандвичи с пуешко и кашкавал или сирене и розов домат ме спасяват.

И още един канал за тренировки препоръчвам, имах страшна мускулна треска на краката след една от програмите. Има плейлисти за 1,2 и 3 семестър. Аз започнах с 1-ви разбира се. Казва се NourishMoveLove. На следващия ден мога да кажа, че и червата ми усетиха ефекта от раздвижването, тъй като ми помогна много със запека, който имам откакто съм бременна 😅

Как сте вие? Някой има ли прегледи тази седмица? ☺

Между другото на някоя от вас да ѝ пада косата в повече? Не мога да разбера как може по толкова много да пада.

# 463
Мацки, днес бях на преглед, тъй като не издържах 4 седмици между прегледите 😅 бях при наййййй-любезната АГ - Д-р. Мария Ангелова - истинско съкровище сред лекарите в България. Намира се във Варна. Обясни ми всичко в подробности, дори ми го написа на снимките на бебчо да си ги имам нещата. Оказа се, че имам някакъв хематом и от него имах леко кафеникаво зацапване вчера. Каза ми, че ще се изчисти във времето и ми препоръча да си продължа терапията с Утрогестан, дори да го увелича на 3х2.

Относно храната, преди бременността се храних супер чисто котидж, авокадо, яйца, омлети, сандвичи пълнозърнести, но сега не мога да ги гледам дори тези неща 😅 авокадо само в салата и яйца вечер. Сутрин само сандвичи с пуешко и кашкавал или сирене и розов домат ме спасяват.

И още един канал за тренировки препоръчвам, имах страшна мускулна треска на краката след една от програмите. Има плейлисти за 1,2 и 3 семестър. Аз започнах с 1-ви разбира се. Казва се NourishMoveLove. На следващия ден мога да кажа, че и червата ми усетиха ефекта от раздвижването, тъй като ми помогна много със запека, който имам откакто съм бременна 😅

Как сте вие? Някой има ли прегледи тази седмица? ☺

Между другото на някоя от вас да ѝ пада косата в повече? Не мога да разбера как може по толкова много да пада.

Аз тази седмица ще правя Прена Тест мисля, че така се казва Simple Smile
Иначе и на мен много ми капе косата и си взех шампоан на Клоран с хинин и има значително подобрение, малко е по-скъпичък но и преди съм го ползвала и ми действа

# 464
  • Варна
С този хематом не е желателно да се правят упражнения. Първия триместър не е препоръчително да се правят подобни неща. И аз в петия месец при предната ми бременост играх хора и нямаше проблем, но първите три месеца доста си полежах. Аг не каза ли повече почивка и без секс?

Общи условия

Активация на акаунт