С термин май 2025

• 34 950
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Добре дошла, independent!

Моята АГ ми спомена за цени от 1000-1300-1800 за CellsGenetics. Но и аз не съм много наясно, търся информация и за Eurofins Biomnis 😅

Относно гърдите - може би това ми е любимата част, освен болката, видът им в жесток 😂
Чакай да видиш какво става като родиш хахаха поне при мен бяха може би тройно по-големи (затова се и нацепих де). Аз съм слаба и с малък бюст и все едно бях със силикон. По спомени мисля, че към 8-9 месец даже ми течеше и коластра. Sweat Smile

Същата работа и при мен, да очаквам нацепване значи 😭😂

Ще им се радвам сега, че после след кърменето съм чувала, че нещата отиват много на зле, надявам се да не е чак толкова, но каквото такова 😅

# 511
  • Sofia

Моята АГ ми спомена за цени от 1000-1300-1800 за CellsGenetics. Но и аз не съм много наясно, търся информация и за Eurofins Biomnis 😅

Относно гърдите - може би това ми е любимата част, освен болката, видът им в жесток 😂
Чакай да видиш какво става като родиш хахаха поне при мен бяха може би тройно по-големи (затова се и нацепих де). Аз съм слаба и с малък бюст и все едно бях със силикон. По спомени мисля, че към 8-9 месец даже ми течеше и коластра. Sweat Smile

Ще им се радвам сега, че после след кърменето съм чувала, че нещата отиват много на зле, надявам се да не е чак толкова, но каквото такова 😅

Аз мога да споделя моя опит. Както писах вече увеличи се размера им,после постепенно станаха нормални по време на кърменето. Година по-късно аз пак бременна,пак същата въртележка. Когато приключих да кърмя и второто дете( горе долу около година всяко) направо изчезнаха. Бях толкова шокирана и тъжна ,но в последствие след време се оправиха нещата и пак си имах нормален малък бюст,е вече със следи от белези. Ама някой друг път мога да разкажа повече за преживяванията ми с кърменето. 😊

# 512

Аз мога да споделя моя опит. Както писах вече увеличи се размера им,после постепенно станаха нормални по време на кърменето. Година по-късно аз пак бременна,пак същата въртележка. Когато приключих да кърмя и второто дете( горе долу около година всяко) направо изчезнаха. Бях толкова шокирана и тъжна ,но в последствие след време се оправиха нещата и пак си имах нормален малък бюст,е вече със следи от белези. Ама някой друг път мога да разкажа повече за преживяванията ми с кърменето. 😊

Лелее, благодаря ти! 🙏🏼Това звучи доста мотивиращо! Стига да е нормален, ще съм супер щастлива.

# 513
Момичета, имате ли болки? Мен от време на време ме наболява корем, но не е силно, по-скоро като се натоваря повече физически. АГ каза да вземал но шпа, но още изчаквам понеже не е непрекъсната болка.

# 514
Здравейтеее!
Включва се още една бъдеща мама в 8 г.с. с термин 25.05.2025 г.

Интересно ми е да чета вълненията, коментарите и мненията ви, но най-интересно ми е какви супер-мами сте без никакви симптоми! Laughing
От десетина дни живея с непоносимост към 90% от миризмите, храните и... хората. Laughing
А и ако някога съм се шегувала, че искам да си сложа силикон, след тези ултра бомби, с които се сдобих за отрицателно време, вече съм убедена, че никога не бих си причинила този тежък дискомфорт. Simple Smile

Тъй като това ще е първото ми бебче, все още съм доста неориентирана от към тестове и прегледи. В 10 г.с. съм на преглед и за информация относно предстоящото.

Тук имаме ли бъдещи мами от Пловдив?
Повечето НИПТ са с обявени цени, но не намирам в Cellgenetics. Някоя има ли инфо?

Леко, успешно и безпроблемно бременеене на всички! Flowers Hibiscus

Мога да помогна за Cellgenetics -  най-разширеният пакет е 1900, помня, защото правих него. По спомен, другите бяха 1400 или 1500 и вече за най-базовия да не излъжа, но около 1200...утре ще издиря брошура или каквото имах и ще кажа Simple Smile

# 515
  • Варна
Момичета, имате ли болки? Мен от време на време ме наболява корем, но не е силно, по-скоро като се натоваря повече физически. АГ каза да вземал но шпа, но още изчаквам понеже не е непрекъсната болка.
Но шпа в еднократни дози надали ще навреди. Има някои изкарват половината бременост с 3х1 но шпа. Доколкото знам чак толкова не е желателно, тъй като изглажда шийката на матката. При предната ми бременост пиех три пъти по около 10 дни, нямаше проблем. С тази ми се наложи около 5-6 седмици. Много често го съчетават докторите с магнезий- при болки в кръст, корем, предърпвания, контракции и прочие.

При мен пък се появи запек. Днес ще съм на плодове.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 08:15 от Neli___

# 516
  • Varna
Но шпа в еднократни дози надали ще навреди. Има някои изкарват половината бременост с 3х1 но шпа. Доколкото знам чак толкова не е желателно, тъй като изглажда шийката на матката. При предната ми бременост пиех три пъти по около 10 дни, нямаше проблем. С тази ми се наложи около 5-6 седмици. Много често го съчетават докторите с магнезий- при болки в кръст, корем, предърпвания, контракции и прочие.

При мен пък се появи запек. Днес ще съм на плодове.

На последния ми преглед ми казаха да пия но шпа до 3х1 за болките, за да не се получи отлепване от контракциите Flushed
Аз изобщо не съм пила, защото болките ми са съвсем леки (в пъти по леки от колкото при менструация) и не съм сметнала за нужно...

# 517
Дали са контракции? Не е ли рано? Съжалявам, ако е глупав въпрос, но ми е първа бременност

# 518
И аз влизам с тъп въпрос…
Яде ми се суши и то много 😳
Ама сушито, което аз ям е с Филаделфия и пилешко 😀 да си позволя ли или да се въздържа 😔 изчетох една тема тук във форума ама от  2009 година и има много противоречиви мнение … таааа искам и вашето …

# 519
И аз влизам с тъп въпрос…
Яде ми се суши и то много 😳
Ама сушито, което аз ям е с Филаделфия и пилешко 😀 да си позволя ли или да се въздържа 😔 изчетох една тема тук във форума ама от  2009 година и има много противоречиви мнение … таааа искам и вашето …
Аз лично не виждам проблем да ядеш суши с пиле и филаделфия или от тези с краставичка и т.н. Нали е сготвено Grinning
За Но шпа и аз бях мяркала някъде по темите, обаче се споменаваше да се пие до определена по-напреднала седмица, доколкото си спомням. Най-добре питайте АГ.

# 520
  • Варна
Писах за контракции, които са на по-късен етап. В най-общ случай при неразположение изписват ношпа и магнезий.
А иначе е възможно в малки седмици матката да контрахира. Например при инвитро след трансфер точно за това го изписват- матката да не контрахира след ембриотрансфер, за да не премести ембриона, както е моя случай в момента. След имплантацията се продължава да се пие, за да е спокойно мястото. В момента вече не го пия. При предната ми бременост /естествено забременяване/ съм го пила поради това, че корема ми ставаше като камък в малките седмици, болеше ме кръст и корем от претоварване и недостатъчно почивка. Имах и леки зацапвания.
Имам предвид, че еднократни вземания няма да навредят, ако някои има големи неразположения.
Моя праг на болка е доста висок и за леки предърпвания не бих взела.
И имайте впредвид, че е възможно АГ да види на ехограф, че има контракции, а вие да не ги усещате или да не знаете, че точно това усещане е контракция.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 11:45 от Neli___

# 521
  • Sofia
Писах за контракции, които са на по-късен етап. В най-общ случай при неразположение изписват ношпа и магнезий.
А иначе е възможно в малки седмици матката да контрахира. Например при инвитро след трансфер точно за това го изписват- матката да не контрахира след ембриотрансфер, за да не премести ембриона, както е моя случай в момента. След имплантацията се продължава да се пие, за да е спокойно мястото. В момента вече не го пия. При предната ми бременост /естествено забременяване/ съм го пила поради това, че корема ми ставаше като камък в малките седмици, болеше ме кръст и корем от претоварване и недостатъчно почивка. Имах и леки зацапвания.
Имам предвид, че еднократни вземания няма да навредят, ако някои има големи неразположения.
Моя праг на болка е доста висок и за леки предърпвания не бих взела.
И имайте впредвид, че е възможно АГ да види на ехограф, че има контракции, а вие да не ги усещате или да не знаете, че точно това усещане е контракция.

Точно така. Възможно е изобщо да не ги усещате. Това стягане на корема, за което споделя Нели е признак или болките в кръста/корема ( като при цикъл) и ако е тези неразположения са системни е добре да се споделят с АГ,за да прецени какво да приемате - нош па, магнезий или друго.  При такива оплаквания е добре да се лежи и почива повече, да не се вдига тежко, емоционалните вълнения също могат да доведат до стягания, та е много важно да се грижим за себе си.  MindyR, изобщо не ти е глупав въпросът, пази се и ако усетиш по-силна болка вземи нош-па . Flowers Tulip

Относно сушито - стига да няма сурова риба, останалите могат да се хапват - с краставичка, авокадо, пилешко.

# 522
Здравейте! ❤ Включвам се при Вас с термин 28 май ,2025г. Първа бременност. На 25 години съм .Една година опити и чудото стана.Само да вметна че съм с поликистоза .  Гинеколожката ми изписа УТРОГЕСТАН сутрин и вечер по едно. Искам да Ви попитам имате ли някакви оплаквания като например болки в кръста или задните части?🫣 И също така силна емоционална чувствителност ?

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 23:09 от Catlove

# 523
Catlove, добре дошла Hug Аз лично все още нямам болки в кръста. Иначе съм по-емоционална определено.
Утре имам преглед. Ако бебчето продължава да си върви малко напред, както миналия път, ще съм в 10+2. Прегледът ми е в 20:20 вечерта. АГ пусна извънреден час в супердок, за да си отида през две седмици. Малко се притеснявам. Миналата седмица имах малко стрес. Стискайте палци. Flowers Four Leaf Clover
В Лидл и тази седмица има дрешки за бременни. Аз се влюбих в панталоните. След малко отивам и за трите цвята. Дано имам късмет. 😀

# 524
Добре дошла, Catlove!
Точно заради поликистоза терминът ми се преизчисли с 3 седмици напред от последния МЦ и беше голямо притеснение, докато се установи, че всъщност е възможно и нормално, макар и рядко.

Болките в кръста ми бяха първите седмици, заедно с болките, наподобяващи менструални - 5 и 6 г.с.
От 2 седмици пия Алеракт 2х1 и освен болки в гърдите, които започнаха да намаляват, други нямам към момента.

За емоционална чувствителност не знам, но чувство за силно желание да убия разни дразнители - огромно. По принцип умея да игнорирам недоброжелателите и да отговарям с насмешка, но сега по-трудно се контролирам в запазването на добрия тон в стресови ситуации и в мен възтържествува чувството за справдливост, което води по-скоро до агресия. Та емоционалното ми състояние определено е по-остро и имам нужда от медитация (на всеки кръгъл час Laughing ). Притеснява ме как може да ми се отрази това, но за съжаление нямам копче OFF. Преди малко и аз си запазих извънреден час за утре за лично успокоение (и аз като Hope7930 след голяма доза стрес и нерви).

Ако някоя е намерила пряк път към спокойствието, отворени сме за съвети. Yum

Общи условия

Активация на акаунт