С термин май 2025

• 31 149
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета, вие решили ли сте кога ще спирате да работите? Взехте ли вече болнични и ако не, имате ли план кога ще вземете?
Аг-то ми каза, че още началото на ноември може да ми даде болничния (12г.с.), ноо мисля да изкарам до декември ( живот и здраве 16г.с.) . На работа още не знаят ама мисля след прегледа другата седмица да кажа, че поне физическата част да пропускам 😀😀

# 661
Да се включа и аз в темата.
Аз също вече не работя, защото съм учител в занималня, а ми се повръща непрестанно. Лошо ми е от всякаква храна, 24 часа в денонощието..... Карам на сухи филии, малини и ябълки.
От жк ми ги издават болничните, но аз си плащам 65 лв всеки месец, но пък никой реално не ме закача и комисията е просто формалност.

# 662
Здравейтее,

Аз съм с термин 20-ти май, първа бременност. Blush Flowers Hibiscus

Наскоро си мислих - май това е най-добрия тайминг - да е топло, пролетно като се родят бебенцата, а и да не ни е лятна жега последните месеци с корем. По-опитните ще кажат дали съм права Grinning (И дано моето дочака зодия близнак)

Уютна есен на всички Coffee Cookie

# 663
Здравейтее,

Аз съм с термин 20-ти май, първа бременност. Blush Flowers Hibiscus

Наскоро си мислих - май това е най-добрия тайминг - да е топло, пролетно като се родят бебенцата, а и да не ни е лятна жега последните месеци с корем. По-опитните ще кажат дали съм права Grinning (И дано моето дочака зодия близнак)

Уютна есен на всички Coffee Cookie

Да, това е прекрасно време, най хубавото според мен. Аз чакам второ, но първото ми също се роди през май, въпреки че беше с термин април, и е теле.

# 664
Моята фетална морфология мина .
Няма по-прекрасно чувство от това да ти кажат ,че бебето ти е здраво и се развива перфектно ! Другата седмица ще излязат и резултатите от БХС. Аг предположи ,че ще си имаме момиченце ,но със сигурност ще разберем на следващият преглед ,които е на 14.11 .

# 665
Млякосориз, добре дошла ☺🌺 аз съм със същия термин на 20-ти май, а аз самата съм на 19-ти май, не сме толкова лоши телетата 😅

Момичета и моят преглед мина днес, пуснахме БХС и ще излезе след седмица. Каза ми, че всичко е окей, чухме пулс, записа нещата. На ФМ съм чак на 22ри ноември в 13+3.

Исках да попитам, и по-специално Fluffy, къде се записа за ЖК? Д-р Симеонова ми каза, че не записвала до нова година, предполагам иска да се плащат прегледите, защото ми каза, че следващите ще са ми платени. Момичета, вие какво мислите? Трябва ли да ходя на платени или по тази ЖК? Всичко ми е много ново и не съм сигурна какво се прави 😅 ще съм благодарна за всякакви насоки от по-опитните мами 🙏🏼

Относно болничните, изобщо не съм мислила честно казано. Предполагам ще работя до февруари, ако е възможно. Аз също съм от вкъщи.

# 666
Аз също смятам, че да имаш пролетно бебе е най-добрия вариант. Късметлийки сме Grinning Моят термин е на 17.05. за момента, което ми харесва, защото много искам телче. Първоначалният ми термин беше 23.05., но вече втори преглед върви напред бебето с 6 дни.
Dreamer, чудесни новини. Сега вече ще си много по-спокойна. Моята е другата седмица и започвам от сега да се вълнувам много Grinning
На тези, които работите от вкъщи, благородно завиждам. Grinning

# 667
  • Варна
Харесвам и двете зодии. Все пак двама от любимите ми хора са тези зодии- майка ми е телец, мм е близнаци.
Единствения негатив е, че ще ги захранваме в зимния период, но пък тогава ще има тикви, картофи и ябълки предоволно Simple Smile Ще оправим положението с тях.

# 668
И аз да се включа с резултати от ФМ, бебо се развива много добре. Оказа се че съм с термин на 13 май 😅 утре съм на БХС явно тъй като прегледа ми беше късно беше късно и за самото изследване. Ако някой от Пловдив се чуди къде да иде на ФМ с две ръце мога да кажа д-р Амалиев младши. За съжаление не мога да се следя при него/ЖК и за момента ще продължа с Д-р Лазороски в Селена.

# 669
И аз да се включа с резултати от ФМ, бебо се развива много добре. Оказа се че съм с термин на 13 май 😅 утре съм на БХС явно тъй като прегледа ми беше късно беше късно и за самото изследване. Ако някой от Пловдив се чуди къде да иде на ФМ с две ръце мога да кажа д-р Амалиев младши. За съжаление не мога да се следя при него/ЖК и за момента ще продължа с Д-р Лазороски в Селена.
Д-р Лазороски е супер
Аз съм от Пловдив, въпреки че вече не живея там

# 670
Нищо не разбирам от зодии, но съм съгласна, че пролетното бебе е супер. 😁
Предишната ми бременност беше през лятото. Бях огромна и тежка в най-големите жеги. Плюсът беше, че не си купувах дрехи за бременни, а по-свободни рокли, които носих и това лято.

Видях, че в темата има и други майки, които ще са с породени деца. Какво ще правите с работата и майчинството? Някъде чета, че е по-добре да се “върнеш” на работа и да си вземеш болничен.
Аз съм планирала да се консултирам с една счетоводителка, но все не успявам да стигна до там, а май трябва да се задействам.

# 671
Дали на някой му става лошо, ако яде сладко? Яде ми се, дори малко да хапна веднага ми прилошава.

# 672
  • Варна
Единия вариант е просто от бременността да ти прилошава.
Другия вариант, за който аз се сещам, е да имаш проблем с кръвна захар. Спомени го на АГ или ЛЛ евентуално обременяване с глюкоза да ти направят, освен стандартното изследване за кръвна захар. Някой да ме поправи, ако нещо изпускам Simple Smile Нямаме ли си някое мединско лице в групата Simple Smile

# 673
Аз пък страдам от ежедневно главоболие  направо вече не издържам. От сутрин до вечер ме боли ,въпреки парацетамола . Някакви съвети ?

# 674
  • Varna
Исках да попитам, и по-специално Fluffy, къде се записа за ЖК? Д-р Симеонова ми каза, че не записвала до нова година, предполагам иска да се плащат прегледите, защото ми каза, че следващите ще са ми платени. Момичета, вие какво мислите? Трябва ли да ходя на платени или по тази ЖК? Всичко ми е много ново и не съм сигурна какво се прави 😅 ще съм благодарна за всякакви насоки от по-опитните мами 🙏🏼

Аз се записах при д-р Петинка Цветкова. Хареса ми и прегледа, и отношението на лекарката. Малко на рецепция е лек хаос - има едни млади момичета дето се обучават и не са много наясно как трябва да се случат нещата, но... преживява се, за мен не е края на света.

На мен Симеонова преди 2 седмици направо си ми каза, че не записва за ЖК и да си търся другаде.. Не сме обсъждали вариант да ходя на частно няколко месеца и после да ме записва. Не знам и на практика дали е възможно, защото при записването ти създават нещо като досие, в което подробно се описва здравословното ти състояние, болести в рода, вземат ти мерки на таза, на корема... и т.н. Та всички тези неща не знам дали биха се навили да ги правят в рамките на обикновен гинекологичен преглед.

А по темата за болничните - аз от тази седмица вече не съм на работа. Издадоха ми 14-дневен и като изтече ще ходя на ЛКК, за което ме предупредиха, че се заплаща 30 лв., което е нищо на фона на работните мъки от които ме оттървават. Най-накрая успявам да се наспя и лека-полека започвам да изпитвам трепетно вълнение, а не само стрес и напрежение Flowers Four Leaf Clover

Вчера ми излезе БХС... не знам защо бях разбрала, че би следвало да показва и риска от прееклампсия, но не виждам нещо такова да е упоменато. Някой с готови резултати да сравним?
Ето моите:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт