Кръвоизлив

• 1 264
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте в сряда следобед ми правиха абразио по спешност силен кръвоизлив и хемоглобин 62,понеже толкова ни е пропаднал града днес ме изписаха без да кажат какво се пие и колко дена ако някой от вас е минал имате кървене след това аз съм на 45 и се водя в предменопауза

# 1
Е, ти защо не попита лекаря има ли нужда и какво да пиеш?
Потърси си лекуващия лекар или твоя гинеколог и обсъди нещата с него. На твое място не бих се лекувала по форуми.

# 2
Е, ти защо не попита лекаря има ли нужда и какво да пиеш?
Потърси си лекуващия лекар или твоя гинеколог и обсъди нещата с него. На твое място не бих се лекувала по форуми.
Нишо ти няма само ще чакаме хистология

# 3
Ами, щом са ти казали така, не остава нищо друго, освен да чакаш...
Съжалявам, знам колко е трудно това чакане. Надявам се, че всичко ще е наред и резултатът ще е добър.
Стискам ти палци!

# 4
При този хемоглобин минимум желязо. Личният лекар да ти види кръвните изследвания.

# 5
  • София
Потърси лекуващия лекар.
След абразио, особено спешно, се пие антибиотик и пробиотик, а желязо с толкова нисък хемоглобин се приема между 3 и 6 месеца и се следи всеки месец.
И ти се полагат 30 дни болнични.

# 6
На тоя хемоглобин си за кръвопреливане.

# 7
  • София
Всъщност, правиха ли ти кръвопреливане?
Вкл. трябва и на плазма.
На мен зимата в същата ситуация, но ХГ 45 - директно ми преляха 3 банки кръв, 3 банки плазма и чак тогава ми направиха абразиото, защото преди това не смееха.

# 8
Ами, щом са ти казали така, не остава нищо друго, освен да чакаш...
Съжалявам, знам колко е трудно това чакане. Надявам се, че всичко ще е наред и резултатът ще е добър.
Стискам ти палци!
благодаря

# 9
  • Козлодуй
Голяма доза Витамин C е против кръвоизлив - течен

# 10
  • София

В подобни случаи потискането на кръвоизлива е опасно.
При мен точно това (предписано от лекари лечение за уж овладяване на кървенето) доведе до удължаване и задълбочаване на проблема, заради което се докарах до спешно отделение.
Най-доброто решение е бързо посещение на специализирана АГ болница.

# 11

В подобни случаи потискането на кръвоизлива е опасно.
При мен точно това (предписано от лекари лечение за уж овладяване на кървенето) доведе до удължаване и задълбочаване на проблема, заради което се докарах до спешно отделение.
Най-доброто решение е бързо посещение на специализирана АГ болница.
Аз съм след кюртаж и изписана и да кажа че 2 банки имам но кога спира течение никой неказва

# 12
  • София
Разбрах, че си след и затова ме изненадва, че нищо не са ти обяснили.
Щом са ти преливали кръв, това е добре.
Но задължително питай за АБ и за желязо. Би трябвало да ти изпишат не просто добавка, а желязосъдържащ препарат с рецепта. Пробиотик можеш да питаш направо в аптеката да ти препоръчат. Аз директно питах за такъв след АГ операция, но не помня как се казваше.
Течението може да продължи около 15 дни, но може да спре по-рано или ти цапа и по-дълго. Важното е, че не трябва да имаш изразено кървене. При такова трябва да отидеш на лекар.
Профилактичен преглед се прави на 30-тия ден при лекаря, който те е оперирал, а имаш право и на още 1 преглед при него в рамките на възстановителния период (при проблем).

# 13
Разбрах, че си след и затова ме изненадва, че нищо не са ти обяснили.
Щом са ти преливали кръв, това е добре.
Но задължително питай за АБ и за желязо. Би трябвало да ти изпишат не просто добавка, а желязосъдържащ препарат с рецепта. Пробиотик можеш да питаш направо в аптеката да ти препоръчат. Аз директно питах за такъв след АГ операция, но не помня как се казваше.
Течението може да продължи около 15 дни, но може да спре по-рано или ти цапа и по-дълго. Важното е, че не трябва да имаш изразено кървене. При такова трябва да отидеш на лекар.
Профилактичен преглед се прави на 30-тия ден при лекаря, който те е оперирал, а имаш право и на още 1 преглед при него в рамките на възстановителния период (при проблем).
Търсих жена гинеколог където ми прави кюртаж и я помолих нещо да ми даде и ходих в частния кабинет

# 14
  • София
Нищо не разбрах.
Частният кабинет няма общо.
Кюретажът ти в частния ли кабинет беше? При такъв хемоглобин това е престъпление, още повече, че ти се полагат болнични и 2 безплатни прегледа след манипулацията. И не става дума да ти даде нещо, а да ти изпише адекватна рецепта за лечение,защото толкова нисък хемоглобин и/или евентуално възпаление могат да ти докарат още куп проблеми.
Полът на лекаря какво общо има?

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 07:22 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт