Диви и красиви - онлайн риалити (тема 4)

• 34 463
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • София
След днешния епизод съм на кантар. От една страна ми хареса, че взеха собствено и категорично решение да изгонят Теа. Дискусията също смятам, че беше показателна за нагласите в обществото. Да, насилието от мъж към жена е много по-опасно, но това не прави насилието от жена към мъж безобидно или по-допустимо. Някои от изказаните мнения бяха възмутителни. Добре че не се съобразиха с мнозинството. Дотук добре, обаче...

Теа беше оставена да вилнее още време в къщата, което си беше за чист сеир. През това време можеше са удари още някой, особено предвид, че беше афектирана. Недопустимо. Поведението на Гош - чашата и стола, също е опасно и недопустимо. Пространственото обяснение на Теа на синхрона си беше типична защитна пледоария на насилник, нямаше нужда да й се дава платформа. Вижда се, че тя вина в себе си не вижда и вместо това се изкарва жертва. Останах с впечатлението, че подготвят вариант да бъде върната. Да видим ще го направят ли. И като се замисля, колко щеше да бъде спестено, ако беше изгонена при първия удар/агресия. Константин, Йоан, Симеон... Колко са нужни? Някакъв лош вкус оставя цялата работа.

Стана ми мъчно за Симеон... Ако е бил искрен, значи е идеалната жертва. Много жалко, ако е продължил да се занимава с Теа и наистина вярва, че е имал някакъв прогрес с нея. Жената е за специализрана помощ.

# 241
Здравейте! Забелязвам, че твърде много спойлери се пускат както от продукцията, така и от самите участници. Не знам дали причината е, че това е първи сезон – обикновено така се случва и в други предавания. Хаха, няма да си кривя душата, фен съм на спойлерите, но за някои хора е точно обратното. Предполагам, че всички сме наясно още сега как горе-долу ще се стекат нещата. Не смятам да разказвам спойлери, защото, както споменах по-горе, не искам да убивам зрителския интерес. Моето мнение е, че изгонването на Теа беше най-правилното решение. Не желая да давам оценка на нея като човек, защото виждаме малко от всеки един участник (няма как всички да се разгърнат напълно). Въпреки това, не оправдавам постъпката ѝ по никакъв начин. Както прочетох и в други мнения, очевидно момичето наистина има някакви травми. Малко ми се струва пресилено това с нейните „емоции“. Всички сме хора и всички имаме емоции, но тя ги изразява по много лош начин.
Относно Гош, смятам, че той го направи изцяло за пред камерите. Позицията му беше сравнително правилна, и няма нищо лошо да я отстояваш, но прекали с тези циркаджийски номера. Нека не забравяме, че именно той преди няколко месеца сътвори фалшив скандал публично с една „инфлуенсърка“ с цел привличане на внимание и лайкове.
По въпроса за агресията, независимо дали е от мъж към жена или от жена към мъж, за мен и в двете ситуации е абсурдно и недопустимо, без значение с каква сила се удря. Нямаш право да вдигаш ръка срещу друг човек. Интересно ми е, че Симона защитава Теа с аргумента, че имала "нежна и лека ръка", и че Симеон няма да усети нищо и няма да го боли. Но ако утре Теа роди и прояви агресия към детето си, било то с "шамарче" или "ритниче", защото, както знаем, понякога децата могат да те изкарат извън кожата ти, тогава пак ли ръката на Теа ще е нежна и детето няма да усети нищо? И тогава ли ще бъде оправдано като "неволно ударче"?

# 242
  • България
Теа и нежна ръка в едно изречение е несъвместимо. Едричка, набита, яка, мускулеста и опасно болна е. Тренирала е в спортно училище. Трябваше Барбара да й покаже какво е "лека женска ръка".

Абсолютно ми е все тая за Теа, единствено да седи далеч от хората. Ако Симеон я търпи в днешно време си е негов проблем и няма да му съчувствам. Сам си е избрал отровата. На Теа пожелавам да спре да наранява хората, може да се само разрушава колкото желае.

# 243
Женското насилие над мъже е силно подценявано не само в България. Имам един познат, след много случки в последната жена му едва не го уби, той беше в болница, тя беше затворена, но накрая й прости и я прибра.Това се случва извън България.
Обикновено чета, не пиша, но поведението на Теа много ме шокира. Тя не съжалява за нищо под никаква форма. Бяха я оставили да се сбогува с останалите участници, а тя успя да се заяде и да вдигне скандал. Не знам за останалите зрители, но аз лично не бих искала да я гледам в подкаст.

# 244
Абсолютно съм съгласна с мненията ви! Много точно казано – не съжалява и въпреки всичко, на финала отново вдигна скандал. В един момент се заблуждаваш, че има капка осъзнатост в нея, а после заявява: "Заради еди си кой напускам." Проблемът на Теа си е самата Теа. Има много да работи по себе си, освен това да си слага гланц през 10 минути.Joy
Доколкото разбрах, Ния Косара има някакъв конфликт с Неделчо и са разделени. Блокирала е него и страницата на предаването. Само да спомена, че не съм 100% сигурна дали тази информация е вярна – просто видях коментари под профилите на участниците. Предполагам, скоро ще разберем.

# 245
Здравейте! Забелязвам, че твърде много спойлери се пускат както от продукцията, така и от самите участници. Не знам дали причината е, че това е първи сезон – обикновено така се случва и в други предавания. Хаха, няма да си кривя душата, фен съм на спойлерите, но за някои хора е точно обратното. Предполагам, че всички сме наясно още сега как горе-долу ще се стекат нещата. Не смятам да разказвам спойлери, защото, както споменах по-горе, не искам да убивам зрителския интерес. Моето мнение е, че изгонването на Теа беше най-правилното решение. Не желая да давам оценка на нея като човек, защото виждаме малко от всеки един участник (няма как всички да се разгърнат напълно). Въпреки това, не оправдавам постъпката ѝ по никакъв начин. Както прочетох и в други мнения, очевидно момичето наистина има някакви травми. Малко ми се струва пресилено това с нейните „емоции“. Всички сме хора и всички имаме емоции, но тя ги изразява по много лош начин.
Относно Гош, смятам, че той го направи изцяло за пред камерите. Позицията му беше сравнително правилна, и няма нищо лошо да я отстояваш, но прекали с тези циркаджийски номера. Нека не забравяме, че именно той преди няколко месеца сътвори фалшив скандал публично с една „инфлуенсърка“ с цел привличане на внимание и лайкове.
По въпроса за агресията, независимо дали е от мъж към жена или от жена към мъж, за мен и в двете ситуации е абсурдно и недопустимо, без значение с каква сила се удря. Нямаш право да вдигаш ръка срещу друг човек. Интересно ми е, че Симона защитава Теа с аргумента, че имала "нежна и лека ръка", и че Симеон няма да усети нищо и няма да го боли. Но ако утре Теа роди и прояви агресия към детето си, било то с "шамарче" или "ритниче", защото, както знаем, понякога децата могат да те изкарат извън кожата ти, тогава пак ли ръката на Теа ще е нежна и детето няма да усети нищо? И тогава ли ще бъде оправдано като "неволно ударче"?

И все пак ще споделиш ли някой спойлер? Със сторита ли се издават, или с коментари? Аз например съм забелязала, че Ина и Йордан коментират в тик ток, тагват се, харесват си коментарите, закачат се! Не знам дали това може да се има за спойлер, но е доста често и ми прави впечатление!

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 08:12 от Борислава Б. 765758

# 246
Жалко за Ния и Неделчо - някак си ми бяха симпатични като двойка.

# 247
Гош ми стана хем смешен, хем противен още като искаше сметка от Теа защо не е гласувала за него. Подобно поведение издава хем слабост (неумение да се губи), хем високо его. Хвърлянето и чупенето пък съвсем го дискредитираха. Това също е насилие.
Йоан с право му поиска сметка, но вместо да наблегне на постъпката, наблегна на скъпоценния си крак, с което отново генерира комичен ефект. Виж, за колана с право се възмущаваше. Не знам какво забавно са открили останалите в това да се удря човек с всичка сила с катарамата. Чест му прави, че не се развика (разрева 😛) в този момент. (Ей на, намерих с какво да го поФаля.)
Направи ми впечатление, че си измислят ситуации, за да е забавно на зрителя. Ми благодаря, ама няма нужда да ми играете сценки, предобряте.
Симонка си е куха кратунка, както нееднократно вече показа. Агресията няма пол. А и както се видя, нежните женски краченца могат да докарат трайни последствия. Издиша компетентната ѝ юридическа експертиза.
Изобщо не ми стана ясно защо посветиха целия епизод на Теа. Тъпо. Можеха да започнат с това за 10 минути (то и толкова си беше съществената част) и после да си продължат с останалите. Половината участници почти не ги лови камерата, а на други се набляга прекалено.
Ще видим защо плака Николета, с тези сценаристи е възможно совите да не са това, което са. Ако е заради Гош, ще излезе и тя доста куха кратунка, че му е повярвала.
За Теа всичко сте казали. Агресивен емоционален изнудвач е тя. Може и да е вярно това за семейството, но първо грозно е така да вади скелети от гардероба с цел да оправдае собствената си неадекватност и второ подобен довод може да важи в детските и тийнейджърските години, не за възрастен. И аз ѝ пожелавам да коригира проблемните си черти и да бъде щастлива, но не съм оптимист.

# 248
Аз не коментирах този път Гош много, защото мисля, че реакцията му беше един от поредните му актьорски напъни, реши, че това е звездният му миг. Останалите също решиха, че е подходящ момент да се отърват от натрапника.

Спойлерите основно идват от подкаста, аз такива лайквания на снимки и сторита, не го приемам за спойлер. Всеки вече знае, че това е много явно и даже го правят нарочно.

# 249
Аз не коментирах този път Гош много, защото мисля, че реакцията му беше един от поредните му актьорски напъни, реши, че това е звездният му миг. Останалите също решиха, че е подходящ момент да се отърват от натрапника.

Спойлерите основно идват от подкаста, аз такива лайквания на снимки и сторита, не го приемам за спойлер. Всеки вече знае, че това е много явно и даже го правят нарочно.

Може и аз да не съм забелязала спойлерите в подкастите! Канят хора, които са част от продукцията примерно Едис Пала! То е ясно, че човек от “кухнята” няма да каже нищо! И ми е най-любимо като такива хора кажат ами “гледайте ще е интересно…ще има динамика”! Тоест не се анализира обективно, защото все пак този човек е от екипа, което мен ме дразни!

# 250
  • София
Човек от "Кухнята" няма да каже нищо. 🤣
Явно първите подкасти не сте ги гледали. 😃

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 08:52 от sea.sea

# 251
Ами в последния подкаст реално Мишо каза какво се очаква да стане в епизода, след като Камелия го притисна, че продукцията трябва да вземат ясна позиция, относно Теа. Споделят постоянно и допълнителна информация за участниците и отношенията им, от която се разбират много неща. Някои неща ги нагласихме и от трейлъра.

# 252
Теа сигурно е имала проблемното детство, с което се оправда, но както вече казахте тя е на възраст, в която трябва да знае, че всеки сам носи отговорност за постъпките си. Отдавна е минала възрастта, в която се избира модел на поведение и ако нямаме пример вкъщи, го вземаме отвън.

Според Симона едно шамарче от жена не е нищо, но да поразсъждаваме – едно човешко същество удря друго човешко същество. Второто според първобитните закони има право да отвърне и като ѝ отпери един... Като се борим за равнопоставеност между половете да го правим за всичко.

# 253
За мен аргументът: Ама то всички го приеха на шега, не важи. Получава се нещо като кое е първото: кокошката или яйцето? Ако мъж размяташе колана и в действителност удареше жена, Симона първа щеше да дотича и да обясни колко недопустимо е поведението му, че забавлението трябва да има граници и мярка и никой нямаше да се смее. Защото обаче сме нормализирали насилието генерално като общество ("децата само си играят", "тя онази битата най-вероятно си го е заслужила, защо стои там като не ѝ харесва", "ама тя нищо не може да му направи, защото е нежна"), всички стоят, гледат и се смеят. Та агресията на жените е по-малко опасна, или просто ние до такава степен сме ѝ свикнали, че не я забелязваме и я приемаме на шега? Много по-рядко се случва или просто мъжете ги е срам  да отидат и да си признаят, защото пак ще им се смеем и ще ги наричаме женчовци или дори защото така са свикнали с насилието, че не им прави впечатление?
Според мен това, което разказа Теа наистина обяснява цялостното ѝ поведение: жаждата за внимание, да бъде обичана и оценена, тъй като не го е получила от собствения си баща, агресията натрупана в цялото ѝ същество, поведението на жертва, независимо от ситуацията. Баща ѝ най-вероятно също е бил милият жертва на поведението на майка ѝ, на тежкия живот и т.н. Теа е била жертва на насилие, а в момента е жертва на собственото си поведение и манталитета на жертва. Така че напълно вярвам на тази част от разказа. Лошото е, че не знам дали някога ще разбере собственото си положение и дали ще извърви трудния път до осъзнаване на това, че в момента само тя си е виновна и всичко лошо си го навлича сама.
Не съм коментирала изобщо поведението на Гош, което също е недопустимо, но ясно потвърждава тезата ми по-горе за двойния стандарт. Теа може да раздава шамари, да удря с колани, да рита и хвърля, защото е нежна жена, но на Гош моментално скочиха. Не, не го оправдавам, заслужава да го изгонят независимо дали го е направил на шега/защото нервите му не са издържали или защото е искал да направи шоу, не може да избухваш и чупиш и Йоан с цялата си неадекватност е прав, че можеше да нареже някого.
Епизодът ми хареса, показа цялостното поведение на Теа, как съжалява уж много пред водещата, разкайва се, за да я върнат и после бам пак някой друг ѝ е виновен. Хубаво е да се види противоречието между думи и действия. Също е добре да се хвърли светлина върху нагласите на участниците към насилието. И дори успяха да загатнат за новата двойка. Дано наистина приключим с проявите на агресия и се върнем към двойките и стратегиите.
ПС Мисля, че шансът от предаване за любов да излезе двойка и то стабилна, е минимален. Нормалните хора не могат да се отпуснат и да бъдат естествени пред камерите, а и напрежението и очакването да се случи нещо точно в момента на снимане, също пречи и води до кринджавите ситуации.
Двойки излизат от предавания, в които не това е фокусът, там нещата могат да станат естествено. Докато си се концентрирал в нещо друго, намираш човек, който в действителност те привлича.

# 254
Здравейте! Забелязвам, че твърде много спойлери се пускат както от продукцията, така и от самите участници.

И все пак ще споделиш ли някой спойлер? Със сторита ли се издават, или с коментари? Аз например съм забелязала, че Ина и Йордан коментират в тик ток, тагват се, харесват си коментарите, закачат се! Не знам дали това може да се има за спойлер, но е доста често и ми прави впечатление!

В тази тема не се споделят спойлери.Ако искате спойлери, има отделна тема за тях.

Общи условия

Активация на акаунт