Киста на яйчника – 4

• 8 893
  • 189
  •   1
Отговори
# 120
Какви бяха оплакванията ви? Тоест как разбрахте за кистата?
Здравейте ,преди около месец разбрах че имам киста около 5см , пробвахме да я спукаме с Дуфастон като почти бяхме сигурни че няма да се спука…
Вчера отново бях на преглед там си е, пускахме туморни маркери слава на бога всичко е наред, сега следва да избера какъв вид операция да направя дали лапароскопска или отворена,към този момент съм склонна да избера отворена защото така или иначе съм раждала секцио въпроса ми е може ли да ми кажете минуси и плюсове на двата вида и горе долу имате ли идея колко време е самата операция опитвам се да се подготвя и психически и физически Sad благодаря на отзовалите се

# 121
  • София
Скрит текст:
Здравейте ,преди около месец разбрах че имам киста около 5см , пробвахме да я спукаме с Дуфастон като почти бяхме сигурни че няма да се спука…
Вчера отново бях на преглед там си е, пускахме туморни маркери слава на бога всичко е наред, сега следва да избера какъв вид операция да направя дали лапароскопска или отворена,към този момент съм склонна да избера отворена защото така или иначе съм раждала секцио въпроса ми е може ли да ми кажете минуси и плюсове на двата вида и горе долу имате ли идея колко време е самата операция опитвам се да се подготвя и психически и физически Sad благодаря на отзовалите се

Аз избрах лапароскопия, мисля, че възстановяването е несравнимо по-бързо. На другия ден вече ходех спокойно, след седмица дори не усещах къде е била интервенцията.

# 122
На Яна кистата е много малка за операция. Сега вече дали да пробвате с хапчета или само да я следите е ваше решение

Бубана твоята колко е ?

На мен ми откриха кистата март - април и се оперирах декември. Определено избързах, но така или иначе щях да я махна.

Ами тя е около 4см, значи доста сте чакала всъщност,защото на мен ноември ми я откриха и ще я махам скоро. Къде се оперирахте?

АГ Варна при д-р Германов.

Не съм от тези които се въстановиха светкавично след лапаро-то, но смятам категорично, че няма място за сравнение, покрай познати които са имали отворени опереции.

# 123
Един месец пиене на хапчета наистина е малко. По-добре пробвайте още, със сигурност е по-добър вариант от операцията. Аз съм на 3-ти ден след лапароскопска операция. Вървя, но си има болка. Все пак е интервенция.

# 124
Един месец пиене на хапчета наистина е малко. По-добре пробвайте още, със сигурност е по-добър вариант от операцията. Аз съм на 3-ти ден след лапароскопска операция. Вървя, но си има болка. Все пак е интервенция.

След като се събудихте от операцията болеше ли ви ? Колко продължи тя ?
Имахте ли катетър и дренаж?

# 125

След като се събудихте от операцията болеше ли ви ? Колко продължи тя ?
Имахте ли катетър и дренаж?

Имах и катетър и дренаж. След излизане от упойката, доста ме болеше. Имах чувство, че някой ми вади органите. На втория ден, след махането на дренажа, значително се подобриха нещата. Важно е човек да не се залежава. Към момента най-голямата ми болка е в раменете и врата

# 126
Можете ли да споделите как ви откриха такива кисти? Имахте ли симптоми?

# 127
  • София
Здравейте! Откриха ми киста на яйчника, с размери 52.5мм/50.5 мм. Цикълът ми беше нередовен и затова отидох на преглед, леко и напълнях. Изписан ми е примолут нор, 21 дена 2х1 таблетка. Цикълът ми приключи, кистата си стои и ми казаха да започна от днес лечението. Пушач съм, ще намаля цигарите. Разсъждавам над вариантите - да изчакам ли още 1 цикъл или да започвам, имам и оток в коляното, все още никой не може да установи причината за него, поради което и АГ ме посъветва да пия през ден аспирин протект паралелно с примолут нор. Объркана съм, сега ще се върна да прочета още от темата/и предишните/. Някоя от вас успяла ли е да премахне киста с примолут?

# 128
beb4o_fb, проверявала ли си си показателите на щитовидната жлеза - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT?

# 129
Аз Примолут нор го пих по схемата от 16 ден на цикъла до 26( общо 10 дни) за 3 месеца и имаше ефект при мен

# 130
  • София
Можете ли да споделите как ви откриха такива кисти? Имахте ли симптоми?

Не, никакви. При профилактичен преглед ми я откриха.
Аз се оперирах при Николай Попов във Вита. Имах катетър, но не и дренаж.

# 131
  • София
beb4o_fb, проверявала ли си си показателите на щитовидната жлеза - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT?
Гърне без похлупак, да, всички показатели са в норма. И пролактин проверихме - и той е наред. Вчера хематологът поиска изследвания за таласемия, заради отока в коляното  - от известно време еритроцитите са занижени, желязото също. Не съм изслследвала само прогестерон, чакам да дойде 21-ят ден от МЦ, а ако започна с примолут нор - няма смисъл да го изследвам.

# 132
Аз разбрах случайно, мислехме да имаме второ детенце и тъй като първото беше инсеминация отидох при доктора които ми прави инсеминацията и на които му имам пълно доверие и така разбрах , зная за болката но все пак ми се иска да е отворена за да нямам повече белези а колко време трае самата операция и прави ли се клизма преди това Sad

# 133
  • София
Аз разбрах случайно, мислехме да имаме второ детенце и тъй като първото беше инсеминация отидох при доктора които ми прави инсеминацията и на които му имам пълно доверие и така разбрах , зная за болката но все пак ми се иска да е отворена за да нямам повече белези а колко време трае самата операция и прави ли се клизма преди това Sad

От лапароскопия остават много мънички белези. На мен клизма не са ми правили, но предния ден пих разслабителни и след 16:00 ми беше казано да не ям.

# 134
Имам лапароскопска операция от миома от преди 10г.  и мога да кажа,че отдавна нямам белези

Общи условия

Активация на акаунт