Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 51 905
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Браво! Хубаво прекарване на почивката))
Къде се храните? Ако сте в Гардън и видите сутрин котето до стълбите на лоби бара-масичките , моля ви, дайте му поне водичка))
Къде сте настанени? Да знаете водната гимнастика е от 12ч на обяд в басейна на Гардън. Приятно е, момичето е българка от Козлодуй, въпреки малко екзотичния вид))

# 136
В края на Октомври ще пуснат ранните записвания.
Откъде знаеш? Няма ли да е в началото на октомври?
Утре пътуваме за Албена 😂 котето в никакъв случай няма да го забравя. Непременно ще му дам храна, и вода. Само да го видя

# 137
Мецане, хубаво прекарване и на теб. Да ви е слънчево и водата топла и приятна))
За котето не се разкарвай и губи време от почивката. То само сутрин е там на закуската, после отива нанякъде и се крие, а ти си още в леглото сигурно)) Та..не се разкарвай, иначе благодаря, че искаш да му помогнеш.

# 138
Благородно завиждам на татко Мецан, при нас днес цял ден дъжд и 15 градуса.
Приятна почивка, Мецане.
И да пишеш отзиви, нали?

# 139
И снимки, и снимки да пуска)))
Къде ги тез 15 градуса и дъжд. Мен ми прилоша днес в жегата, че обърках и транспорта с някакви промени, едвам се прибрах.

# 140
Браво! Хубаво прекарване на почивката))
Къде се храните? Ако сте в Гардън и видите сутрин котето до стълбите на лоби бара-масичките , моля ви, дайте му поне водичка))
Къде сте настанени? Да знаете водната гимнастика е от 12ч на обяд в басейна на Гардън. Приятно е, момичето е българка от Козлодуй, въпреки малко екзотичния вид))
Благодаря. В Маре сме, но се храним в Гардън. Ще дам вода и храна на милата душичка.

# 141

Е, привет от Албена 😀 малко съм неадекватен от пътя още. Настаниха ни на ранно, в 10,30, дадоха комплимент бяло вино и фруктиера. Дори не сме в сектор К. Стаята е много хубава, виждате. Понеже доста хора писаха напред, че ултра ол било само на хартия, да ви кажа, че не е така. Нямам намерение да се подкарвам толкова отрано, но за инфо се осведомих на лоби бара. Има вносен алкохол и то бол, бутилките се виждат и ми казаха, че с мойта жълта гривна абсолютно всичко ми е включено - има шотландско уиски, има водка Зубровка и Собиески, има вносен джин, какво ли още не. Не се плаща нищо. А, голям майтап, в момента в лоби бара звучи група "Любе", няма да повярвате 😂 (е, една песен пуснаха, сега звучи друго), има немци в бара, румънци не виждам засега. Казаха ми, че всичко от мини-бара ми е включено и каквото консумирам, ще заредят пак. В 10,30 стаята беше идеално почистена, няма нищо счупено или неработещо. На басейна в 11 часа започна водна гимнастика. Първите ми впечатления за всичко са супер.
Само за анимацията ще ям калая от принцеса Лея, като кажа, че почти няма такава 😂 може би защото няма хора - има две баби и едно момиче на 2 годинки, и правят две стъпки напред, една назад без музика - това е в момента...но сигурно няма да е така, има закачена програма във фоайето, но не съм я разгледал още. Вие ми се свят от пътя. Ще взема да му ударя една бира да се освестя малко, но чакам да стане 12 часа, защото преди 12 пият само алкохолиците. Айде приятен ден и като събера още впечатления, ще докладвам пак.

Доп. в 12,06

Може да няма бутилирана бира, но в мини бара в стаята има в кутийка. Това е част от терасата. Сушката не е ръждясала, нито парапета. Всичко е супер 😂

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 12:08 от Татко Мецан

# 142
Браво , Мецане)) Добре, че отиде и страхотно прекарване, пълна почивка и много позитивни емоции))
Внимавай с пиенето, ей)) Че няма да можеш водната гимнастика да направиш (шегувам се)
Стаята е добре, пиене и храна имаш, няма да те мислим)) Наздраве виртуално от мен и да се разходиш до моренцето все пак де)) Чакаме още отзиви и снимки. Всичко супер изглежда от написаното))

# 143
Друга положителна изненада - тоз път наливното вино в ресторанта май наистина е албенско. Аз от вино много разбирам. Със сигурност мога да различа гадното наливно вино, което е в пликове образно казано по 10 литра за 5 лв. 2022 г. беше такова. Сега - питах за бутилирано, няма, и си налях с отвращение една чашка от наливното с идеята, че няма да я изпия, опитах и ... не повярвах на ушите си 😂😂 ...Ами готино е. Има и анимация:

Ралица Супериор си е класа братче.
Обаче септември си е септември. Хора почти няма. Басейнът е празен. Анимационният също. Не в смисъл, че няма вода, пълни са с вода и работят, а в смисъл, че няма хора. Ресторантът е зает не повече от 1/4. През юли 2022 не можеше да се намери свободно място.
 Доп. 14,34
Не ми дава да кача снимки, излиза ми съобщение, че били повече от 5 МБ... сигурно нещо не правя както трябва поради готиното вино, което не съм очаквал. Дали е албенско засега се въздържам да кажа, защото не съм пил албенско вино преди, но със сигурност е готино. Комплимента още не съм го изпил. Като го пробвам, ще знам какво е албенско вино и ще докладвам дали и от ресторанта е такова - но не е гадно наливно, със сигурност.
Сега съм на готиния басейн с минерална вода и чакам домочадието да отидем на плажа. Изпих поне 5 чаши вино, лайф из лайф, братче, Албена е върхът.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 14:34 от Татко Мецан

# 144
Че то по-добре да няма хора, според мен. Била съм през септември, всичко изглеждаше още по-широко и по-просторно. Някои екстри са орязани, мисля и храната не беше като в пиковия сезон, линии на шатълите май бяха обединени, анимация със сигурност нямаше, но поне на мен много ми харесва Албена извън лятото. Това, което ми беше направило впечатление, е че спасителните постове работеха на сто процента, за разлика от другаде, където още на 1 септември редуцираха постовете.

# 145
Честит празник на всички!
Най-хубаво за мен е точно, когато е празно. Прекрасно време пожелавам, Мецане.

Ние утре ще отскочим до Гърция, за да се убедя пак, че в Албена е по-хубаво Simple Smile

# 146
Като чета Мецан и а-ха да стегна куфара и отида при котето да го нагледам))
Аз пък виното съвсем не опитах, ама казаха, че хубаво било , но никой не е разбирач.
Хубаво е , че отиде, за какво ти толкоз народ да се бутате . Така си пълен релакс и питие в ръка. Е...май искаш Мецанки да гледаш в басейна, ама ...със семейството си, по-кротко де (шегувам се)))

ПП. Гледам стаята пак и гардеробът много малък. В Лагуна Маре беше трикрилен. Обаче и на вас плика са го оставили на самообслужване за завивката, явно е такава политиката, странно. Е, нищо де, жена ти ще го оправи, ама.. Как е банята, стаята на мен ми е тясна, като в Лагуната, дори май повече. Къде е телевизорът, пак ли в ъгъла и да се кривиш и гледаш, що не купят стойки и на стената сложат не знам. Банята предполагам поне кабина има, не е със завеси. Басейните на Ралица спор няма, че са страхотни, ама наистина страхотни и си пише , че водата е минерална. В Гардън не е и няма такава табела.
Я пиши после за храната да видим какво е в Ралицата.))

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 14:53 от Анонимен

# 147
Вън, когато тъмно стане,
Леко с виното, Мецане.
Да не стане някоя грешка!
Да загубиш връхна дрешка!
Нощем в нашата Албена,
Знай, водата е студена.
В Ралица Супериор
Да не падне метеор!
Да не стане някой гаф
С алкохолен параграф!
Вън когато падне мрак
Ти, Мецане, знаеш как -
С колко чаши ще успееш
Ти душата си да сгрееш!
Blush

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 18:37 от blueeyes

# 148
И в морето се окъпахме, дори жена ми и детето още са на плажа. На третия ред - няма никаква разлика с първите два реда. С меки шезлонги, каквито за пръв път през живота си ползвам

Хората на снимката са случайно попаднали, не сме ние 😀

Морето е прекрасно, топло, супер чисто и прозрачно. Дъното се вижда идеално. Виждаш си пръстите на краката все едно няма вода. Няма и помен нито от щипалки, нито от медузи, нито от водорасли. Кристално чиста вода, съвсем съвсем леки вълнички, колкото да усещаш, че си в море, а не в езеро. Пясъкът го знаете на Албена, страхотен е.
Просто недоумявам през 2022г, като съм бил две години по-млад, как съм можел да мрънкам, че плажът бил далеч. Сега не го усетих, то голям кеф да се разходиш из зелената Албена. Фанито понеже писала, че не можела да си представи как от горските хотели ходели до плажа. Днес нарочно го засякох на отиване. Аз, дето съм истинска мечка, 115 кила, и налян с 5 чаши вино и 4 бири, го взех от Ралица до плажа за 8 минути. Принцеса Лея винаги казва истината! Тя още 2022 г. каза, че го взема за 5-7 минути. След като аз го взех за 8, защо тя, която е вероятно по-малко от половината на моите килограми, да не го вземе за 7? Дали защото този път се чувствам мега яко тук, дали защото е септември и слънцето не е така жестоко като през топ сезона, но пътя изобщо не го усещам и ми е кеф да вървя. Минава се покрай Дино парка и се чуват звуци също като от "Джурасик парк" и се виждат през оградата два от високите динозаври. Неописуемо е.
Няма душ кабина, много важно. Изкъпах си се с кеф, изобщо завесата не ми се е опирала в тялото, тя е масивна някаква и не се събира около теб, и сега слязох на бара и пийвам уиски "Къти Сарк". 100 годишно, така пише на бутилката, няма майтап! Никога през живота си не съм пил Къти Сарк, аз не съм баровец някакъв, но марката я знам отдавна и то откъде - от книгите на Джеймс Хадли Чейс. В зората на демокрацията изведнъж се появиха книги от западни автори, нещо немислимо през соца, и включително на Чейс, и в доста от романите му основен герой е полицаят Том Лепски, и любимото му уиски било Къти Сарк. Само в книга го бях чел. А сега го пия в Албена в Ралица Супериор!
Такава готина почивка не помня да съм имал досега в целия си живот. Пу, пу, да не е уроки!
Ще забравя за Гърция задълго. Вече освен Албена за друг курорт не искам да чуя. Със сигурност и догодина ще сме тук.

# 149
Ако предишния път си бил в жегите, е нормално да не ти е било приятно слизането и качването из комплекса. Ние бяхме през юли, тогава и водата беше около и над 30 градуса, смятай на въздуха колко е била, ами бяхме леш. Самата вода при такава температура мирише по друг начин, на гадно.
Абе, друго си е през септември, особено в началото. За съжаление по ред причини свързани със семейната динамика, българските плажове на нас са ни през лятото, като догодина Албена можем да я наместим между юни и най-късно до към 8-10 юли.
А есента по черноморието е прекрасен сезон.

Иначе Албена не изключва Гърция, както би казала дъщеря ми. И-и, не или-или.

Общи условия

Активация на акаунт