Трудно преглъщане

• 1 355
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да попитам някой от вас дали му се е случвало такова нещо и само да вмъкна, че съм ходила вече на УНГ и на психиатър бях ходила преди време, защото казват, че може да е на нервна почва..
Вече седмица се мина, винаги, когато започна да ям преглъщам храната, но остава част от нея и все едно ми засяда и непременно трябва да пия вода, за да мине през хранопровода. Не знам какво се случва, но не мога да ям вече нормално, днес имах и болки ужасни в гърдите все едно щях да умра и болки в гърба също, ако някой може да ми помогне нека пише.

# 1
Гастроентеролог

# 2
Тя е за невролог.

# 3
Гастроентеролог непременно.

# 4
И при двата специалисти да отиде. Имало ли е нещо фрапиращо да сте преживели? Тогава гърлото се стяга и не може да преглъщаш добре. Буквално ще се задавиш. Така бях повече от 1 седмица, след като мама почина. Отслабнах, а не трябваше да губя килограми, тъй като бях 40 килограма.

# 5
Отиди на гастро...ще ти направят една снимка с бариева каша и като там не излезе нищо може и на нервна почва да е...аз бях така месеци наред...

# 6
И при двата специалисти да отиде. Имало ли е нещо фрапиращо да сте преживели? Тогава гърлото се стяга и не може да преглъщаш добре. Буквално ще се задавиш. Така бях повече от 1 седмица, след като мама почина. Отслабнах, а не трябваше да губя килограми, тъй като бях 40 килограма.
Ами преживях едно нещо преди 3 месеца, но не сега

# 7
Отиди на гастро...ще ти направят една снимка с бариева каша и като там не излезе нищо може и на нервна почва да е...аз бях така месеци наред...
И какво пиете че се оправихте

# 8
В момента съм с този ад, но съм след операция на стомаха и това е нормална странична реакция.
Нарича се дисфагия.
Задължително на гастроентеролог, Бариева каша и по възможност - гастроскопия.
Иначе - пия Бусколизин за тази тъпотия и съм на течно-кашава диета, защото ям ли нещо твърдо, така засяда, че повръщам.
Но както казах - при мен причината е ясна, при теб - не е, тъй че трябва да видиш каква е причината за дисфагията. Дотогава пробвай да ядеш повече супи и подобни, както и да се храниш много бавно.
Иначе - съчувствам ти за болката, наистина е много гадно…

# 9
В момента съм с този ад, но съм след операция на стомаха и това е нормална странична реакция.
Нарича се дисфагия.
Задължително на гастроентеролог, Бариева каша и по възможност - гастроскопия.
Иначе - пия Бусколизин за тази тъпотия и съм на течно-кашава диета, защото ям ли нещо твърдо, така засяда, че повръщам.
Но както казах - при мен причината е ясна, при теб - не е, тъй че трябва да видиш каква е причината за дисфагията. Дотогава пробвай да ядеш повече супи и подобни, както и да се храниш много бавно.
Иначе - съчувствам ти за болката, наистина е много гадно…
Ами, аз сега ям само кисело мляко и корема много ме боли, направо не издържам, имам чувството, че ако мога да ям, ще изям цял хляб със сигурност.. Но ще пробвам и супи и задължително на лекар

# 10
Киселото мляко е лесно за преглъщане, но… кисело. Не е супер опция за раздразнен стомах.
Пробвай крем супи от картоф, морков, тиквичка, фиде.
Също така - бебешките каши също стават, аз си правя една на Плазмон от пшеничен грис и слагам масло и натрошено сирене. Попарите също са лесни за преглъщане.
Но щом има болки и в стомаха - изобщо не отлагай, спешно отиди на лекар.

# 11
И какво пиете че се оправихте
Аз не ядях нищо...по половин кофичка мляко за цял ден...при мен се оказа на нервна почва ..пих АД и се оправих...аз имах и други симптоми освен буцата в гърлото и затрудненото преглъщане

# 12
Здравейте, искам да попитам някой дали е имал проблем с увулата(мъжецът), защото съм прекалила явно със студената вода и леда, и сега имам чувството, че имам като заседнало нещо в гърлото и ми пречи да ям като нормалните хора…
От три дни вече ям кисело мляко, защото имам чувството, че ако ям нещо по-твърдо ще се задавя. Някой имал ли е такъв проблем и лекували ли сте се в домашни условия?

Общи условия

Активация на акаунт