Инвитро Център към МК "Доверие"

• 59 230
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И инжекциите се поемат, ако сте на стандартен стимулиран протокол.

Предвид, че не ви е първи опит е хубаво да пробвате с допълнителни техники, те не се покриват от държавата. По избор са, но поне чип бих приложила на ваше място, щом сте с мъжки фактор.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 23:02 от Niya-

# 676
Здравейте, момичета. Искам да попитам за спермограма нужно ли е да се записва час или може просто да се занесе материал в лабораторията към болницата?

# 677
  • София
Здравейте, момичета. Искам да попитам за спермограма нужно ли е да се записва час или може просто да се занесе материал в лабораторията към болницата?
Предполагам, че ще ви вземат материал, но е препоръчително да се даде намясто. За микробиология може отвкъщи, но за спермограма не бих. Има показатели, които гледат веднага.

Аз запазвах през Супердок, тогава беше с името на предишната ембриоложка, сега виждам, че може оттук:
https://superdoc.bg/lekar/kristiana-kancheva

Може и по телефон да пробвате.

# 678
Здравейте, момичета. Знам, че Мериоферт се поставя вечер, но дали би имало някакъв проблем една вечер да го поставя малко по-късно?

# 679
Здравейте, момичета. Знам, че Мериоферт се поставя вечер, но дали би имало някакъв проблем една вечер да го поставя малко по-късно?
Може ли малко повече информация относно поставянето вечер ? Аз бях на стимулация с Мериоферт и Пурегон - и двете ми казаха да ги слагам сутрин до 8:00 🤔

# 680
Да, трябва да се запази час за спермограма. Може и от вкъщи да се донесе, но макс до 30 минути след отделянето.
Иначе за лекарства ми е казвал, че до 10-15 минути по-късно мога да поставя, но да се страдая да са в точен час всеки ден.

# 681
Може ли малко повече информация относно поставянето вечер ? Аз бях на стимулация с Мериоферт и Пурегон - и двете ми казаха да ги слагам сутрин до 8:00 🤔
Аз съм само с Мериоферт и доктор Станулов ми каза вечер да го поставям.

# 682
Здравейте,

Къде мога да намеря актуален ценоразпис за инвитро процедурите към Доверие?
С партньорът ми преминахме през 4 инсеминации при д-р Станулов без успех, сега ни предстои 1во инвитро. Аз съм с една непроходима тръба, а мъжът ми е с по-висок процент ДНК фрагментация (22%)и морфология 3% което не е идеално за конвекционално инвитро според мен. Чудя се дали ИМСИ в нашата ситуация няма да е по-добрият избор. Знам, че този тип подбор не се покрива от фонда. Някоя от вас дали е правила подобен и дали е имала по-голям успех с ИМСИ спрямо ИКСИ?

# 683
Здравейте! От вчера приемам естрофем и се подготвям за ЗЕТ. Но при изследване на кръвна картина ми излезнаха Лимфоцити под долна граница, както и аРТТ под долна граница. Трябва ли да уведомя д-р Станулов и въобще дали има някакво значение към предстоящия трансфер?

# 684
  • София
Здравейте,

С партньорът ми преминахме през 4 инсеминации при д-р Станулов без успех, сега ни предстои 1во инвитро. Аз съм с една непроходима тръба, а мъжът ми е с по-висок процент ДНК фрагментация (22%)и морфология 3% което не е идеално за конвекционално инвитро според мен. Чудя се дали ИМСИ в нашата ситуация няма да е по-добрият избор. Знам, че този тип подбор не се покрива от фонда. Някоя от вас дали е правила подобен и дали е имала по-голям успех с ИМСИ спрямо ИКСИ?
Кои техники е най-добре да се изпозлват може да се обсъди с Кристиана Маринова. Обяснява подробно техниките и какво предлага във вашия случай:

https://superdoc.bg/lekar/kristiana-marinova

Консултацията се заплаща. Ако искате, може и в деня на пункцията да се доверите на ембриолозите и да проведете кратък разговор (безплатно) спрямо материала от деня. Те обаче няма да му изследват морфология и днк фрагментации, така че трябва да си кажете.

Моето предположение е, че биха предложили чип и среда, но нищо не е задължително, вие си преценявате дали имате желание и дали въобще да се прилага техника. Можете и с доктора да поговорите.

Siss 7, не знам колко точно ти е под долна граница аптт, но ако е значително, бих го обсъдила с доктора. На мен са ми изписвали добавка, която приемам преди трансфер.

# 685
Здравейте, знаете ли д-р Станулов кога ще почива лятото?

# 686
Здравейте,

Партньорът ми беше почти със същите показатели. По-важното за мен е да направите допълнителна селекция на сперматозоидите. С имси ги гледат при доста по-голямо увеличение на микроскопа отколкото при икси, но все пак това е външна оценка, няма как да знаят какво се случва “ отвътре” и колко са здрави. При селекцията ги поставят в среда и увредените не могат да преминат, следователно не се и използват за оплождане. Обсъдете го с ембриолозите все пак. При нас направиха допълнителна селекция + икси и резултатите бяха много добри.

# 687
През август

# 688
от 1-ви до 15-ти Август

# 689
Някой знае ли какви документи мога да си поискам след инвитро опит? Ембриопротокол и какво още?
Според мен е редно те сами да ги издават тези неща,а не ние да си ги искаме.Моята процедура беше по фонд и  завърши преди 3 дена.Аз нямам нито един лист хартия от цялата работа.Това е просто недопустимо.

Общи условия

Активация на акаунт