Инвитро Център към МК "Доверие"

• 59 222
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,

Къде мога да намеря актуален ценоразпис за инвитро процедурите към Доверие?
С партньорът ми преминахме през 4 инсеминации при д-р Станулов без успех, сега ни предстои 1во инвитро. Аз съм с една непроходима тръба, а мъжът ми е с по-висок процент ДНК фрагментация (22%)и морфология 3% което не е идеално за конвекционално инвитро според мен. Чудя се дали ИМСИ в нашата ситуация няма да е по-добрият избор. Знам, че този тип подбор не се покрива от фонда. Някоя от вас дали е правила подобен и дали е имала по-голям успех с ИМСИ спрямо ИКСИ?

Уви, ценоразписът в Доверие може да се види само на място, нямат го качен в сайта.

# 691
Здравейте,

Къде мога да намеря актуален ценоразпис за инвитро процедурите към Доверие?
С партньорът ми преминахме през 4 инсеминации при д-р Станулов без успех, сега ни предстои 1во инвитро. Аз съм с една непроходима тръба, а мъжът ми е с по-висок процент ДНК фрагментация (22%)и морфология 3% което не е идеално за конвекционално инвитро според мен. Чудя се дали ИМСИ в нашата ситуация няма да е по-добрият избор. Знам, че този тип подбор не се покрива от фонда. Някоя от вас дали е правила подобен и дали е имала по-голям успех с ИМСИ спрямо ИКСИ?

Ние доплатихме 500лв за ПИКСИ.  А вече, както другите са казали най-добре обсъдете и с доктора и ембриолога кой метод ще е най-подходящ във вашия случай.

# 692
Епикриза и ембриопротокол ви трябва, за да имате нужната история покрай опита. Заявете ги на ембрионолог или на регистратурата. За няколко дни ги подготвят и може да си ги вземете

Някой знае ли какви документи мога да си поискам след инвитро опит? Ембриопротокол и какво още?

# 693
Здравейте, момичета! Одобрени сме за финансиране по фонда. Доктор Станулов ми каза, когато имам решение да му пиша. Въпросът ми е кога правихте всичките изследвания от документа, който дава още при първата среща - за кръвна група, вирусологични, микробиологични и т.н.? Когато отидете на втори ден от цикъл ли ви дава уточнения кога да ги пуснете или трябва да ги пусна преди да отида на преглед на втори ден от цикъла? На повечето от тях пише, че се правят 10 дни преди процедура, което също не знам как точно да разбирам.

# 694
  • София
Честито за заповедта! Малко си те размотаха ЦАР.

Микробиология, цитонамазка и вирусология (уреаплазма) пускам няколко дни преди цикъл, тъй като се искат на чист ден. Може да започнете и да се направят в последствие, но си е излишен риск. Също е хубаво за тромбофилията да са готови до трансфер. Те не са задължителни, но са силно препоръчителни.

Хив, сифилис, хепатити са кръвни може и при започване.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 17:12 от Niya-

# 695
Честито за заповедта! Малко си те размотаха ЦАР.

Микробиология, цитонамазка и вирусология (уреаплазма) пускам няколко дни преди цикъл, тъй като се искат на чист ден. Може да започнете и да се направят в последствие, но си е излишен риск. Също е хубаво за тромбофилията да са готови до трансфер. Те не са задължителни, но са силно препоръчителни.

Хив, сифилис, хепатити са кръвни може и при започване.

Благодаря ти!
Тромбофилия пусках, не знам дали сега ще трябва пак да пускам.
Уреаплазма също пусках, но преминах лечение и сега пак трябва да пускам. За Уреаплазмата пак ли трябва да ходя за материал при доктора или може и друг доктор да ми вземе материал? Също видях, че в сайта на Геника пише, че може да се пусне с урина, но не знам дали е същото или трябва да си е с влагалищен материал?

# 696
  • София
Няма значение кой лекар, той затова пише да са готови, може при него, може и при друго АГ. Все пак много хора и не са от София. Не може с урина, тъй като ти там едва ли си имала, с урина се проверява, ако човек е имал оплаквания и при уриниране. Различни случаи са.

Тромбофилията е генетична и се пуска един път, единствено някой лекар може да поиска допълнително да се провери някоя мутация, но обикновено чак при бременност.

# 697
Няма значение кой лекар, той затова пише да са готови, може при него, може и при друго АГ. Все пак много хора и не са от София. Не може с урина, тъй като ти там едва ли си имала, с урина се проверява, ако човек е имал оплаквания и при уриниране. Различни случаи са.

Тромбофилията е генетична и се пуска един път, единствено някой лекар може да поиска допълнително да се провери някоя мутация, но обикновено чак при бременност.

Много ти благодаря за точните отговори!
Взимам решението, уведомявам доктора и започвам с изследванията!
Успех на всички, на които им предстои същото!

# 698
❤️❤️❤️

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 09:45 от Miracle 🌠

# 699
Здравейте, момичета! Одобрени сме за финансиране по фонда. Доктор Станулов ми каза, когато имам решение да му пиша. Въпросът ми е кога правихте всичките изследвания от документа, който дава още при първата среща - за кръвна група, вирусологични, микробиологични и т.н.? Когато отидете на втори ден от цикъл ли ви дава уточнения кога да ги пуснете или трябва да ги пусна преди да отида на преглед на втори ден от цикъла? На повечето от тях пише, че се правят 10 дни преди процедура, което също не знам как точно да разбирам.
.Отидох на 2ри ден от цикъла и нямах направена микробиология и цитонамазка.Доктора направо ми каза да си ходя,щом нямам тези изследвания.Моят съвет е да си ги пуснеш предварително.

# 700
.Отидох на 2ри ден от цикъла и нямах направена микробиология и цитонамазка.Доктора направо ми каза да си ходя,щом нямам тези изследвания.Моят съвет е да си ги пуснеш предварително.

Много благодаря! Значи ще си ги пусна със сигурност.

# 701
Няколко пъти съм ходила без микробиология и веднъж без цитонамазка и докторът нито веднъж не ме е връщал - той ми взима проби след края на цикъла. Единствено е малко рисково, тъй като има вероятност да се стопира започната вече процедура.

# 702
Е не е ли задължително преди да се почне процедурата? Аз имам зад гърба си една инвитро процедура при друг репродуктивен специалист...и ми се направи задължително микробиология цикъла преди самата стимулация, излезе и на следващия цикъл започнахме.

# 703
Зависи от колко време сте пациенти и дали преди са изследвани тези неща при тях. На мен ми е обяснявал, че няма нужда преди цикъл да ги пускам, защото ни познава, изследвал ни е и знае, че няма да излезе нещо сериозно при нас. Но ако не сте правили процедури с него преди, пуснете изследванията предварително.

# 704
Момичета за микробиологичните изследвания трябва да отида при гинеколог, който да ми вземе влагалищен секрет и след това да го отнеса в Рамус, така ли се процедира?

Общи условия

Активация на акаунт