Нисък прогестерон

• 3 428
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, От прочетеното до тук явно често се получава този недостиг. Имате ли яснота защо се получава, каква е.причината? Малко килограми на майката ли? Какво?

# 61
Здравейте, От прочетеното до тук явно често се получава този недостиг. Имате ли яснота защо се получава, каква е.причината? Малко килограми на майката ли? Какво?
В повечето случаи просто жълтото тяло не произвежда достатъчно прогестерон и затова се налага прием на такъв.

# 62
Аз от година преди да забременея бях с установен прогестерон, който в различните фази на цикъла ми все се доближаваше до долна граница, оказах се с много висок пролактин и ми откриха аденом на хипофизата, та ми обясниха, че това потиска и влияе на производството на прогестерона. След бременността ми аденомът изчезна, прогестеронът беше в норма за фазата, в която съм го изследвала, пролактинът също, та при мен явно имаше причина.

# 63
В повечето случаи просто жълтото тяло не произвежда достатъчно прогестерон и затова се налага прием на такъв.

А защо не произвежда? От недохранване и стрес?

# 64

А защо не произвежда? От недохранване и стрес?
Не. Тези неща нямат общо.

# 65
А кое има общо?

Общи условия

Активация на акаунт