Нисък прогестерон

• 2 909
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Моят, защото е изследван във всякакви фази, по-малко от 24ч преди да ми дойде е бил 2.94nmol/l. Не е било на закъснение, а в деня преди очакван цикъл, защото ми е доста точен.
Гледайки референтните стойности за фол.фаза то между 0.6 и 4.7 е нормално за първите дни цикъл. По принцип цикълът настъпва, когато нивото на прогестерон спадне.
Стойностите в случая ги гледам на Лина както са били на моите изследвания.

# 31
А аз се чудя дали не трябва да св вдигне, за да ми дойде.Писах на доктора, но още не ми е отговорил.Да за фоликулярна фаза стойностите са Фоликуларна фаза ( 0.18 – 2.84 )., но ми е 0.73. дали не трябва да се вдигне , за да дойде…защо иначе докторите предписват прогестерон  като ти закъснее?!

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 13:11 от Kira55

# 32
И аз се обърквам относно действието на прогестерона,  защото при едни го изписват , за да им дойде, при други,  за да отложат менструацията...

# 33
  • София
Здравейте ! Искам да попитам колко трябва да е прогестерона, за да ти дойде цикъла.Днес го пуснах ,след 5-6 дни закъснение на цикъла и е 0.73 nmol/L.Моля за вашето мнение и съвети.
Здравей!
Нисък е, показва че няма бременност, така че липсата на М. може да е друга - напр. ЗФ, киста,  ановулаторен МЦ и т.н.
Добре е да се направи УЗ преглед.

# 34
Здравейте ! Искам да попитам колко трябва да е прогестерона, за да ти дойде цикъла.Днес го пуснах ,след 5-6 дни закъснение на цикъла и е 0.73 nmol/L.Моля за вашето мнение и съвети.
Здравей!
Нисък е, показва че няма бременност, така че липсата на М. може да е друга - напр. ЗФ, киста,  ановулаторен МЦ и т.н.
Добре е да се направи УЗ преглед.
А колко трябва да е, за да дойде цикъла..,защото случвало ми се е един път на първи ден от цикъла беше 0.77, но друг път 1.40 и съм просто объркана.А яйчниците последните дни само ме боляха..дори и сега имам дискомфорт

# 35
  • София
Няма такова правило. М., може да дойде и при по-високи нива на прогестерона.
Дай да погледна рефер. граници за ФФ и ЛФ?

# 36
Няма такова правило. М., може да дойде и при по-високи нива на прогестерона.
Дай да погледна рефер. граници за ФФ и ЛФ?

# 37
  • София
Като за ФФ е, т.е. трябва скоро да дойде М.
Ако до 2-3 дни няма М. - трябва да те види лекар... защото, в случая проблемът не е в Прогестерона.
Хипотетично, ако МЛ е много тънка ( ако не е имало О., напр., т.е. МЦ е бил ановулаторен), това може да е причина за липсата на М.... и респ. няма и как да се разбере, кога ще има М.
В такива случаи дори, прогестините (прогестеронови препарати) помагат да дойде М.

# 38
Здравейте, дами. Днес (на 4ти ден след доказана овулация с лентички) изследвах прогестерона. Причината беше, че овулацията се оказа на 21-вия ден от по принцип 28-дневен цикъл, защото четох, че е възможно при къса лутеална фаза (каквато може би е моята) причината да е в нисък прогестерон. За пръв път следя овулацията си и не знам дали просто мц ще се удължи или ще се окаже къса ЛФ. Все пак теших да отида на изследване. Ще повторя на седмия ден.
Какво смятате за този резултат обаче? Бих била благодарна на мнение.

# 39
Здравейте, дами. Днес (на 4ти ден след доказана овулация с лентички) изследвах прогестерона. Причината беше, че овулацията се оказа на 21-вия ден от по принцип 28-дневен цикъл, защото четох, че е възможно при къса лутеална фаза (каквато може би е моята) причината да е в нисък прогестерон. За пръв път следя овулацията си и не знам дали просто мц ще се удължи или ще се окаже къса ЛФ. Все пак теших да отида на изследване. Ще повторя на седмия ден.
Какво смятате за този резултат обаче? Бих била благодарна на мнение.
Доколкото виждам от референтните стойности е в границите.

# 40
според мен е нисък,  което може да значи,че или не е имало овулация или не е тестван в правилния ден ( 7 ден след овулация )

# 41
според мен е нисък,  което може да значи,че или не е имало овулация или не е тестван в правилния ден ( 7 ден след овулация )
Имаше овулация. Усещах ясно отчетливи болки и чертите на тестовете бяха изключително тъмни. Не е тестван на 7-ми ден, а на четвърти… Ще го изследвам отново на 7-мия ден, но просто ми се струва нисък за 4-ти ден. ://

# 42
на 7ми ден мисля,че над 45 трябва да е... а болките при овулация уж са нормални, но според мен пак са симптом на доминиращия естроген

Общи условия

Активация на акаунт