Нашите цветя - обща тема 25

• 26 960
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
teddynm, аз бих отчупила някое по-здраво връхче и боднала в почва, другото бих изхвърлила - няма как да се оправи.

# 136
На мен това зеленото , което предполагате , че е винка на мен ми прилича на босилек . Вижте дали ухае ! .
Деси да събираш семена от какво ? Кученца ? Когато изсъхнат прави едни сухи кръгчета пукаш ги и вътре са семената . Много са дребнички . Но вместо да си играеш просто си купи догодина . Никнат . Астрите са многогодишни . Има високостеблени и нискостеблени . Цъфтят сега , но мисля , че има и пролетни . Като цветовете им са цикламени , лилави , бели , розови . Много се въдят обаче . Аз имам нискостеблени . Започват сега да цъфтят.

.За протокола вчера разсаждах всички стайни цветя , къпах ги и по местата . Сяхме 10 пакета теменужки. Обираме семена . Агератума не ми харесва и повече няма да сея . Каната не сме я прибирали и полудя. Загубиха ми се хубавите мушката тази година . Ще купувам нови сега .

# 137
  • Стара Загора
Моят стефанотис цъфна,а аромата е просто божествен ...🪷

# 138
  • оттам, откъдето започва България
Менделеевка, прекрасен е твоят Стефанотис!
Много ми харесва Стефанотиса, но при мен уж тръгва да се раззеленява, после спира и само стои покрай обръча, като половината е зелен, половината е кафяво стебло.
Дали ще дойде ден и аз да се радвам на аромата му. Thinking

# 139
teddynm, опитай да прищипеш връхчетата, за да разклони повече и да  се озелени пак. По-дългите клонки направо отрежи и си ги вкорени.

# 140
Дървото на живота е вид сукулент. Колкото повече го кастриш, толкова повече се сгъстява. Отрежи 2 3 см. С каланхоето същата работа. Каста го по 2 3 см и става още по хубаво.

# 141
Зари, това цялото една копривка ли е?😯 Или няколко различни засадени една до друга? Понеже виждам, че са в различни нюанси... Но ти си доловила промяна в цвета... Леле, как става това, искам и моите така 🤪😘 Наблъскала съм ги една до друга, на слънце и на шарена сянка, но промяна няма.😁

Конифери може и в саксия значи... Да задам един глупав въпрос, но в голяма или първо в по-малка и впоследствие се премества?

# 142
И аз 3 пъти сея теменужки и нищо не пониква от тях 🥹☹️. Семената ли не бяха стока, почвата ли, но много слабо тая година. Първият път поникнаха около 10 от двата вида, вървяха много анемични, хванаха акари, присадих ги и умряха. Паричките същата работа.
Последно сях на 24 август и нищо не е поникнало и няма и признаци, че нещо ще тръгне. Малко парички са поникнали, уж от кичестите дано се запазят.
Имам още два/три пакета теменужки,чудя се да ги сея ли, мързи ли ме, да се занимавам ли с тях.  Ще си помисля още малко и ако ги сея ще накисна семената този път.

# 143
Странно, моите теменужки се самозасяват всяка година, може би нещо ти е отмъкнало семената.

# 144
  • София
Какви теменужки, може би разсад да се направи, поне в парка до нас така ги садят... Аз нали се оплаквах, от 5-6пакета различни семена за дребни цветчета ни едно не поникна😂
Въпросче ще идва майстор най-накрая да ни направи плочките на терасата. Трябва да преместя лавандулите, а го дават с доста дъждовни дни, нещо ще им стане ли ако просто ги сложа в двора някъде от дъждовете? Вътре просто нямам прилично осветено място за тях. Саксиите се дренират добре, в смисъл като им сипна малко повече вода и ведната протичат...

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 12:41 от Angel_Dust

# 145
Аз ги гледам в саксии и няма как да се самозасяват, след тях слагам други цветя, сменям почвата и така ги въртя.
Разсад се опитвам да си направя, защото исках да си имам много и още от есента да започнат да цъфтят тази година. И миналата година не ми се получи с тях, семената си ги бях събирала и си помислих, че това е причината. Тази година от купени не искат да поникват. Семана ми бяха различни на фирмите- Опаз Зи и Флори, а и те бяха различни видове- пастелни, Рококо, микс, само семена за дребните не открих.
Бях взела едни и от Била на пакета изглеждаха дребни, но и от техните семена нищо не поникна.

# 146
  • София
Нямам идея на думи по статиите трябва да е лесно... 🤷‍♀️
Иначе ако искаш съвсем дребни диви, които са многогодишни, можеш предполагам да отидеш някъде в парк/горичка или поляна където си цъфтят и да си задигнеш  една две копки с теменужки, хем после ще се самозасяват от тях нови... 😅при нас пролетта двора се покрива с дивачки теменужки и незабравки, тази пролет имаше повече от миналата, дечко отказваше да стъпи в градината да не мачка цветчетата...

# 147
Morkovelka99, не правиш нещо както трябва. Абсурд е толкова много и различни семена да нямат никаква кълняемост. Смени техниката на засяване.

# 148
С какво да напръскам мушките против гъсеници ?

# 149
Дами, искам да си засадя пролетни цветя от луковици сега ли му е времето или да изчакам следващия месец ? Моля ви предложете ми и какви да са, че аз само за лале, зюмбюл и нарцис се сещам

Общи условия

Активация на акаунт