Нашите цветя - обща тема 25

• 26 464
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Mostly in my mind
и моите сакъзи така са цъфнали хубаво. а скоро го дават доста да се захлади. обикновено ги прибирам към ноември. да видим тази година.

# 601

Измъчиха се това лято, едвам цъфтяха. Сега са накичени с цветове. Ще дебна времето, ако има прогноза за трайно застудяване ще ги прибера. Засега им се радвам навън.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 11:31 от Пролетно цвете

# 602
  • оттам, откъдето започва България
Усмихнаха ме! Simple Smile

# 603
Когато лалетата и останалите пролетни прецъфтят, вадите ли луковиците?
И втори въпрос, ако насадя някаква част от тях в саксии, тези саксии мога ли да ги прибера в подземен гараж? Трябва ли да ги поливам? Кога трябва да ги изкарам?

# 604
Изваждането на лалетата не е задължително, но е препоръчително. Не трябва да се изваждат веднага след прецъфтяване, защото им трябва време да произведат новата луковица/луковици, която да продължи живота на лалето през следващия сезон. Трябва да се изчака да изсъхнат листата и тогава. Изваждането е по две причини. Първата е, ако на мястото има други цветя и се полива през летните месеци, това може да доведе до загниване на луковиците. Втората е, защото ако не се изваждат, луковиците постепенно потъват надолу (което не им пречи да се покажат отново и да цъфтят през следващия сезон). Човек може да си избере да ги вади в края на юни заради първата причина, да ги вади и отново да ги засажда през ноември - заради втората причина или да не ги изважда изобщо. При изваждането се разбира и дали лалето е успяло да направи нови луковици и може да се разчита, че ще цъфти през следващия сезон. Това е в общи линии, което съм успяла да разбера до тук за лалетата. За саксиите - не зная.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 13:25 от Кити Кет

# 605
Решила съм утре следобед да прибирам дипладениите  и кактусите, живея около София и от утре падат нощните температура около 1-2 градуса,  та и по- ниски. Мога ли да ги подрежа  . В момента имат много пъпки.

# 606
И аз се чудя какво да я правя тази дипладения , че стана доста голяма. Трябва ли да я подрежа малко ? На какво място да я държа ? За поливането ми е ясно . Дали ще и окапят листата ?

# 607
Аз подрязвам дипладенията всяка година, когато я прибирам от терасата. Държа я на стълбищната площадка. Оставям клонките по около 30-40 см. Още през зимата започват да избиват нови, а напролет продължават. Мисля че цъфти основно на нови клонки.

# 608
Миналата година прибрах 3 на стълбите в къща сме. И трите умряха малко преди да ги изнеса. Но не ги рязах  при прибиране, бяха отрупани  с цветове. Сега ще ги подрежа,  дано оцелеят  тоя път. А толкова ми е жал за пъпките...

# 609
Аз планувам да оставя само хризантемите навън, имат пъпки и чакам да цъфнат скоро, а другите да прибера.
Ще има да прибирам саксии и саксийчета, но няма как Simple Smile

# 610
Дипладенията би ли издържала зимата на остъклена южна много слънчева тераса? Хипоестеса цъфна Simple Smile

една красавица си купих вчера от Кауфланд.
Всичките мушката и сакъзи са отрупани с цвят и при мен все още ще си бъдат на терасата.

# 611
  • Somewhere far away
според мен е студено вече. максимум още една седмица и ще ги прибирам.

# 612

Днес на обяд прибрах и бугито. Не мога да рискувам повече. 🤣 То е с много цвят и се кани да цъфти още, но няма начин. И кактусите прибрах. Азалията занесох в офиса, че няма къде са събирам вече. 🙈

# 613
И аз съкъзите  ще ги държа до -5 градуса. Още им е хубаво навън. А какво мислите за една юка? Може ли още да поседи  на вън.

# 614
Доколкото знам юката е студостойчива, за кой вид става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт