Нашите цветя - обща тема 25

• 26 377
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Ах, че красиви мушката, Margarita N!

# 691
Показвам една любима роза:

Приказна е! Какъв е сорта?

# 692
Queen L, не знам. Аз имена на рози не помня и не ги знам. Тази ми е от резник, едва вървеше, но тази й е втора година и май ще я бъде. Ако искаш потърси по снимката дали ще излезе име някъде.

# 693
  • In transit
Здравейте!
Имам нужда от помощ за фикуса ми Бенджамин. Имам го от 8 години и си растеше съвсем добре. От известно време, обаче, листата започнаха много да пожълтяват и да капят. Направо почти оплешивя. Не съм го местила и не съм променяла нищо в поливането. Мислех си да го пресадя и да му сменя пръста. Факт, че никога не му бях сменяла пръста и не съм го торила.
Освен това, ако някой има идея на какво може да се дължи този листопад, ще се радвам на идеи!
Благодаря!
Значи е време да ги направиш тези неща, мисля, че фикуса ти е дал знак.

# 694
Mikkey, откъде е тази информация за 'арктически студове" ?

https://www.meteo.bg/forecast/sedmichna - седмична

https://www.meteo.bg/bg/forecast/mesechna - месечна

# 695
Когато искат да цъфтят, тук до вчера през деня беше 30 градуса. Уикенда гледах, че люляците пак цъфтят. 🤷‍♀️ Накрая реших тенджерата до ранна пролет да седи в гаража, там пада до 13градуса в най-големив студ, малко ще сложа и в земята... Ще докладвам напролет ако нещо поникне кое как и кога. Така или иначе четох, че се слагат при температури 15градуса макс.
Иначе аз други нямам, та наистина да си цъфтят когато си искат 🫣😅

Тази тенджера ще я поливаш ли или просто я зарязваш там? Аз сложих луковици в няколко саксии и се чудя да ги зарежа ли на терасата, под дивана, примерно, или да ги нося към гаража. И дали трябва да ги поливам от време на време.

# 696
  • София
Ма май се поливат по малко чат-пат, с такова впечатление съм останала.

# 697
  • София
Наистина прогнозите бяха с някакви абсурдно ниски Т за следващите сряда, четвъртък и петък, по -5, -8. Смениха ги Simple Smile

# 698
  • In transit
Диорела, точно както казва София е. В понеделник говореха, че в края на седмицата щели да паднат рязко и да настъпели актически студове. Точно това бяха думите, затова се загледах. Днес нищо не казаха. По нова ТВ беше инфото.

# 699
Чудих се дали да направя лазаня, защото имам големи саксии, но не се престраших. Някой пробвал ли е да направи лазаня?😅
Каква лазаня?

# 700
Чудих се дали да направя лазаня, защото имам големи саксии, но не се престраших. Някой пробвал ли е да направи лазаня?😅
Каква лазаня?
.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 18:08 от Пролетно цвете

# 701
  • София
Лазаня луковиците се редят на пластове, като при готвенето на лазаня. И цъфтят поетапно.

# 702
Това съм пропуснала, ще пробвам. Моите лалета и без друго са в кофа заради сляпото куче. Ето и оцелял минзухар
И малко хризантеми

Загубила ми се е хубавата жълта.

# 703
JMM, този минзухар е шафранов, може да му откъснеш тичинките и да ги ползваш.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 20:06 от zari65

# 704
Да знам, за съжаление вкусен за сляпото куче...

Общи условия

Активация на акаунт