Нашите цветя - обща тема 25

• 26 380
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
В петък ходих след една пеперуда-колибри (Гълъбова опашка се казва) - тя от цвят на цвят и аз след нея с телефона, но не успях да направя хубави снимки, нали непрекъснато пърха с крилца - ето двете, на които се вижда.

Често я виждам около циниите.
Това пък са гайлардии с много пчели:

Газании, преди да ги преместя в сандъче (ще се опитам да ги запазя през зимата, като ги оставя някъде вътре)

Моето димитровче

Взех си и едно жълто от Кауфланд, но май ще е от ниските.
И кученцата, които се събудиха отново след дъждовете.

Алисумът ме изненада най-много през есента, както беше заспал през лятото, събуди се и нацъфтя мясово.

# 676
Ако имаш предвид ето такава

Страхотна е.  Аз я получих като подарък преди две години и я засадих в градината.  Става храстче,около 30 или 35см.високо. Само на шинирина се разпространява. Цветовете ,за да са едри обаче трябва да се разреждат ,иначе стават по-дребни.
Mendeleevka, изглежда по същия начин! Благодаря за инфото - точно на такава височина се надявах!

# 677
  • Стара Загора
Момичета, аз се сдобих с още една красавица за моето сансевиерско семейство 😁

Много съм доволна.!

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 18:12 от Mendeleevka

# 678
  • Mostly in my mind
Щ еприбирате ли сакъзите,мушкатата? Дават го доста да захладнее другата седмица.

# 679
  • Бургас
Менделеевка,много е хубава!😍

Аз не съм гледала прогнозата,но мисля, че няма да е много студено при нас. За сега няма да ги прибирам.

# 680
  • In transit
И аз гледах, че падат и споменаха нещо за "арктически студ", каквото и да значи. Сигурно ще ги прибера, при мен на мушките им почервеняха листата, но пък са отрупани с цвят.

Чудя се само какво да правя с газанията, че много се разпери лятото.

Бегонията и тя реши да цъфти

Това все му забравям името, но пък милото е най-непретенциозното цвете, което се скъсва да цъфти и вързва. Не го прибирам вкъщи, цяла зима е на студа, но това не му пречи да цъфти по 2-3 пъти на година. Само се чудя, ако го торя с тор за цвятове, дали ще станат по-едри плодовете му? Видях едно такова в Италия, ама бяха огромни и червени, много красиво. Heart Eyes

# 681
  • София
При нас др седмица твърдо дават от - 3-4,до 14-15 градуса, на 11-ти да прехвърча сняг... Та мисля неделя да слагам лукувиците...

# 682
Моите мушката държа на прозорец в неотопляема стая, а за които няма място-в мазето. Тези от прозореца са доста по-добре и по-бързо “тръгват” на пролет. Но и в мазето оцеляват.
Още не съм ги прибрала, но ако иде студ, ще ги внасям.
Показвам една любима роза:

# 683
Аз онзи ден прибрах мушкатата  тя сланата ги опари , но ще оцелеят . Остана да подстрижа сакъзите и тях да прибера . Дипладенията на слънце или на тъмно ?

# 684
Здравейте!
Имам нужда от помощ за фикуса ми Бенджамин. Имам го от 8 години и си растеше съвсем добре. От известно време, обаче, листата започнаха много да пожълтяват и да капят. Направо почти оплешивя. Не съм го местила и не съм променяла нищо в поливането. Мислех си да го пресадя и да му сменя пръста. Факт, че никога не му бях сменяла пръста и не съм го торила.
Освен това, ако някой има идея на какво може да се дължи този листопад, ще се радвам на идеи!
Благодаря!

# 685
  • София
Наистина мушкатото издържа до към -2, -3 градуса, но няма защо да се рискува, пък и го дават много ниски Т следсащата седмица след сряда.
Ейндъл, хубаво е луковичните да се слагат около средата на октомври. Целта е да се вкоренят, за да тръгнат навреме напролет. Иначе пак ще цъфнат, но доста по-късно от другите.

# 686
  • София
Когато искат да цъфтят, тук до вчера през деня беше 30 градуса. Уикенда гледах, че люляците пак цъфтят. 🤷‍♀️ Накрая реших тенджерата до ранна пролет да седи в гаража, там пада до 13градуса в най-големив студ, малко ще сложа и в земята... Ще докладвам напролет ако нещо поникне кое как и кога. Така или иначе четох, че се слагат при температури 15градуса макс.
Иначе аз други нямам, та наистина да си цъфтят когато си искат 🫣😅

# 687
Аз ще ги прибирам в петък, а луковиците вече ги насадих. Тази година успях да взема лалета, нарциси, минзухари, зюмбюли, мускари и мини ирисчета(по 10бр. от всяко). Чудих се дали да направя лазаня, защото имам големи саксии, но не се престраших. Някой пробвал ли е да направи лазаня?😅

# 688
  • София
Ще правя.

# 689
Не искат да се прибират 🤪

Съсипах си обаче прекрасните копривки. Преместих ги вече на стълбището, но с всеки изминал ден изглеждат по-зле 🫣

Общи условия

Активация на акаунт