Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 39 831
  • 825
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от мен! Лека бременност на всички!. Дами, някоя от вас излязла ли е вече в болничен? Днес разговарях с АГ, но там, където смятам да се следя записват за ЖК от 11-12 г.с. и ми казаха, че от тогава ще ме пуснат в болничен. Какви са вариантите да изляза по-рано? Благодаря предварително! В момента съм в 8 г.с.

Може от личния лекар до 14 дни с друга диагноза, ако се съгласи.

Разговарях с личен лекар. Каза, че може да ми даде 10 дни, но трябва да има разлика няколко дни със следващият болничен. В случая вече обмислям как да кажа на работодателя си, че съм бременна и да обсъдим вариантите. Работя в дг на постоянен договор.

Вземете от ЛЛ 10 дни, отпуск от работодател (кажете му, че сте брем.) и после от АГ.

# 61
  • България
Относно стриите, харесах тези в Дм, но някой дали ги е ползвал?

IKAROV, Олио против стрии, 100 ml - https://www.dm-drogeriemarkt.bg/ikarov-olio-protiv-strii-p3800048558733.html

Maternea, Крем против стрии, 150 ml - https://www.dm-drogeriemarkt.bg/maternea-krem-protiv-strii-p3800002300064.html

Ползвала съм олиата на Икаров за коса и съм доволна. Но относно стрии не съм сигурна кой би бил подходящ. По принцип лесно ми излизат и преди използвах Bio-Oil, но бавно попиваше.

# 62
Използвала съм ги, ок са, но всичко е до кожа и ген.

# 63
Използвала съм ги, ок са, но всичко е до кожа и ген.

Аз не смятам, че е така. Моя приятелка, която е предразположена към стрии и има много такива отпреди бременността, не получи нито една докато беше бременна. И смятам, че това изцяло се дължи на грижите, които полагаше за кожата си.

# 64
  • Пловдив
Аз редувам масло на So simple и лосион на Palmers. В края на петия месец съм и засега нямам, но и по принцип мисля, че е рано за мен.
Иначе на матернеа взех крема и олиото. Олиото ми седи на холната маса и като се пресеят, мажа по корема 😂

# 65
Кога започнахте да се мажете с кремове и олиа против стрии? Предразположена съм към образуване на стрииАз съм в 7 г.с. и май още е рано. Купих си иначе кремовете на Мустела /бяха на изгодно намаление в Нотино/.

# 66
Бетичка, аз започнах от самото начало. Кожата през бременноста много изсъхва.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 22:12 от Фрида

# 67
  • България
Аз също съм предразположена, та за това реших вече, че 16 г.с. + 1 ден вече ми е време... Grinning

Благодаря за отговорите!

# 68
На някоя дали са и предписвали Еутирокс 25, пусках TSH, което е 2,460, нищо не разбирам от тези неща и не знам трябва ли да се притеснявам

# 69
  • България
На някоя дали са и предписвали Еутирокс 25, пусках TSH, което е 2,460, нищо не разбирам от тези неща и не знам трябва ли да се притеснявам

Пия го вече 3 години и няма за какво да се притеснявате. Просто TSH трябва да е под 2.5.

Моят проблем с щитовидната жлеза е отпреди бременноста и е важно за забременяване и бременност да е под контрол. В момента съм 4 дни по 100млг и 3 дни по 75млг. Хубаво е да го пиете сутрин на гладно, 1 час преди закуска. Ако пиете витамини или други добавки, хубаво е да има известно време разлика между Еутирокс и другите. И също така се изследва всеки месец, като взимате дозата след като ви вземат кръв.

# 70
  • Варна
Кога започнахте да се мажете с кремове и олиа против стрии? Предразположена съм към образуване на стрииАз съм в 7 г.с. и май още е рано. Купих си иначе кремовете на Мустела /бяха на изгодно намаление в Нотино/.
започвай, не се притеснявай. И аз съм предразположена и започнах от тогава.

# 71
Sun.Shine. щом не е до ген и кожа как си обясняваш , че с предните ми две бременности съм се мазала не повече от 10 пъти общо и нямам нито една стрия? Точно до ген и кожа е в повечето случаи. Същата работа е и с кожата на лицето. Някои полагат супер много грижи, за да изглежда що годе добре, а други цял живот не са правили нищо освен да си сложат някой крем от супермаркет, а имат идеално чиста кожа, без бръчки.

# 72
И аз започнах в началото, за да си подготвя кожата.
започвай, не се притеснявай. И аз съм предразположена и започнах от тогава.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 22:20 от Madness88

# 73
Sun.Shine. щом не е до ген и кожа как си обясняваш , че с предните ми две бременности съм се мазала не повече от 10 пъти общо и нямам нито една стрия? Точно до ген и кожа е в повечето случаи. Същата работа е и с кожата на лицето. Някои полагат супер много грижи, за да изглежда що годе добре, а други цял живот не са правили нищо освен да си сложат някой крем от супермаркет, а имат идеално чиста кожа, без бръчки.

Аз пък се мазах с предната от началото и то редовно с няколко различни редувах и пак имах стрии по корема, защото беше огроомен.
Естествено, че е до кожа.

# 74
Естествено на тези, които не са предразположени към поява на стрии, най-вероятно няма да им излязат и в голяма степен е до кожа, но не изцяло. Но как си обяснявате вие, че моята приятелка няма нито една от бременността, а от преди това, когато не се е мазала с нищо и е имало промяна на килограмите, винаги са й излизали ?

Общи условия

Активация на акаунт