Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 39 835
  • 825
  •   1
Отговори
# 75
Кожата се променя през бременността

# 76
Аз имам стрити по бедрата,  но не и по корема. Явно кожата навсякъде е различна.

# 77
  • София
Никога не съм се мазала против стрии, нямам нито една. Но аз и като ученичка бях слаба, след това понапълнях спрямо тогавашните килограми...но и по време на бременност най-много съм качвала 15кг(но първите месеци отслабнах със 7, та май реално са 8 отгоре). Сестра ми е с по-друга структура още от тийнейджър все варира в килограмите и трупа по бедра и таз- тя има стрии, а помня, че се мажеше. Майка ми също има стрии, но сестра ми е взела нейната структура и склонност към напълняване.
И ген, и тип кожа, килограми. Сигурно се натрупват няколко фактора.

# 78
Здравейте, има ли някаква разлика дали ще поставя 3 хапчета по 100мг утрогестан вагинално  или 1 от 300мг? Понеже дозата ми е 2х300мг, но имам 100мг кутии.

# 79
Аз като търсих преди няколко месеца по 300 мг нямаше в складовете и аптеките. Тогава АГ ми назначи 2х100, първоначално беше дозата 1х300, но както казах - не намерих. Питайте я дали може 6х100.

# 80
Аз преди ден си взех утрогестан 300 от Фрамар Бургас. Казаха ми, че го поддържат.

# 81
Здравейте ,мамита ! През последната една седмица (вече съм почти в 9 месец) започнах да се сблъсквам с голям проблем безсъние заспивам късно към 3,4 събуждам се към 9 и после и през деня не мога да заспя . Чувствам се отпаднало много ,а отделно от това съм съпътствана и с киселини . Беба вече е 2,5 кг. Вие сблъсквали си сте се с нещо подобно много съм притеснена 😔

# 82
Здравейте ,мамита ! През последната една седмица (вече съм почти в 9 месец) започнах да се сблъсквам с голям проблем безсъние заспивам късно към 3,4 събуждам се към 9 и после и през деня не мога да заспя . Чувствам се отпаднало много ,а отделно от това съм съпътствана и с киселини . Беба вече е 2,5 кг. Вие сблъсквали си сте се с нещо подобно много съм притеснена 😔

И аз съм така

# 83
Сходен проблем - заспивам за малко, събуждам се и няма мигване до сутринта. Поне тогава мога да поспя няколко часа, но пак е недостатъчно и съм постоянно недоспала. Притеснявам се да не съм без сили точно на раждането, така че и аз ще съм благодарна за идеи как да се пребори това.

# 84
Доксиламин

# 85
Здравейте ,мамита ! Искам да ви попитам някоя от вас дали е раждала скоро или и предстои раждане при доктор Велевски от Пловдив и ,ако да какви са вашите впечатления ? Ще съм ви много благодарна да споделите

# 86
И аз бях така по време на бременност + ужасни болки в ребрата, просто вече все повече ти тежи, на мисъл ти е това което предстои-раждане, отглеждане и тн. Почивай си колкото  можеш (не че ще компенсираш недоспиването следващите месеци де Grinning ) за киселини мога да ти препоръчам прясно мляко

# 87
Здравейте дами
Имам един по-страничен въпрос
Понеже с мъжът ми сме в ремонт
Пречи ли това да стоя при него при лепене на плочките
И боядисване с латекс
Като стоя с маска

# 88
Здравейте, имам леко притеснение и реших да Ви го споделя, тъй като някоя от Вас също може да се е сблъсквала с такова нещо.
Ако кръвната ми група е -, а на мъжа ми +, каква е опасността за бебето? Четох доста из интернет и се притесних, от мои познати също нещата, които ми казаха ме притесниха още повече..
Знам, че не съм първата и последната с такъв случай, ще се радвам, ако някоя от Вас е по-запозната или има опит с такъв тип проблем да сподели мнение.

# 89
Доколкото съм чувала, тъй като и аз съм в такава ситуация, ако бебето е от кръвната група на майката няма да има проблем, но дори и да не е, при първа бременност нямало голяма опасност за бебето. При второ дете имало риск от заболявания. Така съм чела.
Имаш ли предишен аборт нещо? Ако имаш, трябва да са ти поставили задължително Резонатив.

Общи условия

Активация на акаунт