Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 666
  • 825
  •   1
Отговори
# 660
Не съм чувала някой от тези проблеми да е предпоставка за определен вид раждане.

# 661
Здравейте, в 9 г.с. съм. Днес бях на преглед и се установи, че има две жълтъчни мехурчета, а ембрионът е един (развива се нормално). Лекарят каза, че не било проблем, но не успях да задам точните въпроси, за да ми стане ясно каква е причината за това. Вие какво мислите, дали някоя от вас има опит с подобен казус?

# 662
Здравейте, има ли сред вас такива, които са били с 1 (вместо 2) пъпна умбариална артерия на пъпната връв и имало ли е това последици?

До колкото ми е известно, това е рисково състояние за плода предимно за ретардация, но може и да няма тежки последици. Вашият АГ какво Ви обясни и в коя седмица сте? Бих Ви посъветвала да се проследявате често, включително и с доплер.

По отношение на изоставането в обиколките - 2 седмици е сигнификантно отклонение. Препоръчвам проследяване на всеки 2 седмици + доплер, а когато му дойде времето - през ден тонове. И протеиново хранене, което не се знае до колко помага, но пак е успокоение за майката, че прави нещо.
Благодаря за отговора, в 14 + 5гс съм, вчера го видяха.

Ще следя по-често с прегледи и ще опитам да приемам протеини за бременни, понеже до скоро повръщах много, дори от вода, и малкото храни, които успявах да приема, не бяха никак здравословни.
Др Чучумишев го установи като проблем, каза ми, че е имал доста такива случаи в практиката - отклонение е от нормата, но нямало нищо притеснително. Това каза - дали за да ме успокои, дали защото го мисли, не знам...

# 663
bonibon_, щом Ви го е казал, значи лекарят има опит и може малко да се успокоите. Но за Ваше спокойствите ходете по-често на прегледи. Да, опитайте се да приемате повече протеини - ПрегнаКо, яйца, извара. Стискам  палци всичко да бъде наред!

# 664
Много благодаря за включването! Господ да е с мен 🙏

# 665
Здравейте, имам следният проблем, в момента съм в 35 гестационна седмица, днеска бях на фетална морфология и се установи, че бебето е доста едро, с 4 седмици напред. Преди месец като се прегледах при моят доктор, който следи бременността ми всичко беше нормално, с нормални размери и тегло, сега след месец изведнъж бебето е качило 1400гр. Кръвната захар ми е нормална, но не сме правили тест с глюкоза. Петък ще отида при доктора, който следи бременността ми, но дотогава сън не ме хваща. Моля ви някой ако е имала такъв случай да ми сподели. Много съм притеснена.

# 666
  • Варна
И аз искам съвет. На 01.10 ядох домашно приготвена пилешка супа със застройка. Правя я какво обикновено с 2 жълтъка и кисело мляко и след като съм свалила от котлона, не се вари яйцето. Следобяд пък хапнах в Макдоналдс бургери, но това което ми направи лошо впечатление е, че момичето като ги приготвяше я видях че ги пипа с голи ръце. Замислих се дали да ги ям, но си казах че съм яла много други пъти.
И така, снощи вечерта ми стана ужасно лошо, започнах да ми се гади, колики в стомаха. През ноща започнах да повръщам, на сутринта имах разстройство. В момента отново ми къркори корема и явно не е приключил проблема.
Сигурна съм, че е свързано с храната, а не с нещо друго - нито вирус, нито от бременността. В 13 седмица съм и не съм имала дори гадене до сега.
Днес сутринта приготвих фекална проба, чух се с личната и я занесох за изследване, но ще е готово след 3 дни. Много се притеснявам да не съм хванала салмонела. Има ли някой, който се е сблъсквал с такъв проблем и ако е салмонела може ли да има фатални последици.

# 667
Бързо оздравяване! От доста време не застройвам супата с яйце, само с кисело мляко. Може от яйцата да е. Отделно бургерите изобщо не са полезно нещо за ядене, особено сега.

# 668
Сроред мен се притеснявате излишно Simple Smile Може сега да Ви е по-чувствителен стомаха и да е реагирал на тази храна. Аз също не съм повръщала, освен 1 път, в който си направих салата, изядох я, започна да ме боли стомаха и повърнах. Преди и след това също ядях салати, но не ми се случи повече. Явно стомаха ми реагира може би на нитрати, знам ли... Всичко ще е наред. Днес лека храна, сухари, печени филийки, ориз, картофи и утре всичко ще е 6 точки Simple Smile
И аз искам съвет. На 01.10 ядох домашно приготвена пилешка супа със застройка. Правя я какво обикновено с 2 жълтъка и кисело мляко и след като съм свалила от котлона, не се вари яйцето. Следобяд пък хапнах в Макдоналдс бургери, но това което ми направи лошо впечатление е, че момичето като ги приготвяше я видях че ги пипа с голи ръце. Замислих се дали да ги ям, но си казах че съм яла много други пъти.
И така, снощи вечерта ми стана ужасно лошо, започнах да ми се гади, колики в стомаха. През ноща започнах да повръщам, на сутринта имах разстройство. В момента отново ми къркори корема и явно не е приключил проблема.
Сигурна съм, че е свързано с храната, а не с нещо друго - нито вирус, нито от бременността. В 13 седмица съм и не съм имала дори гадене до сега.
Днес сутринта приготвих фекална проба, чух се с личната и я занесох за изследване, но ще е готово след 3 дни. Много се притеснявам да не съм хванала салмонела. Има ли някой, който се е сблъсквал с такъв проблем и ако е салмонела може ли да има фатални последици.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 15:19 от Madness88

# 669
Според мен също няма проблем. Не знам как точно я правите застройката, но аз слагам яйцето с малко оцет във врялата супа. То си се сготвя на достатъчна температура.

# 670
Според мен е от бургера. И не дали момичето е било с чисти или мръсни ръце. По принцип като ям Макдоналдс и ме боли стомаха. За това ги избягвам. Хубави бургери мога да препоръчам на Вивенда. Цената, разбира се, е друга, но са страхооотни. Само казвам месото да е добре изпечено. Това като бях бременна, но и по принцип го обичам добре изпечено.

# 671
  • България
Днес правих изследвания и ми излезнаха не добри в сравнение с предните месеци. Другата седмица съм на прегледи, но се опитвам да разчета до тогава какво означават? Някой да знае или да е имал подобни изследвания?

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 12:24 от Lady_Kalinka

# 672
Чак недобри не са. Единственото crp е високо, което сочи към възпаление, някаква инфекция. Всичко друго за бременна изглежда ок. Добре беше да има СУЕ и феритин, за да са по-категорични изследванията.

# 673
И според мен има наличие на някакво възпаление/инфекция, може би точно в началото хванато.

# 674
  • България
Чак недобри не са. Единственото crp е високо, което сочи към възпаление, някаква инфекция. Всичко друго за бременна изглежда ок. Добре беше да има СУЕ и феритин, за да са по-категорични изследванията.

Те ще помогнат ли да се разбере какво по-точно е? Мога да ги пусна тия дни пак.

Общи условия

Активация на акаунт