Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 664
  • 825
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Знам, че бургерите на мак доналдс не са никак полезни и също избягвам да ги ям. Просто честно казано не ми се ядат повечето неща в момента.
Но реално от супата и други у дома имаха оплаквания, като колики и по - кашави изхождания. Но всичко продължи за ден.
При мен винаги идват със закъснение такива проблеми, просто перисталтиката ми е по - бавна и явно ден два след консумацията ми се отрази.
Така я застройвам и аз, във врялата супа......но знам ли, може месото нещо да не е било ок. Просто гадая.
Реално не съм повръщала повече, еднократно през ноща. И сутринта след разстройството не съм имала повече. Но имам колики, доста силно ме прорязва и подозирам, че до довечера ще има пак. Но като чета за тези чревни бактерии, сякаш дават и други симптоми - температура, втрисане. Надявам се да е някаква непоносимост към храната, да се справи организма и да няма последици за бебето.
Тази бременност, бял ден не виждам от каквото е започнала.

# 676
Чак недобри не са. Единственото crp е високо, което сочи към възпаление, някаква инфекция. Всичко друго за бременна изглежда ок. Добре беше да има СУЕ и феритин, за да са по-категорични изследванията.

Те ще помогнат ли да се разбере какво по-точно е? Мога да ги пусна тия дни пак.
Нещо боли ли ви? Гърло например? Пуснете си една микробиология при АГ, може да има някакви гъбички.
Не че е успокоение, но аз съм с црп 48,в 25 седмица. Скъсах се да ходя по лекари, секрети, изследвания и нищо. Бях с гнойна ангина, пих антибиотик и оттогава все ми е високо и не могат да разберат откъде идва тази инфекция.

# 677
  • България
Чак недобри не са. Единственото crp е високо, което сочи към възпаление, някаква инфекция. Всичко друго за бременна изглежда ок. Добре беше да има СУЕ и феритин, за да са по-категорични изследванията.

Нещо боли ли ви? Гърло например? Пуснете си една микробиология при АГ, може да има някакви гъбички.
Не че е успокоение, но аз съм с црп 48,в 25 седмица. Скъсах се да ходя по лекари, секрети, изследвания и нищо. Бях с гнойна ангина, пих антибиотик и оттогава все ми е високо и не могат да разберат откъде идва тази инфекция.

Не, точно това е, че нямам оплаквания и се зачудих откъде идват тези стойности. Не съм и пила нищо освен Еутирокс, витамин Д и фолиева киселина напоследък.

# 678

Ами СУЕ ще е завишено от бременността, възможно е да не може нищо от него да се определи. Феритина, ТЖСК и хемоглобин трябва да се следят в следващите месеци, но за сега това не е анемия със сигурност. Попитай АГ, но според мен ще те успокои.

Розичка, според мен това е вирусът, който върлува. Вземи си пробиотик след консултация с АГ и спокойно!

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 14:43 от Stasy28

# 679
  • България

Ами СУЕ ще е завишено от бременността, може да не може нищо от него да се определи. Феритина, ТЖСК и хемоглобин трябва да се следят в следващите месеци, но за сега това не е анемия със сигурност. Попитай АГ, но според мен ще те успокои.

Розичка, според мен това е вирусът, който върлува. Вземи си пробиотик след консултация с АГ и спокойно!

Благодаря ти, Stasy28! Тези дни ми е напрегнато и като видях резултатите съвсем се притесних. Ще се опитам да й звънна, ако ли не, ще чакам до прегледа другата седмица.

# 680
rozi4ka222 и според мене е вирус. Но пък дано да е от еднодневният вирус. Децата са карали такъв, един ден повръщане, разстройство, понякога температура и отпадналост и на другият ден ти няма нищо. И аз съм ЗА пробиотик. Всичко ще е наред с бебето не се притеснявай. С втората бременност в средата на 8-ми месец бях с бронхит и неспираща кашлица. Пих първи антибиотик, втори никакво подобрение. Кашлях си още месец и половина и като родих спрях. Детето се роди здраво без инфекции.

# 681
И левкоцитите е нормално да са леко повишени при бременност

# 682
Здравейте мили майката,бренна съм в 5тия месец и започнах редовно мазане още в третия но имам въпрос ползвам олиото на дм baby love много е мазен и не попива бързо стоя 10 мин но повече немога и се обличам и той си стои така още и като се облека попива в дрехите нямам проблем няма петна,по тях,но се страхувам че нищо не прави реално като се облека и се пипна след 10 мин вече няма нищо съвсем леко мазно се усеща,можете ли да ми помогнете с някаква козметика като съвет да си взема и да попива добре,мисля попринцип че олията и мастта са най добри но незнам други олия дали попиват по бързо,ще се радвам за съвети от ваша страна,благодаря хубав ден

# 683
Аз се мажа с маслото на Палмърс. И то седи леко мазно, сякаш не попива, но намазвайки се вечер, сутрин като стана, кожата ми е все още мека. За стрии още ми е рано и не мога да кажа дали ще има ефект при мен.
Здравейте мили майката,бренна съм в 5тия месец и започнах редовно мазане още в третия но имам въпрос ползвам олиото на дм baby love много е мазен и не попива бързо стоя 10 мин но повече немога и се обличам и той си стои така още и като се облека попива в дрехите нямам проблем няма петна,по тях,но се страхувам че нищо не прави реално като се облека и се пипна след 10 мин вече няма нищо съвсем леко мазно се усеща,можете ли да ми помогнете с някаква козметика като съвет да си взема и да попива добре,мисля попринцип че олията и мастта са най добри но незнам други олия дали попиват по бързо,ще се радвам за съвети от ваша страна,благодаря хубав ден

# 684
  • България
И левкоцитите е нормално да са леко повишени при бременност

Благодаря, Sehy! Не го знаех, но се надявам всичко да е наред. Simple Smile

# 685
Кръвната картина при бременни е нормално да е с леко повишени показатели.
Моята също грееше в червено, почти рядко имах показател в норма.
Важното е хемоглобина да не е мн нисък, кр.захар да не е висока, Суе и срп да не са мн високи.
При теб всичко е наред.

А за другата потребителка със стомашни неразположения - мен също ми беше кофти от Макдоналдс, а като не бях бременна не ми е било. Просто бременните стомаси са чувствителни и трябва да се внимава какво се хапва. Не е нещо чудно бременна да има гадене, повръщане, диария или запек. От 1 сафрид също яко повръщах, а беше супер пресен и другите бяха ок.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 17:04 от *Sweety*

# 686
Днес правих изследвания и ми излезнаха не добри в сравнение с предните месеци. Другата седмица съм на прегледи, но се опитвам да разчета до тогава какво означават? Някой да знае или да е имал подобни изследвания?

Скрит текст:

Ок са ви изследванията. CRP не е толкова високо, при бременни е нормално и да се вдигне. Левкоцитите също.
Следете основно желязо, хемоглобин и кръвна захар.
Пуснете си и СУЕ и за запасите със желязо (Феритин).

За запитването за салмонела - първо това със салмонелата вече стана малко като мит. Салмонела току така не се хваща, особено пък от мръсни ръце. Клиничната картина, ако има заболяване със салмонела, не се проявява за една вечер. Не мислете такива черни сценарии и не четете глупости в интернет. Яйцата рохки (разбира се домашни) се препоръчват за бременни, защото се отразяват много добре на ниския хемоглобин.
Бременността прави стомахът чувствителен. Аз пред седмица-две съм с газове и разстр. Всичко е наред, не го мислете толкова

# 687
Рохките яйца изобщо не се препоръчват за бременни или за бебета, точно заради салмонелата. Само от изследване ще се разбере дали е салмонела

# 688
  • България
*Sweety* и KPP, благодаря за отговорите! Ще пусна СУЕ и феритин за всеки случай.

CRP бях пропуснала да го изследвам от предните месеци, та за това си помислих нещо лошо като видях червеното. Слава богу, гликираният хемоглобин и TSH излезнаха сега, поне те са в норма.

# 689
Рохките яйца изобщо не се препоръчват за бременни или за бебета, точно заради салмонелата. Само от изследване ще се разбере дали е салмонела

Да.

В случая надали е, защото яйцето щеше да си личи, че е развалено. Пък и във врялата супа то се сготвя веднага.
Винаги застройвам с жълтък и кис.мл.

Общи условия

Активация на акаунт