Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 42 075
  • 825
  •   1
Отговори
# 120
Мамита ,здравейте ! Откакто влезнах в деветия месец постоянно ми се повръща ,направо не знам вече какво да правя през два дни повръщам. Не знам това дете как ще расте направо се притеснявам . На някоя от вас случвало ли ви се е в такъв късен етап от бременността ? Отделно имам и гастрит 😔

Аз нямам гастрит, но гаденето не просто не е спряло цялата бременност, ами като влязох в седмия месец, стана по-зле. Сега съм 29 седмица и повърнах два пъти последните няколко дни.

Нищо няма да му стане на бебето, спокойно. Толкова жени са имали сериозно повръщане и здрави деца. Може да помолите АГ за лекарства. Междувременно, витамин Б6 помага, до 100 мг на ден може

# 121
Karine количеството магнезий в комбинираните витамини е минимално. След 5-ти месец се пие отделно магнезий, като не пиех и аз имах схващане в краката.

# 122
То в комбинираните всички витамини са в минимално количество.

# 123
Здравейте момичета, а съм я 8 седмица и 2 дни. Днес реших да кажа на работодателя си, че съм бременна. Има един проблем не знам как би реагирал ръй като съм в изпитателен срок до декември. Имам ли някакви опции, ако евентуално искат да ме уволнят. Знам че мога да започна работа някъде фиктивно и да излезна в болничен веднага.

# 124
Защо ще казвате сега? По-добре недейте

# 125
Защо ще казвате сега? По-добре недейте

Защото ако евентуално има проблем да почна да търся вариант по-рано. Пък ако всичко е наред да може работодателя ми да почне да търси заместник. Притеснявам се, че ако има кажа по-късно нещата ще станат по-сложни.

# 126
До 12-та г.с. още не сте регистрирана , като бременна. Аз бих изчакала. т.е. ако прецени може да ви освободи от работа и нищо не можете да направите.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 10:17 от Bibi85

# 127
Здравейте момичета, а съм я 8 седмица и 2 дни. Днес реших да кажа на работодателя си, че съм бременна. Има един проблем не знам как би реагирал ръй като съм в изпитателен срок до декември. Имам ли някакви опции, ако евентуално искат да ме уволнят. Знам че мога да започна работа някъде фиктивно и да излезна в болничен веднага.

Нищо не Ви защитава в изпитателен срок. По принцип до Декември все щеше да проличи за това според мен няма голямо значение, че сте казали рано.

Той как реагира?

До 12-та г.с. още не сте регистрирана , като бременна. Аз бих изчакала.

В 12 седмица още ще е в изпитателен срок. За това е все едно. Аз по-скоро бих изчакала от гледна точка на това, че до 12 седмица бременността е колеблива (ако мога да се изразя по-деликатно).

# 128
Така е, неслучайно АГ ни регистрират, като бременни чак около 12 г.с. С първата бременност ми стана много кофти, като ми намекна, че още няма да ме регистрира, като бременна, защото не се знае какво ще стане до 12 г.с. Все пак това е най-рисковия период.

Иначе за изпитателния срок не съм запозната. Значи дори да забременее щом е на изпитателен срок работодателя пак може да я освободи така ли?

# 129
Повръщането в късните месеци е заради притискане на стомаха. Яжте по-малко и начесто, а също се събира доста въздух и това също дразни. Аз често се разхождам по средата на храненето, за да излезе.

# 130
Аз споделих на колежка, че правя опити оказа се, че ни подслушват постоянно и на другия ден следобед ме уволниха, защото нямало работа вече, а аз съм била още в изпитателен срок. Не беше това причината. Ходех дори извънредно на работа, тогава не ме смятаха за служител в изпитание. След два дни разбрах щастливата новина. Така, че ако жена се чувства несигурна и неприемана на работа по-добре да бъде открита и да разбере какво значи тя за фирмата. Така ще е честна пред себе си и другите и ще получи нужното разбиране от колегите си, че не може да се товари като магаре (ако работата е физическа). Късмет! Всичко се оправя дори и по-добре от колкото сме го планували.

# 131
Хубаво е, че мислиш положително, че колегите ще я съжалят и шефовете ще влязат в положението й , но всъщност не е съвсем така. Ако я освободят много трудно ще намери фирма, която ще я наеме фиктивно знаейки, че е бременна. Освен, ако не са познати.

# 132
Аз започнах работа на 11 март и разбрах, че съм бременна на 15 април. Казах на работодателя, за да съм коректна, така или иначе съм в изпитателен срок. Той реши да не ме махне, въпреки, че сигурно си мислеше, че съм започнала бременна, заради майчинството. Така, че до човек е. Може да случите на разбран работодател, който да прояви разбиране.

# 133
Така е, неслучайно АГ ни регистрират, като бременни чак около 12 г.с. С първата бременност ми стана много кофти, като ми намекна, че още няма да ме регистрира, като бременна, защото не се знае какво ще стане до 12 г.с. Все пак това е най-рисковия период.

Иначе за изпитателния срок не съм запозната. Значи дори да забременее щом е на изпитателен срок работодателя пак може да я освободи така ли?

Колкото и да е гадно, наистина до 12 седмица е най-рисково и не се знае дали бременността ще се развие.

Да, в изпитателен срок не те пази закона при бременност.

# 134
А след като вече се регистрираш в 12 седмица, тогава защитен ли си?

Общи условия

Активация на акаунт