Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 943
  • 825
  •   1
Отговори
# 360
Има калкулатор в интернет, с който може да си изчислите колко ще получавате като въведете 2 години назад заплатите си.

# 361
Здравейте! Не знам дали въпроса ми е подходящ за тази тема, но не намирам къде да попитам, та... Родих нормално преди 14дни, имах 2 шева близо до клитора, които зараснаха и си паднаха сами. Днес реших да се погледна с огледало отдолу и забелязах, че уретрата е подута, нямам болка дискомфорт или други оплаквания. Дали е нормално това подуване?

# 362
За тези, които сте правили фетална морфология при доц. Чавеева, само в Щерев ли прави морфологиите, или може и във Фемиклиник?

# 363
Здравейте ! Някое майче има ли впечатления и да е раждала при д-р Велевски в град Пловдив ,и ако да какво мислите за него . Аз в момента се следя там ,но честно казано съм многооо разочарована от грубоватото му отношение .

# 364
  • София
Здравейте, момичета. Бърз въпрос. Утре ще питам и АГ, която ме следи, но преди това бих искала да прочета и за вашият опит. В групата на големия ми син има случай на Скарлатина. Бременна съм в 5 месец. Опасно ли е за бебето, ако се заразя?

# 365
  • Смолян
Дами, тези от вас които знаят или вече са минали през това - моят термин е около началото на април, 45 дни за майчинството преди това е средата на февруари. Ако искам да излезна болничен от началото на януари, ще бъде ли плащан както обикновен болничен или е различно и също така след това за самото майчинство - първата година 80 или 90% от брутната се заплаща?

Много различна информация изчетох, ХР ми каза нещо тотално различно и не съм сигурна кое е правилното. Посъветваха ме да отида то НАП и да си взема ПИК с който може да ми се изчисли на база последните 12 месеца.
Здравейте! Моя термин също е началото на април, а 45 дневния се пада в средата на февруари.
Ако излезете началото на януари - се плаща 80% на база 18 месеца назад.
45 дневния вече е 90% от последните 18 месеца.
Майчинството се изчислява 24 месеца назад

# 366
Здравейте, не мога да се реша къде да следя бременноста си. Моят АГ не следи и ми каза да се ориентирам там, където ще раждам. За раждане мисля Вита София, но там следенето е доооста скъпичко, та мислех в Пентаграм. Имам позната, която е при д-р Тошева и няма нито негативно мнение, нито е супер впечатлена. Някоя от вас в по-напреднала бременност или вече минала през бременност, може ли да ме посъветва? Другата седмица трябва да се пускам на фетална. Става въпрос за София.
Аз с първата бременност бях на 1ви преглед пеи Тошева искаше да ме чисти че било кухо яйце то яйцетонвече е на 3г.
Отидох второ мнение Вита др Илиева вече им е външен консултант много  съм доволна

# 367
Здравейте. Претърпях биохимична бременност и та 13ти ми дойде цикълът с десет дни закъснение. Беше много болезнено, но само първия ден
До днес тече, което не е нормално, на мен обикновено ми тече максимум три дни... Тревожа се! Дали е нармално толкова време да ми тече кръв след биохимична бременност?

# 368
Здравейте. Претърпях биохимична бременност и та 13ти ми дойде цикълът с десет дни закъснение. Беше много болезнено, но само първия ден
До днес тече, което не е нормално, на мен обикновено ми тече максимум три дни... Тревожа се! Дали е нармално толкова време да ми тече кръв след биохимична бременност?
Съжалявам!
Предполагам, че е нормално, все пак при бременност ендометриумът е по-дебел. АГ какво мисли за това, че цикълът е 3 дни, дали не е разумно да се пуснат изследвания за тромбофилия?

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 13:09 от Stasy28

# 369
Здравейте!
В 18г.с съм, на 24г. и ми излезнаха първите кръвни резултати. TSH ми е 6.090 при нормални стойности от 0.300 до 4.200. Запазила съм си час при ендокринолог и ще направя всичко необходимо, за да подобря нещата. Искам да попитам според вас много ли е притеснително това високо TSH, както и би ли повредило на плода, според вас? Никога преди не съм изследвала този хормон, не съм имала проблем със забременяване, цикъл и тн.

# 370
  • София
Притеснително е, ако не се вземат мерки бързо.

# 371
Да, не е добро това ТСХ. Доста е високо. Не помня как бяха нормите за различните триместри, но не е хубаво да надвишава 3 във втория триместър (нещо такова ми се върти в главата). Оптимални стойности по време на бременност са между 1-2. Говорете и с АГ, а нека ендокринологът да има повече опит с бременни. За хормоните не се водете по референтните стойности. Трябва да гоните оптимални такива.

# 372
  • България
Да, не е добро това ТСХ. Доста е високо. Не помня как бяха нормите за различните триместри, но не е хубаво да надвишава 3 във втория триместър (нещо такова ми се върти в главата). Оптимални стойности по време на бременност са между 1-2. Говорете и с АГ, а нека ендокринологът да има повече опит с бременни. За хормоните не се водете по референтните стойности. Трябва да гоните оптимални такива.

Абсолютно вярно. Препоръчвам д-р Йонкова от Майчин дом или д-р Атанасова от Вита.

През бременността трябва да бъде между 1 и 2.5. А през останалото време може да е в референтните стойности. Вероятно ще ви изпишат Еутирокс или течната алтернатива на високи дози. Всеки месец се следи. Пие се сутрин, 1 час преди закуска.

# 373
Здравейте ! Искам да попитам някой от Пловдив раждал ли е в болница Селена и ,ако да на какви цени ви е излезнало всичко ? За раждане секцио става въпрос

# 374

Абсолютно вярно. Препоръчвам д-р Йонкова от Майчин дом или д-р Атанасова от Вита.

През бременността трябва да бъде между 1 и 2.5. А през останалото време може да е в референтните стойности. Вероятно ще ви изпишат Еутирокс или течната алтернатива на високи дози. Всеки месец се следи. Пие се сутрин, 1 час преди закуска.

Благодаря ви!
Нали ако започна сега лечение няма да съм закъсняла? Притеснявам се да няма проблем с бебето, заради това.

Общи условия

Активация на акаунт