Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 832
  • 825
  •   1
Отговори
# 450
Задължително ли е изобщо в някакъв етап на бременността изследването с глюкозата? Преди време го правих и само на 60 мин беше малко висок инсулина, получих много различни мнения дали има или няма проблем.

# 451
Не е задължително. На мен АГ ми е пускала само глюкоза. Предполагам, че ако там резултата не е добър, тогава би назначила обременяване. Иначе няма смисъл.

# 452
Не е задължително, АГ преценя. На мен ми правиха обременяване с глюкоза, заради увеличени околоплодни води. Има си и други показатели, които АГ следят, освен глюкозата.
Задължително ли е изобщо в някакъв етап на бременността изследването с глюкозата? Преди време го правих и само на 60 мин беше малко висок инсулина, получих много различни мнения дали има или няма проблем.

# 453
Здравейте момичета, трябва ми насока - от петък вечер имам болки ниско долу вдясно,които започнаха рязко, но утихнаха. В събота през деня по-леки и периодични, но сега пак се събуждам с по-силни. Приемах но-шпа единствено, тъй като бяхме в Малта и се прибрахме късно следобед в събота. Не ми се е налагало да ходя до спешен кабинет отдавна и се чудя дали казуса ми е за там, също към коя болница бихте отишли? Нямам връзка с АГ, в 15+3 гс съм

Отидете в спешното да ви прегледат, например където работи вашият АГ

# 454
Стратиева и на мен ми я препоръчаха.
На мен ми остават 2 фетални. Аз съм 21 г.с., направо може да ги направя при нея, тъкмо и второ мнение.
Момичета, а вие с пакетите ли сте или плащате на преглед?

Аз не съм с пакет. Не искам да ме ограничават с пускането на изследвания. Аз следя тромбофолия, плюс микробиология на две, три седмици плюс стерилна урина в моя случай няма смисъл

# 455
  • Варна
Здравейте. В 20 гс съм, от скоро се започна подуване на крака и ръце. Как мога да облекча тези състояния? Съвети имате ли? Все още работя, не съм на крак цял ден, но факт, явно задържам течности.

# 456

Тук в САЩ е задължително, според СЗО също. Може да няма симптоми изобщо, затова най-добре всяка бременна да го направи

# 457
  • Пловдив
Именно. Подкрепям Zimk02. Аз преди бременността си бях 51кг, с винаги ниска глюкоза, но пак ми откриха лека форма на ИР. Добре е да се пусне обременяване, дори майката да си мисли, че всичко е наред.

# 458
Имайте предвид, че изследване на глюкоза и обременяване с глюкоза са 2 различни изследвания. Изследването на глюкоза мисля се пуска при рутинните изследвания за бременни, поне на мен ми го пускат със стандартната кръвна картина.

Тук в САЩ е задължително, според СЗО също. Може да няма симптоми изобщо, затова най-добре всяка бременна да го направи

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 13:35 от Madness88

# 459
Различни са да, аз точно за обременяването говоря, че се прави на всички бременни тук. Има си рискови фактори за гестационен диабет, но може да се случи и без никакви рискови фактори. Познавам една жена, четири деца е родила, само с едното от средните е имала гестационен диабет и сега години след това няма диабет. Понякога си е просто от плацентата и нищо не може да го спре. По-вероятно е ако бебето е момче (но разликата е малка, 4%), има и някои фактори от таткото, които могат да повлияят. Затова на всички бременни се прави обременяване, да не се изпусне някой случай

# 460
Здравейте ,мамита ! Не знам дали на някоя друга мама се е случвало ,но сега съм буквално на последната права преди да родя . Много съм депресирана ,тъй като секцио ще раждам изпаднах в голяма депресия . Постоянно чета глупости в интернет ,постоянно се филмирам както се казва за глупости . Бебчето е добре ,но от тези мои страхове ,които започнаха от 9 месец на бременността ми бях вдигнала пулса на бебето много единия ден. Много се изплаших. Отделно ,че моя лекар не ме успокоява ,ами е по -скоро от типа “не бързам да говоря преди всичко да мине “ и това още повече ме наплаши . Да не говорим ,че по време на бременността изкарах и стомашно-чревния вирус както и шарка ,които за щастие нямаха последствия ,но още от тогава започна агонията ми. Чувствам се сякаш полудявам. На някого друг случвало ли му се е и как се преборихте с проблема?🥹

# 461
Разсей се по някакъв начин. Четене на книги, разходки из природата. Не гледай Интернет, той няма да ти помогне.

# 462
В депресия сте заради раждане чрез секцио? Че защо? Не е от най-приятните преживявания, но със сигурност не бива да води до депресивни състояния.
Естествено, че лекар ще каже така, аз самата на моя го повтарях, дори и той да се опитваше да ме успокои.
Радвайте се, че всичко с вас и бебето Ви е добре. Някои до последно бяхме под стрес.

# 463
Момичета, някоя от вас приемала ли е желязо заради нисък хемоглобин (по-конкретно феритин)? Питам, защото скоро се зачетох, че за по-добро усвояване на желязото е желателно да се приема и витамин Ц преди това, но не ми е много ясно точно как да ги приемам - дали сутрин на гладно, дали вечер, непосредствено едно след друго ли и т.н. Та някой ако е по-запознат ще се радвам за съвет.

# 464
Аз съм с желязодефицитна анемия и приемам желязо. Комбинирам го с 1000мг вит. Ц, като ги пия поне с 2ч. отстояние от кафе, млечни и магнезий. Важно е да се пие и вит. Б12 (него го пия вечер), а наскоро открих, че Биозин Мама също подобрява усвояването на желязото. При мен тази схема действа и постепенно попълвам липсите.

Общи условия

Активация на акаунт