Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 37 322
  • 825
  •   1
Отговори
# 810
Мами, един бърз въпрос - гд колко см шийка в осми месец е притеснителна за преждавременно раждане? Бебето е с главата надолу и се е настанил в изходна позиция, корема ми е паднал. 34 гс съм.

# 811
Мами, един бърз въпрос - гд колко см шийка в осми месец е притеснителна за преждавременно раждане? Бебето е с главата надолу и се е настанил в изходна позиция, корема ми е паднал. 34 гс съм.
Това най-добре може да го каже АГ, който ви следи. Освен дължината, важно е състоянието на МШ, дали е затворена и т.н.
Аз избутах до края на 37г.с с МШ, която варираше 25мм-15мм-10мм и обратно.
Зависи и как са контракциите.

Лежете повече, не вдигайте тежко и така.

# 812
Дами спряха ме за задържане понеже имах контракци вчера, но днес не чувствам никакви контракции, а болка около пъпа всеедно разпъване. Вчера имах такива болки от дясната страна на корема високо горе особено изразени при движението на бебето. Акушерката каза че може би е от малкото подкожни мазнини и да се усеща по силно изразени
Но съм притеснена
Понеже не знам и дали ще удържа до средата на 9 месец поне, за сега шииката ми е загворена, но корема мисля че ми е спаднал, но акушерките не дават никакви отговори само казват че всичко е наред

# 813
На родителите ни казах още след положителния кръвен тест... От останалите се опитвах да крия до 12та седмица, а за други - и много след това.
За морфологията съм доволна от център Фемина и д-р Славкова.
И от днес съм с много добри впечатления от д-р Славкова.

# 814
Колко Ви е шийката? Моята миналата седмица (29гс+3дни) беше 28,8мм ,а месец по-рано е била 38мм. Аз се притесних, но АГ ми каза, че е нормално да се скъсява лека полека. Имам си и безболезнени контракции доста, пия магнерот.

# 815
25мм е шийката, 34гс и бебето се е настанило в изходна позиция. Магнерот и аз пия, 3х2. Тепърва ми почват и тоновете не знам дали имам контракции, мисля че нямам; нямам стягане на корема освен когато има движение на бебето, и не усещам болка.

# 816
25мм е шийката, 34гс и бебето се е настанило в изходна позиция. Магнерот и аз пия, 3х2. Тепърва ми почват и тоновете не знам дали имам контракции, мисля че нямам; нямам стягане на корема освен когато има движение на бебето, и не усещам болка.

И аз съм почти в 34 седмицА. Но моята шийка ми казаха вчера че е 4 см.
А аз съм и със контракции, и силно се притеснявам да не подрани бебо

# 817
Ах, сега се притесних, че моята е 28,8мм в 29гс...
Обаче АГ въобще не го отчете като проблем. Даже говорехме за раждане и каза, че така както се скъсява е индикация за по-леко раждане....
Не ми увеличи магнерота ( 2×2 пия), не ми каза да лежа и почивам повече...нищо. Confused

# 818
Здравейте ! Искам да попитам нещо родилите мамчета . Беба вече е на 4 дни ,но не желае да смуче от гърда по никакъв начин даже и с протектори с нищо . За момента само се цедя и и давам кърма  от шише. Искам да попитам това проблем ли е ,че се цедя само с помпа за мен смисъл да не се получат някакви мастити и тем подобни или не ?

# 819
Шийката при всяка жена е различна. Важно е и колко е била в началото и с какви темпове се смалява. По принцип е нормално с напредването на бременността, шийката да намаля размерите си.

# 820
Благодаря! Преди месец е била 38мм. Но и за АГ беше нормално и не го отчете като проблем. А за всякакви други неща ми отбелязва и ми казва какво да правя и с какво да внимавам.
Шийката при всяка жена е различна. Важно е и колко е била в началото и с какви темпове се смалява. По принцип е нормално с напредването на бременността, шийката да намаля размерите си.

# 821
От личен опит ще кажа че е много важно кой как ти мери шийката...
1.Само на празен мехур
2. Зависи дали преди малко не си имал контракции (излиза по-къса)
3. Докторите не знаят някой как фа мерят едната ми премери като лежах за задържане в 27ма седмица 16 мм което е ужас и вика отворен ти е канала отидох на още 2 мнения шийката и двамата доктори я измерих около 33/35мм  в 37+4 ме срязаха защото имах 1 см разкритие....а трябваше да се извади бебето

# 822
  • Варна
Здравейте ! Искам да попитам нещо родилите мамчета . Беба вече е на 4 дни ,но не желае да смуче от гърда по никакъв начин даже и с протектори с нищо . За момента само се цедя и и давам кърма  от шише. Искам да попитам това проблем ли е ,че се цедя само с помпа за мен смисъл да не се получат някакви мастити и тем подобни или не ?
Важното е да цедите до край и да не остава мляко.

# 823
Здравейте ! Искам да попитам нещо родилите мамчета . Беба вече е на 4 дни ,но не желае да смуче от гърда по никакъв начин даже и с протектори с нищо . За момента само се цедя и и давам кърма  от шише. Искам да попитам това проблем ли е ,че се цедя само с помпа за мен смисъл да не се получат някакви мастити и тем подобни или не ?
[/quote]
Важното е да цедите до край и да не остава мляко.

Ами в болницата ни казаха ,че няма как да се изцеди докрай гърдата и уж по 15-20 Мин на гърда че било достатъчно

# 824
До коя седмица се поставя ваксина срещу коклюш? И само в РЗИ ли я слагат?

Общи условия

Активация на акаунт